Munteenheid van Armenië

Als je je voorbereidt op een reis naar Armenië, is het handig om vertrouwd te raken met de munteenheid van het land. In Armenië wordt betaald met de Armeense dram (AMD). Het is verstandig om wat basiskennis over deze valuta te hebben om je reis soepeler te laten verlopen.

De Armeense dram (AMD)

De dram is de officiële munteenheid van Armenië en is onderverdeeld in 100 luma. Munten zijn beschikbaar in verschillende denominaties, waaronder 10, 20, 50, 100, 200 en 500 dram, terwijl bankbiljetten in omloop zijn van 1000, 2000, 5000, 10.000, 20.000 en 50.000 dram.

Wisselkoersen en Valutawissel

Het wordt aanbevolen om valuta te wisselen bij officiële geldwisselkantoren of banken om de meest gunstige wisselkoersen te verkrijgen. Geldautomaten zijn beschikbaar in stedelijke gebieden en toeristische locaties, maar het is handig om ook contant geld bij je te hebben voor kleine uitgaven en afgelegen gebieden.

Gebruik van Creditcards

Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in hotels, restaurants en grotere winkels in Armenië. Echter, voor kleinere uitgaven en lokale markten is contant geld handig, omdat niet alle plaatsen creditcards accepteren.

Prijsniveau en Onderhandelen

Armenië staat bekend om zijn betaalbare prijzen. In markten en winkels is het gebruikelijk om te onderhandelen over prijzen, dus wees niet verlegen om te proberen te onderhandelen voor een betere deal.

Het begrijpen van de Armeense dram en het hebben van wat contant geld bij de hand zal je helpen om moeiteloos door het land te reizen en te genieten van alles wat Armenië te bieden heeft. Vergeet niet om op de hoogte te blijven van wisselkoersen en eventuele internationale transactiekosten bij het gebruik van creditcards in het buitenland.

Rondreizen naar Armenië