Reisgids Armenië

Armenië, officieel de Republiek Armenië, bevindt zich in de zuidelijke Kaukasus-regio van Eurazië, grenzend aan Turkije, Georgië, Azerbeidzjan en Iran. Met een bevolking van ongeveer drie miljoen mensen op een oppervlakte van bijna 30.000 vierkante kilometer, biedt Armenië een diverse mix van landschappen en een rijke culturele erfenis.

Het land wordt gekenmerkt door majestueuze berglandschappen, diepe valleien en grote bossen. De hoofdstad Yerevan, met een bevolking van ongeveer 1,1 miljoen mensen, is een bruisende stad waar het moderne leven samenkomt met eeuwenoude tradities.

Armenië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid, met een schat aan historische bezienswaardigheden, waaronder eeuwenoude kerken, kloosters en kastelen die getuigen van zijn glorieuze verleden. De oude stad Garni en het klooster van Geghard zijn slechts enkele van de vele fascinerende plekken die bezoekers kunnen verkennen.

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Armenië is het Sevanmeer, één van de grootste zoetwatermeren van Eurazië, omgeven door adembenemende berglandschappen. Het Tatev-klooster, hooggelegen in de bergen, biedt ook een spectaculair uitzicht en een rijke spirituele ervaring voor bezoekers.

Armenië is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten, met een keuken die doordrenkt is van traditie en smaak. Probeer lokale gerechten zoals khorovats (gegrild vlees), dolma (gevulde druivenbladeren) en lavash (dun brood) voor een authentieke culinaire ervaring.

Armenië is een fascinerende bestemming met haar adembenemende natuurlijke schoonheid, rijke geschiedenis en heerlijke keuken. Het is een land dat wacht om ontdekt te worden, met verrassingen om elke hoek en een warm welkom voor iedereen die zijn grenzen overschrijdt.


Algemene informatie over

Armenië

Tijdsverschil

+3 uur

Beste reistijd

mei t/m juni, september t/m oktober

Munteenheid

Armeense Dram (AMD)

Vluchtduur

Circa 4,5 uur

Hoofdstad

Yeravan

Visum

Geen visum nodig


Rondreizen naar Armenië

Eelke Prins

Bel of app met Eelke