Aanvragen

Fly & Drive Oman

 Oman |   10 dagen | vanaf 1889,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze 10-daagse rondreis door Oman start in Muscat, de hoofdstad van Oman. De eerste dag van de reis hebt u na aankomst tijd om te relaxen en bij te komen van de reis. Op de volgende dag staat er een stadstour door Muscat op het programma. Hier komt u langs de Grand Mosque, de souk, het Opera Huis en het Koninklijk Paleis van Muscat.

Na deze eerste dag vol ontdekkingen begint het avontuurlijke gedeelte van deze rondreis door Oman. Een van onze lokale medewerkers komt de auto afleveren en geeft u een uitgebreide instructie over de route die u gaat rijden en overhandigd u de Fly & Drive kit inclusief noodtelefoon en GPS-systeem. Dan kunt u zelf op pad met uw auto. Vervolgens rijdt u tijdens deze rondreis van Muscat langs de kust langs mooie pittoreske vissersdorpjes, stranden, kliffen en prachtige vergezichten.

Tijdens de rondreis komt u mooie wadi’s (valleien) tegen en rijdt u op het einde het binnenland en de woestijn in. Hier hebt u een overnachting onder de steren in de Wahiba woestijn en komt u vervolgens in de voormalige hoofdstad Nizwa. Uiteindelijk rijdt u via Jebel Shams, het hoogste punt van Oman, terug naar Muscat. Een reis om nooit meer te vergeten.


Dagprogramma 

Dag 1: Amsterdam - Muscat
Dag 2: Muscat
Dag 3: Muscat - Sur
Dag 4: Sur - Wahiba Sands
Dag 5: Wahiba Sands - Nizwa
Dag 6: Nizwa - Jebel Shams / Akhdar
Dag 7: Jebel Shams / Akhdar
Dag 8: Jebel Shams / Akhdar - Muscat
Dag 9 : Muscat
Dag 10: Muscat - Amsterdam 


Voor een uitgebreid dagprogramma kijk onder het tabje dagprogramma op deze pagina. 
Rondreis Oman niet wat u zoekt? Kijk dan eens naar onze reizen naar Jordanië »


Dag 1: Amsterdam – Muscat
U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam richting Muscat. U vliegt vanaf Schiphol naar Muscat International Airport. Na aankomst op de luchthaven in Oman staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com u op te wachten en wordt u naar het hotel gebracht.


Dag 2: Muscat
Muscat is de hoofdstad van Oman en kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daardoor ook de “witte stad” genoemd. Muscat maakt een overgangsfase door waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities een samensmelting vormen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Muscat werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten zoals de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos Bin Said als sultan werd gekroond heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat resulteerde in een multiculturele samenleving. Daarnaast kunt u vandaag de andere highlights van de stad bezoeken.


Dag 3: Muscat – Qurayat - Wadi Dayqa – Sinkhole - Wadi Shab & Tiwi – Sur
Na het ontbijt staat u 4WD Jeep klaar en begint de echte rondreis. Een van onze crew leden komt naar u toe en geeft u een uitgebreide uitleg over de 4WD, de route en over het land. Zo gaat u goed voorbereid op reis. U zet koers richting Wadi Shab. Deze weg neemt u mee langs de mooiste uitzichten, witte stranden, mooie valleien en pittoreske vissersdorpjes. Onderweg stopt u bij Quriyat, een beroemde paarden handelsstad en bij Bimmah Krater. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. Onderweg komt u kamelen, gazellen en buffels tegen. Hierna rijdt u verder richting Finns Beach. Finns Beach is een van de mooiste witte zandstranden van Oman. Na ongeveer een uurtje of drie komt u terecht bij Wadi Shab, een van de mooiste wadi’s van Oman. Hier maakt u een hike van ongeveer drie uur en vervolgens zet u koers richting Sur. In deze havenstad kunt u kennismaken met het authentieke Arabische leven.


Dag 4: Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands
Na het ontbijt rijdt u naar Al Khuwaimah waar u een oude moskee bezoekt met 52 torens. Hierna rijdt u richting Wadi Bani Khalid. Deze wadi is bekend om zijn heldere wateren en groene natuur. U loopt hier helemaal naar boven en kunt vanuit daar naar beneden zwemmen. Zo bent u een stuk sneller beneden en dit is een leuke ervaring. Na deze wadi rijdt u richting de Wahiba Sands. Hierna kunt u gaan genieten van de zonsondergang in de woestijn in het woestijnkamp. De Wahiba Sands is een van de mooiste zandwoestijnen ter wereld.


