Bezienswaardigheden van Armenië

In Armenië is uiteraard veel te zien en te beleven. Wat zijn nu de absolute hoogtepunten? Welke bezienswaardigheden mag u niet missen? Uiteraard kan dat voor ieder verschillen, maar toch zijn er een aantal hoogtepunten die erbovenuit springen.

Tatev-klooster

Gelegen hoog boven de prachtige Vorotan-kloof, is het Tatev-klooster een van de meest indrukwekkende religieuze complexen van Armenië. Dit majestueuze klooster, daterend uit de 9e eeuw, biedt niet alleen een spectaculair uitzicht op de omringende bergen, maar ook een fascinerende geschiedenis en prachtige architectuur.

Geghard-klooster

Een UNESCO-werelderfgoedlocatie, het Geghard-klooster is een meesterwerk van middeleeuwse Armeense architectuur. Deels uitgehouwen in massieve rotsen, straalt deze spirituele oase een aura van mystiek en sereniteit uit. Verken de met kruisen versierde gangen en ontdek de diepe spirituele betekenis achter deze heilige plek.

Sevanmeer

Genesteld tussen majestueuze bergen, is het Sevanmeer het grootste zoetwatermeer van Armenië en een ware oase van rust en schoonheid. Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van een ontspannen dag aan het meer, waar u kunt zwemmen, varen of gewoon kunt genieten van het adembenemende landschap.

Khor Virap-klooster

Eén van de meest iconische symbolen van Armenië, het Khor Virap-klooster biedt een spectaculair uitzicht op de legendarische berg Ararat. Volgens de overlevering werd hier de heilige Gregorius de Verlichter gevangengehouden voordat hij Armenië tot het christendom bekeerde. Bezoekers kunnen de ondergrondse kerker verkennen waar hij werd vastgehouden en deelnemen aan religieuze ceremonies die nog steeds plaatsvinden op deze heilige plek.

Noravank-klooster

Verscholen tussen de rotsformaties van de Amaghu-kloof, is het Noravank-klooster een meesterwerk van middeleeuwse architectuur en spirituele verfijning. Bewonder de prachtige sculpturen en reliëfs die de muren van dit heilige complex sieren, en geniet van de rustige sfeer die hier heerst.

Noravank Klooster Armenie Rotsen

Dilijan Nationaal Park

Ontsnap aan de drukte en dompel uzelf onder in de ongerepte natuur van het Dilijan Nationaal Park. Met groene bossen, kristalheldere meren en schilderachtige wandelpaden biedt dit park een oase van rust en sereniteit voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Dilijan Armenie Bomen Weg

Yerevan, de hoofdstad van Armenië

Een bezoek aan de bruisende hoofdstad van Armenië, Yerevan, niet ontbreken. Verken de levendige straten, proef van de lokale keuken in gezellige restaurants en maak kennis met de levendige cultuur en het moderne leven van deze dynamische stad.

Yerevan Stad Berg In De Verte Wit

Rondreizen naar Armenië