Aanvragen

Oman & Emiraten | Beauty has an Address

 Oman |   14 dagen | vanaf 3109,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze rondreis door het Midden-Oosten neemt u mee langs alle hoogtepunten van Oman en de Verenigde Arabische Emiraten. De rondreis begint in Muscat, de authentieke hoofdstad van Oman. Een reis door Oman is er een door een land vol cultuur prachtige natuur en bijzonder gastvrije mensen. Oman is een van de meest authentieke Arabische landen en het huisvest een verscheidenheid aan flora en fauna. U vindt uitgestrekte woestijnen zoals de Sharqiya woestijn in het noordoosten en de vele malen grotere Rub al Khali woestijn in het zuiden van Oman. Vanaf de vlaktes van de Sharqiya woestijn kijkt u op tegen het Hajar gebergte waar u Jebel Shams (de berg van de zon) en Jebel Akhdar (de groene berg) vindt. Deze bergtoppen reiken tot wel 3009 meter hoog. In het Hajar gebergte vindt u de Grand Canyon van Oman. Een gebied waar u mooie off-road routes kunt rijden, kunt mountainbiken en bijzondere wandelingen kunt maken. Vervolgens kunt u zich verbazen over de groene wadi’s welke u kris kras door het hele land vindt, tussen de bergen en aan de kust. Deze wadi’s geven u de mogelijkheid tot spannende hikes en leuke avonturen.

Vervolgens zet u koers richting de Emiraten, waarbij u kennis maakt met het andere Midden-Oosten. Vanuit de ruige Omaanse natuur komt u terecht in de stedelijke omgevingen van Dubai en Abu Dhabi. De Emiraten hebben veel te bieden op het gebied van de gastvrijheidscultuur. Top restaurants en clubs waar de beste DJ’s en artiesten ter wereld optreden. Maar ook op het gebied van (water & extreme)  sports en bijzondere architectuur bent u in Dubai & Abu Dhabi op het juiste adres. In 2020 vindt de World Expo in Dubai plaats en wij zijn nu al benieuwd hoe men hier gaat uitpakken. Dubai is de Jetset bestemming en Abu Dhabi is de culturele tegenhanger die meer geschikt is voor families met kinderen.

Kortom een hele hoop variatie in uw reis. Hebt u vragen of wilt u suggesties om de reis uit te breiden? Laat het ons weten. We denken graag met u mee.

 

Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Muscat
Dag 2: Muscat
Dag 3: Muscat – Salalah
Dag 4: Salalah – Wadi Darbat – Wild Camping
Dag 5: Wadi Malhit – Hasman – Wild Camping
Dag 6: Expeditie Empty Quarter – Wild Camping – Hajar gebergte
Dag 7: Hajar gebergte
Dag 8 - 9: Jebel Shams
Dag 10: Jebel Shams – Al Ain
Dag 11: Al Ain – Abu Dhabi
Dag 12: Abu Dhabi – Dubai
Dag 13: Dubai
Dag 14: Dubai – Amsterdam


Dag 1:  Amsterdam – Muscat
Vandaag begint uw reis en vliegt u vanaf Amsterdam naar de internationale luchthaven in Muscat. In Muscat ontmoet u onze lokale medewerker en hij/zij begeleidt u naar de airport transfer.

Dag 2: Muscat
Muscat is de hoofdstad van Oman en draagt de bijnaam de witte stad. Dit komt door de vele witte huizen die zich in Muscat bevinden. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Vandaag heeft u de tijd om alle highlights van deze witte stad te gaan bezichtigen.

Dag 3: Muscat – Salalah
Vandaag vliegt u richting Salalah. Hier gaat uw avontuur door de Rub al Khali woestijn beginnen. Dit gebied staat ook wel bekend als 'The Empty Quarter' en het is de grootste ononderbroken zandmassa ter wereld. Op het vliegveld staat een van onze lokale medewerkers op u te wachten en brengt u naar uw hotel.

Dag 4: Salalah – Wadi Darbat – Wild Camping
Vanuit Salalah gaat u samen met de gids richting het paradijs van de woestijnwereld, Ubar. De stad wordt genoemd als het vroegere handelscentrum van de Rub al Khali woestijn. Via het Jebel Qara gebergte reist u richting Thumrait, de tweede grootste stad van de provincie Dhofar. Vanuit Thumrait reist u 180 kilometer verder en komt u aan bij woestijnstad Ubar waar u alles te weten komt over de mythe van deze stad. Vervolgens zet u uw tent op in Wadi Malhit. Deze regio is bekend vanwege de zwarte kamelen die hier te spotten zijn. Tijdens het diner geniet u van een kampvuur en kunt u luisteren naar de bedoeïenen verhalen.