Dag 5: Wahiba Sands – Ibra – Nizwa
Vanuit de grote en stille woestijn gaat u richting richting Nizwa, de woestijnstad van Oman. Voordat u hier aankomt komt u bij Ibra, een klein dorpje wat bekend staat om de vrouwen markt op woensdagen. Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman. De stad ligt op 165 kilometer van Muscat en tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofstad van Oman. Door de centrale ligging neemt deze stad een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs en wordt gezien als marktstad. Het fort van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Dit fort dateert uit de 17e eeuw, een leuke uitstap voor laat in de middag.


Dag 6: Nizwa – Jebel Shams
Vanuit de handelsstad Nizwa reist u richting het dorpje Al Hamra, een traditioneel dorpje aan de voet van het Al Hajar gebergte. In Al Hamra vindt u tevens de Al Hoota Cave wat zeker een bezoek waard is. Vervolgens gaat u langs Bahla waar u een bezoek brengt aan het Bahla fort. Het fort is gebouwd in de derde eeuw voor Christus en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Vanaf hier rijdt u de bergen in en reist u richting het hoogste punt van Oman. Het hoogste punt is ongeveer 3009 meter hoog.


Dag 7: Jebel Shams
Vandaag hebt u een extra dag in het berg gebied van Jebel Shams. We kunnen hier verschillende activiteiten plannen zoals wandelingen, canyoning, abseilen, mountainbiken en nog veel meer. Jebel Shams is een prachtig gebied om te verblijven en te genieten van de prachtige natuur.


Dag 8: Jebel Shams – Bilad Sayt – Wadi Bani Awf – Rustaq – Muscat 
Vandaag is de laatste etappe van uw roadtrip door Oman. U gaat de Rustaq route rijden. Een van de eerste stops die u maakt onderweg is bij het oude stadje Bilad Sayt. Via een off-road route komt u aan bij de Wadi Bani Awf. Vervolgens komt u aan in Rustaq waar u kunt stoppen bij een van de vele forten van de stad. Hier hebt u een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Nakhl is het volgende stadje wat u bezoekt. Hier bezoekt u het Nakhl fort. Daarnaast vindt u hier de warmwater bronnen van Ain Thawarrah. 


Dag 9: Muscat
Vrije dag in Muscat.


Dag 10: Muscat - Amsterdam
Vandaag komt de reis tot een einde en reist u terug naar Amsterdam. Vanuit uw accommodatie wordt u door een van onze lokale medewerkers opgehaald en naar de luchthaven van Muscat gebracht.

Vertrek  Dagelijks 
Bestemming Oman
Vertrek vanaf  Amsterdam, Brussel, Düsseldorf 
Duur 10 dagen 

Prijs v.a. 1.889,- p.p.
 

 

Inclusief

Exclusief 

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class incl. bagage
- Meet & Assist bij aankomst Oman
- Airport transfers van en naar de luchthaven
- Autohuur 4WD Toyota Land Cruiser Prado
- Roadbook & GPS voor onderweg
- Gepersonaliseerde reisapp
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Alle maaltijden genoemd in het programma variërend van logies & ontbijt en half pension (ontbijt & diner)
- Alle belastingen en toeslagen
- Excursies zoals vernoemd
- 24/7 noodnummer
- Een onvergetelijke ervaring!

- Overige maaltijden en dranken
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Visum Oman

- Overige Excursies 
- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Verlenging met strand in Muscat of eventueeel in Dubai of Abu Dhabi 
- Upgrade vlucht 
- Upgrade hotels 


 

 

   

Hoteloptie 1 | v.a. 1.889,-

Hoteloptie 2 | v.a. 2.473,-

Muscat: Ramada Muscat 
Sur: Sur Plaza
Al Wasil: 1000 Night Camp
Nizwa: Golden Tulip Nizwa
Jebel Shams: Jabal Shams Heights
Muscat: Hyatt Muscat
Muscat: Hyatt Muscat 
Sur: Sur Plaza
Al Wasil: Desert Night Camp
Nizwa: Falaj Daris
Hajar gebergte: Alila Jabal Akhdar
Muscat: Shangri-La Barr Al Jissah

Deze hotels zijn standaard en kunnen uiteraard naar uw wensen aangepast worden.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com