Beste reistijd Egypte

Met haar woestijn- en mediterraan klimaat is Egypte dé ideale zonbestemming. Maar wat is de beste reistijd voor Egypte? Hieronder vertellen we jou alles over de beste tijd om af te reizen naar deze veelzijdige bestemming.

Wat is de beste reistijd voor Egypte?

Voor heel Egypte zijn april, mei, september en oktober de gunstige maanden voor een rondreis door Egypte. Deze maanden vallen in het Egyptische voor- en najaar en zo vermijd je de hete zomers en koele winters. Per bestemming is het klimaat natuurlijk verschillend. Daarover lees je hieronder meer.

Beste reistijden per regio

Beste reistijd voor de Rode Zee

Een vakantie naar de Rode Zee is met name door de vele zonuren zeer populair voor een zonvakantie. Het hele jaar door reizen toeristen naar dit gebied af om te genieten van de zomerse temperaturen. De beste tijd om naar de Rode Zee af te reizen is tussen april en november. Houd er echter wel rekening mee dat hotels en stranden overvol kunnen zijn. Als je massatoerisme wilt vermijden, kun je daarom beter je bezoek plannen tussen maart en april.

Beste reistijd voor Caïro en de piramides

Een rondreis door Caïro en langs de piramides van Gizeh is het meest aangenaam als het overdag niet te heet is. De beste reistijd is daarom van april tot en met mei of september tot en met november. De temperatuur ligt overdag gemiddeld rond de 30 graden, wat perfect is voor het maken van een excursie. Door het droge klimaat, zal de gevoelstemperatuur nog aangenamer zijn.

Feestdagen in Egypte

Het is ook altijd handig om rekening te houden met lokale feestdagen. Op islamitische feestdagen komen veel mensen van over heel de wereld naar het Midden-Oosten om bijvoorbeeld hun familie te bezoeken en kan het dus zijn dat vluchten sneller volgeboekt zijn. Zorg dus dat u uw vakantie naar Egypte niet last-minute hoeft te boeken.

Hoe is het weer in de winter in Egypte

Niet zo’n fan van hitte? De winter in Egypte loopt van december tot en met februari. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 20 graden. Dat maakt Egypte ook tot een ideale winterzon bestemming! Pak wel genoeg warme kleding in, want ’s avonds kan de temperatuur al snel dalen naar zo’n 5 graden. Er is kans op neerslag, maar waar in Nederland zo’n 800 millimeter per jaar valt, valt er in Egypte gemiddeld slechts 80 millimeter.