Aanvragen

Noord & Zuid Oman

 Oman |   14 dagen | vanaf 2748,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze rondreis begint met een bezoek aan de hoofdstad van Oman, Muscat. Vanuit Muscat kunt u een bezoek brengen aan Turtle Beach. Tijdens het eerste deel van deze reis ontdekt u het noorden van Oman. U gaat via het berggebied het Hajar gebergte richting Nizwa en ontdekt de kustlijn van dit deel van Oman.

Na deze eerste dagen gaat de reis verder middels een korte vlucht naar Dhofar in het zuiden van Oman. In Dhofar vindt u de mooiste natuur en veranderd het uitgestrekte woestijnlandschap in een groene oase met gebergte en veel natuur. Dhofar is gelegen tegen de grens van Yemen en heeft een koeler klimaat dan de rest van het land.

De highlights van Dhofar zijn de prachtige groene oases en de uitgestrekte witte parelstranden bij Salalah, de hoofdstad van Oman. Salalah heeft aan de ene kant een historisch oude stad en aan de andere kant een wijk met brede lanen en grote villa’s. Veel Omani’s gaan zelf in de hete zomer dan ook verkoeling zoeken in het koelere Dhofar.


Wilt u meer informatie over Oman? Klik hier »

Dagprogramma: 
Dag 1: Aankomst Muscat 
Dag 2: Muscat – Qurayat - Wadi Dayqa – Sinkhole - Wadi Shab & Tiwi
Dag 3: Sur - Wadi Bani Khalid – Bidiyah - Al Muntarib Fort - Wahiba Sands
Dag 4: Wahiba Sands – Ibra – Jebel Akhdar
Dag 5: Jebel Akhdar – Bahla – Misfah - Nizwa
Dag 6: Nizwa – Geitenmarkt - Jebel Shams
Dag 7: Jebel Shams – Burjat Al Sharaf – Bilad Sait – Wadi Bani Awf – Muscat
Dag 8: Muscat - Salalah 
Dag 9: Salalah - de natuur in 
Dag 10: Salalah - West Tour 
Dag 11, 12  & 13: Relaxen strand Salalah 
Dag 14: Salalah - Amsterdam 

**Eventueel uit te breiden met 3-daagse woestijn expeditie in Empty Quarter ** 


Klik hier voor reacties van reizigers >> 

Dag 1: Vertrek vanuit Amsterdam, Dusseldorf of Brussel
U vliegt richting Oman en hebt een korte overstap op Abu Dhabi of Dubai. Bij aankomst op de luchthaven van Muscat staat onze lokale medewerker bij de uitgang van de gate op u te wachten met een bord van Middenoostenreizen.com. Er volgt een privé transfer naar het hotel en na ongeveer 30 minuten komt u aan in uw hotel.

Dag 2: Muscat – Qurayat - Wadi Dayqa – Sinkhole - Wadi Shab & Tiwi
Na het ontbijt hebt u een briefing over de reis met uw gids. Uw rondreis gaat beginnen en de eerste etappe gaat van start. Vanuit Muscat reist u eerst een stuk het binnenland in om vervolgens de kustroute richting Sur te nemen. U gaat richting Qurayat en stopt kort bij Wadi Dayga voor een eerste blik op de prachtige Omaanse natuur. Hierna gaat de reis verder langs Finns Beach met zijn prachtige witte stranden. In de middag komt u aan bij Wadi Shab. Wadi Shab is een van de mooiste wadi’s in Oman. U gaat hier een flinke hike maken met de gids en komt aan het einde bij de prachtige wateren waar u zelfs een stukje moet zwemmen om bij het einde te komen. Na deze verfrissende duik gaat de wandeling terug naar het begin en vervolgt u de reis verder richting Sur.

Dag 3: Sur - Wadi Bani Khalid – Bidiyah - Al Muntarib Fort - Wahiba Sands
U checkt uit in Sur en gaat richting Wadi Bani Khalid. Een andere mooie wadi welke garant staat voor een bijzondere ervaring. Hier volgt een hike van ongeveer een uur waarna u met de stroom terug naar beneden kunt zwemmen. Vanuit hier rijdt u verder richting de regio Bidiyah waar het Al Muntarib Fort ligt. Aan het einde van de middag komt u aan in Al Wasil. Al Wasil is het plaatsje op de rand van de goudkleurige woestijnduinen van de Wahiba Sands. We zorgen dat u voor 16:00 uur in het woestijnkamp bent, zodat de zonsondergang hier op een bijzondere plek mee gemaakt kan worden. Op het woestijnkamp zijn verschillende leuke  ‘zand’  activiteiten  te  doen. Hier kan men  quad rijden, sandboarden of gewoon heerlijk genieten van de sterrenhemel. Alle accommodaties hier hebben een eigen badkamer. U overnacht hier in een woestijnkamp.

Dag 4: Wahiba Sands – Ibra – Jebel Akhdar
Na een bijzondere nacht in de woestijn reist u richting Ibra. Een van de oudste stadjes in Oman. Ibra staat bekend om haar woensdag-markt. Deze markt ook wel de vrouwenmarkt genoemd, is alleen toegankelijk voor vrouwen. Hierna gaat de reis verder richting ‘de groene berg’ Jebel Akhdar. Hier maakt u een flinke klim door de bergpas om uiteindelijk op grote hoogte te overnachten. Hier zijn verschillende hotel opties mogelijk. 

