Oman & Emiraten Fly & Drive | 18 daagse rondreis 

Offerte aanvragen 
Deze 18-daagse fly & drive neemt u mee langs de beste plekken in het Midden-Oosten. U begint in Dubai iemand van onze lokale crew u op wacht en u de auto overhandigd. Na de eerste overnachting in Dubai begint de echte rondreis welke u via AL Ain het ‘groene’ emiraat mee voert over de grens de bergen van Oman in. Na deze bijzondere overnachting in Jabal Shams reist u verder richting Nizwa, de woestijnstad bekend om haar zilversmeden en geitenmarkt. Via het schilpaddenstrand in Sur reist u richting de hoofdstad van Oman. Muscat. Na Muscat gaat u terug richting de emiraten en overnacht u een aantal nachten in Abu Dhabi en keert u vervolgens terug naar Dubai om de reis in stijl af te sluiten. Deze reis laat u het traditionele Midden-Oosten in Oman ervaren en laat u ook de nieuwe wereld in Dubai en Abu Dhabi zien. Een reis met een afwisselend programma, voor echte avonturiers!  

Dagprogrogramma 

Dag 1. Amsterdam/ Brussel - Dubai 
Dag 2. Dubai - Al Ain 
Dag 3. Al Ain - Jabal Shams 
Dag 4. Jabal Shams - Nizwa 
Dag 5. Nizwa  
Dag 6. Nizwa - Wahiba Sands 
Dag 7. Wahiba Sands - Ras Al Hadd - Sur 
Dag 8. Sur - Wadi Bani Khalif - Wadi Shab / Tuwi 
Dag 9. Wadi Shab - Muscat 
Dag 10. Muscat 
Dag 11. Muscat - Musandam 
Dag 12. Musandam 
Dag 13 Musandam - Abu DHbai 
Dag 14. Abu Dhabi 
Dag 15. Abu Dhabi Dubai
Dag 16. Dubai 
Dag 17. Dubai 
Dag 18. Dubai - Amsterdam/ Brussel 


Voor een uitgebreid dagprogramma kijk onder het tabje dagprogramma op deze pagina.
Rondreis Oman niet wat u zoekt? Kijk eens naar Jordanie >>


Vertrek  Dagelijks
Duur 18 dagen 
Vertrek vanaf  Amsterdam/ Brussel/ Dusseldorf 
Bestemming  Emiraten & Oman
Boekingscode  OEA18D2015

Prijs v.a. 3.222,- 

Offerte aanvragen

Inclusief Exclusief Optioneel 
- Retourvlucht Amsterdam - Dubai economyclass
- Alle maaltijden zoals genoemd in beschrijving
- Alle belastingen en toeslagen
- Overnachtingen in de geselecteerde hotels
- Airport transfers
- Alle excursies zoals vermeld in de omschrijving
- Een onvergetelijke ervaring
- Autohuur 4 x 4 jeep
- Infokit voor onderweg 
- Reisbegeleiding door lokale crew 
- 24/7 noodtelefoonnummer in Oman
- Basis op halfpension in Oman behalve muscat

- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Uitstapjes en excursies
- Visum Oman (schaf zelf vooraf online
een e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)
- Fooien
 

- Overige Excursies
- Reis en/of annuleringsverzekering
- Upgrade hotels
- Verlenging Strand eventueeel in Dubai of Abu Dhabi
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotels


 
     

Deze reis maakt u als Fly & drive. U wordt opgehaald op de luchthaven en daarna krijgt u van een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com een uitgebreide instructie voor de reis. U krijgt een telefoonnummer van onze locals dat u een vaste contactpersoon hebt tijdens de reis.


Hotels 

   
Comfortklasse v.a. € 3.222,-  Deluxeklasse v.a. € 3.521,-   
Dubai: Media One hotel 
Al AIn: Hilton Al Ain 
Abu Dhabi: Rotana Beach  
Muscat - Ramee Guestline
Nizwa - Al Diyar Hotel
Sur - Turtle Beach
Jabal Shams: Mountain resort 
Wadi Shab - Wadi Shab resort

Dubai: Le Meridien Mina Seyahi 
Al AIn: Hilton Al AIn 
Abu Dhabi: Intercontinental  
Muscat: Chedi Hotel 
Nizwa - Alila Mountain Resort 
Sur - Turtle Beach
Jabal Shams: Mountain resort
Wadi Shab - Wadi Shab resor

 

 

 

 


Vraag nu een offerte aan voor deze avontuurlijke rondreis! Wilt u meer informatie over deze reis? dan kunt u gratis bellen met de reserveringslijn: 0800 61 49, het contactformulier invullen of stuur een e-mail.


Dagprogramma rondreis Oman & Emiraten 

Offerte aanvragen 
Dag 1.Vlucht – Dubai
Vandaag vliegt u naar Dubai waar uw rondreis van start gaat. Hier hebt u de eerste overnachting. Op de luchthaven wordt u opgewacht door een van de lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. Deze brengt u naar het hotel voor de eerste overnachting.
 
