Wat is het tijdsverschil met Egypte?

Terwijl u zich voorbereidt op deze boeiende reis, is het belangrijk om het tijdsverschil in overweging te nemen en uw plannen dienovereenkomstig aan te passen.

Dit artikel is onderdeel van de Reisgids Egypte

Egypte bevindt zich in de East European Summer Time (EEST), wat betekent dat het 3 uur voorloopt op Coordinated Universal Time (UTC+3). Egypte heeft wel een zomer- en wintertijd. Dus vanuit een Nederlands en Belgisch perspectief is er een tijdsverschil van +1 uur het gehele jaar door.

Aangezien er weinig verschil zit tussen de Europese en Egyptische tijdszone, zult u weinig tot geen last hebben van een eventuele jetlag. Hierdoor zal uw slaapritme waarschijnlijk licht of niet verstoord worden door het tijdsverschil.

Handig omgaan met het tijdsverschil

Mocht u toch last krijgen van het tijdsverschil? Geen zorgen, dit zal snel aan u voorbijgaan. Normaalgesproken heeft uw lichaam per uur tijdsverschil een dag nog om er te wennen aan de nieuwe tijdzone. Door de dag vroeg te beginnen kan de jetlag al goed verminderen.

Daarnaast is het handig om de tijd aan te passen op uw apparaten en/of horloge. Bij de meeste apparaten wordt dat al automatisch gedaan, op basis van uw locatiegegevens. Bij analoge horloges is het handig om de tijd nog even aan te passen naar de nieuwe tijdszone. Zo kunt u zich niet vergissen in de tijd bij geplande activiteiten, zoals vluchten of excursies.

Kortom, van het winterse tijdsverschil van één uur met Egypte zal u waarschijnlijk weinig tot geen last van hebben. Mocht u toch even moeten wennen, dan zal dat wellicht van korte duur zijn. Ook is het belangrijk om even uw tijd op uw horloge aan te passen in de plaatselijke tijdszone. Dan bent u op tijd aanwezig voor uw vlucht(en) en plaatselijke excursies.