Dag 5: Wadi Malhit – Hasman – Wild Camping
In de vroege ochtend gaat u samen met de gids verder de Rub al Khali woestijn in. U rijdt door een 1001 sprookje richting Hashman. Vandaag rijdt u over zandduinen van 200 meter hoogte en heeft u een volle dag in ‘The Empty Quarter’. ’s Avonds geniet u in het tentenkamp van de prachtige zonsondergang.

Dag 6: Expeditie Empty Quarter – Wild Camping – Hajar gebergte
Vandaag trekt u nog verder de woestijn in samen met de gids richting het Hajar gebergte. U staat vroeg op zodat u in de middag aankomt bij het gebergte. Tijdens deze reis komt u langs de hoogste top van Oman, namelijk Jebel Shams. U geniet van het spectaculaire uitzicht.

Dag 7: Hajar gebergte
U heeft vandaag een vrije dag in de Hajar gebergte. U kunt hier prachtig wandelen en genieten van de mooiste uitzichten van heel Oman.

Dag 8 - 9: Jebel Shams
Vandaag komt er een einde aan uw expeditie door de woestijn en heeft u tijd om even lekker een paar dagen te genieten in Jebel Shams. Wilt u tips voor leuke activiteiten in deze omgeving? Laat het ons weten.

Dag 10: Jebel Shams – Al Ain
U verlaat vandaag het berggebied en zet koers richting de Verenigde Arabische Emiraten. Bij Al Ain kruist u de grens. Al Ain is de oase stad en hier vindt u onder andere Jebel Hafeet berg en de mooie groene oases waar deze stad bekend om staat.

Dag 11: Al Ain – Abu Dhabi
Vandaag gaat u richting Abu Dhabi. Hier heeft u een city tour waarbij alle highlights worden bezocht. Abu Dhabi heeft veel te bieden op gebied van cultuur. De tour gaat onder andere langs de prachtige Sjeikh Zayed Mosque, het Louvre en het Cultural Heritage museum. In de avond kunt u een heerlijke wandeling maken over de Corniche, de bekenste boulevard van Abu Dhabi.

Dag 12: Abu Dhabi – Dubai
It’s Dubai time! U verlaat vandaag Abu Dhabi en reist door naar Dubai, het meest levendige deel van de Emiraten.

Dag 13: Dubai
Vandaag gaat u de hele dag op pad door Dubai met een van onze leuke gidsen. De gids laat u alle hoogtepunten zien. De tour begint in de Bur Dubai, dit is de oude stad. Hier kunt u zien hoe Dubai is ontstaan en ziet u dat Dubai een kleurrijke mix is van specerijen en gold-souks. Na de oude stad gaan we opzoek naar de glitter en glamour. U rijdt richting de Burj Khalifa, de hoogste toren van Dubai en bezoekt de Dubai Mall. Hierna is het tijd om de Marina te bezoeken, dit is het leukste voetgangersgebied van Dubai. Hier sluiten we de stadstour af.

Dag 14: Dubai – Amsterdam
Hopelijk heeft u genoten van deze prachtige reis, want vandaag is het tijd om terug naar huis te vliegen.

 
Muscat, OmanReizen Midden Oosten Muscat, Oman
   
Jebel Akhdar, OmanDode Zee Al Ain, EmiratenJordanie vakantie
   
Abu Dhabi, Emiraten Dubai, EmiratenRondreizen Midden Oosten

Beauty has an Address | Oman & Emiraten | Video impressie Oman

Vertrek Dagelijks
Duur 14 dagen 
Bestemming Oman, Al Ain, Dubai & Abu Dhabi 
Vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
Boekingscode OMEM14D2018

Prijs: v.a. 3109,-

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Vluchten met geselecteerde airlines
- Binnenlandse vlucht Muscat – Salalah
- Meet & Assist bij aankomst Muscat & Abu Dhabi
- Gids / chauffeur op genoemde dagen
- Kampeer uitrusting voor camping dagen
- Uitgebreide instructie van lokale Middenoostenreizen.com voor start rondreis in Oman
- Verblijf op basis zoals vernoemd in programma
- Info kit voor onderweg
- Alle transfers van en naar Muscat internationaal Airport
- Alle transfers van en naar Dubai internationaal Airport
- Autohuur inclusief chauffeur en gids in Empty Quarter
- Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
- Maaltijden genoemd in het programma variërend van Logies & Ontbijt en Half Pension (Ontbijt & Diner)
- Alle belastingen en toeslagen
- 24/7 assistentie van lokale medewerkers Middenoostenreizen.com
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
- Een onvergetelijke ervaring!

- Overige maaltijden en dranken
- Overige uitstapjes en excursies
- Visum Oman: Verkrijgbaar aan grens

- Upgrades hotels
- Reis- en/of annuleringsverzekering
 

Vraag nu een offerte aan voor deze onvergetelijke reis! Wilt u meer informatie over deze reis? Bel ons dan op nummer +31 (0) 73 610 12 90, vul het contactformulier in of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com