Dag 5: Alila Jebel Akhdar – Bahla – Misfah - Nizwa
Vanuit Jebel Akhdar gaat de reis terug naar beneden. Na een stuk offroad te rijden komt u terug in de bewoonde wereld en bent u weer beneden aan de voet van de berg. U gaat richting Bahla en kunt hier fort Bahla bezoeken. Na Bahla gaat u verder naar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman.

Dag 6: Nizwa – Geitenmarkt - Jebel Shams
Vandaag moet u vroeg opstaan. U gaat namelijk de geitenmarkt van Nizwa bezoeken. Deze geitenmarkt is bekend in het hele land en is een ervaring om niet snel te vergeten. U waant zich even terug in de middeleeuwen. De markt begint om 06:30 en duurt tot 09:00 uur, echter is het rond 07:00 uur op zijn hoogtepunt en is dit de beste tijd om de markt te bezoeken. Deze markt is alleen op donderdag en vrijdag. De reis vervolgt zich richting Jebel Shams. Jebel Shams wordt ook wel genoemd als de Grand-Canyon van het Midden-Oosten. U reist wederom via een mooie bergpas naar boven. U verblijft hier in het Jebel Shams mountain heights resort. Een adembenemend uitzicht valt u ten deel en u kunt hier mountainbikes huren om een fietstocht te maken of een kampvuur bij uw eigen huisje.

Dag 7: Jabal Shams – Burjat AL Sharaf – Bilad Sait – Wadi Bani Awf – Muscat
Vandaag staat de laatste avontuurlijke etappe van het noord-oostelijke deel op de planning. U rijdt via het mooie uitzichtpunt Birkat Al Sharaf via Wadi Bani Awf terug naar Muscat. Na deze avontuurlijke route komt u terug in Muscat voor de overnachting. De volgende dag vliegt u door naar Salalah in het zuiden van Oman. 

Dag 8: Muscat - Salalah 
U hebt in de ochtend vrij om te relaxen in Muscat of om de stad te verkennen. Vervolgens vliegt u in een klein uurtje naar Salalah met een binnenlandse vlucht. 

Dag 9: Salalah – De natuur in 
Salalah is de kuststad in het uiterste zuiden van het gouvernement Dhofar van het sultanaat Oman. Dhofar is de verrassing van Oman. Deze streek is groen en staat bekend om haar seizoensweer. Hierdoor vindt u er prachtige natuur. Vandaag begint u met een stadstour door Salalah. Tussen de groene kokosnoot en bananen plantages door baant u zich een weg door dit authentieke stadje. U bezoekt het zomerpaleis van de Sultan, de oude souk en kunt kennis maken met de wierook traditie van de vrouwen van Dhofar. 

Dag 10: Salalah – West Coastal Tour  
U reist naar Tagah, een oud vissersdorpje gelegen aan de ruige kust. U vervolgt de weg naar de KhoriKreek, de plek waar de opgravingen van de haven Samharam zijn gevonden. Men zegt dat hier het paleis van koningin Sheeba heeft gestaan. Hierna gaat u richting Mirbat en brengt u een bezoek aan het graf van Mohammed Bin Ali. U reist vervolgens richting het graf van de profeet Nabi Ayoub. Niet alleen dit graf is erg bijzonder, maar vooral de weg er naar toe. Vanuit hier hebt u een spectaculair uitzicht over de vlaktes en de natuur in Salalah. Via een prachtige kustroute gaat u richting Mugsayl waar u de krijt rotsen voorbij ziet komen. Halverwege de middag bent u weer terug in het hotel. 

Dag 11, 12 & 13: Salalah 
In Salalah vindt u de mooiste stranden van het Midden-Oosten. Dit is de perfecte plek om even bij te komen en te relaxen na een avontuurlijke reis door Oman. U kunt hier genieten van de mooie strand resorts. 

Dag 14: Salalah - Amsterdam
Vandaag reist u terug naar Amsterdam vanuit Salalah.  


**Eventueel is deze reis te verlengen met een 3-daagse woestijnexpeditie door de Empty Quarter**

 

Wilt u meer informatie over deze reis? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier. 
Wilt u wijzigingen aanbrengen in deze reis? Dat kan, laat het ons weten en we sturen u een voorstel op maat. 

Dhofar, Oman Dhofar- Oman - Salalah
Dhofar, Oman Dhofar- Oman - Salalah
Turtle Beach, Oman Dhofar- Oman - Salalah
Muscat, Oman Dhofar- Oman - Salalah
Dhofar, Oman Dhofar- Oman - Salalah
Dhofar, Oman Dhofar- Oman - Salalah
   
Vertrek Dagelijks
Duur 14 dagen
Bestemming Oman
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel
Boekingscode OMA14D2017

Prijs v.a. € 2.748 p.p.

 

Deze reis is ook te maken als autoreis. U rijdt dan met uw gehuurde 4 x 4 jeep langs de gehele kustlijn van Oman. Dit is een aanrader voor de avontuurlijke reizigers. 


Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Amsterdam - Muscat Economy Class
- Dagelijks ontbijt
- Alle belastingen en toeslagen
- Overnachtingen in de geselecteerde hotels
- Alle excursies zoals vermeld in de omschrijving
- Een onvergetelijke ervaring
- Binnenlandse vlucht Oman
 

- Persoonlijke uitgaven
- Visum Oman (schaf zelf vooraf online een e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)
- Annuleringsverzekering
- Niet genoemde maaltijden
- Fooien
- Toeslag 1-persoonskamer

 

- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Autohuur
- Upgrades hotels
- Overige excursies

 

Vraag nu een offerte aan voor deze avontuurlijke rondreis! Wilt u meer informatie over deze reis? dan kunt u het contactformulier invullen of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com