 
Dag 2. Dubai – Abu Dhabi
De rondreis gaat vandaag echt van start. U 4WD wordt afgeleverd in Dubai bij het hotel en vandaag staat de eerste etappe op de route. U vertrekt vandaag naar Abu Dhabi. In ongeveer anderhalf uur rijdt u van Dubai naar Abu Dhabi, hier checkt u in bij het hotel en kunt u de highlights van Abu Dhabi gaan bezoeken. Bezoek de Sjeikh Zayed Mosque, wanel over de Corniche en geniet van de pracht en praal in dit emiraat.
Logies & Ontbijt
 
 
Dag 3. Abu Dhabi 
V
andaag hebt u nog een volle dag in Abu Dhabi. U kunt een van de bekende internationale musea bezoeken zoals het Sjeikh Zayed Cultural Heritage museum. Op de planning staat ook dat het Louvre vanaf december 2015 geopend gaat zijn, dus in Januari zeker de moeite waard hier een bezoek aan te brengen. Daarnaast kunt u in Abu Dhabi het Formule 1 circuit op YAS island bezoeken en genieten van de vele toprestaurants die de stad rijk is.
Ontbijt & Diner
 
 
Dag 4. Abu Dhabi – Al Ain.
Vanuit Abu Dhabi reist u vandaag verder naar  AL Ain. Ook wel de ‘garden city’ genoemd. Deze stad is de tweede grootste stad van het Emiraat Abu Dhabi en tevens ook de geboorteplek van de eerste president van de Verenigde Arabische emiraten. Al Ain ligt op de grens met Oman. U verblijft hier een nacht.
Ontbijt & Diner
 
 
Dag 5. Al Ain – Ibri - Jebal Shams
Na deze nacht in de mooie groene oase van AL Ain reist u verder naar Jebel Shams. U reist richting Ibri vanuit Al Ain. Hier kunt u onderweg lunchen en genieten van de lokale specialiteiten van Oman. Via een avontuurlijke route door de prachtige bergen van Oman reist u richting Jebal Shams, de hoogste berg van Oman. U verblijft hier op hoogte in het Jebal Shams Mountain resort. Dit ligt op 2220 meter boven de zeespiegel. Het gebied rondom Jabal Shams staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Oman. Jebal Shams is de hoogste berg van Oman en betekend letterlijk Berg van de zon! ( top 3100m) Onderweg komt u pittoreske dorpjes tegen met smalle straatjes.
Ontbijt & Diner 
 
 
Dag 6. Jabal Shams – Bahla – Nizwa
U verlaat de mooie bergachtige omgeving van Jebal Shams vandaag. U rijdt vandaag zo’n 100 kilometer verder richting de woestijn stad Nizwa. In de ochtend is er tijd om een mooie wandeling te maken door dit prachtige natuurgebied. U kunt onderweg genieten van mooie uitzichten en kunt stoppen bij het plaatsje Bahla. Hier kunt u het bekende fort Bahla bezoeken. Deze stad is bekend om zijn pottenbakkerijen.  Vroeg in de avond komt u aan in Nizwa. Hier verblijft u in een hotel en logeert u op basis van half board.
Ontbijt & Diner
 
 
Dag 7. Nizwa
Nizwa, vandaag hebt u een volle dag om deze stad te ontdekken. Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman, de stad ligt op 165 kilometer van Muscat en tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofstad van Oman. Door de centrale ligging neemt deze stad een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs en wordt gezien als marktstad. Het Ford van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Dit fort dateert uit de 17e eeuw en vormt een belangrijke herinnering aan de turbulente perioden in de geschiedenis van Oman. Voor een unieke beleving is de vrijdagochtendmarkt een uitstekende bezienswaardigheid. Dan vind namelijk de wekelijkse dierenmarkt plaats waarbij handelaren vanuit verschillende plaatsen hun slag komen slaan of hun dieren te verkopen.
Ontbijt & Diner
 
Dag 8.Nizwa – Wahiba Sands
Vanuit Nizwa rijdt u verder richting de Wahiba Sands. U rijdt vanuit Nizwa dwars door de woestijn richting de grote uitgestrekte Wahiba vlaktes. Hier gaat u overnachten in een traditioneel woestijnkamp. U wordt begeleidt door lokale bedoeienen naar dit kamp. ’s Avonds wordt hier gebarbecued en kunt u genieten van het kampvuur.
 
 

Dag 9. Wahiba -  Wadi Bani Khalid – Wadi Shab resort
Als u vroeg op staat kunt u vandaag de zonsopkomst meemaken in de woestijn. Een bijzonder mooie ervaring! Daarna gaat u verder op pad richting Wadi Bani Khalid. Deze Wadi is bekend om zijn heldere wateren en groene natuur. Als u hier naar boven wandelt kunt u vanuit boven naar beneden zwemmen in dit bijzondere natuurgebied. Vervolgens leidt de route u naar het Wadi Shab resort voor de overnachting. Hier kunt u overnachten om de volgende dag een mooie wandeling te maken door het Wadi Shab gebied.
Ontbijt & Diner 

 
Dag 10.Wadi Shab Resort – Turtle Beach – Wadi Shab
Vandaag gaat u in de ochtend richting Wadi Shab, een van de mooiste Wadi’s van Oman. U kunt hier vanuit het hotel naar toe lopen. U pakt het bootje naar de overkant en maakt hier een wandeling van zo’n 2 uur. Dan komt u op het punt waarop het lijkt dat u niet meer verder komt, hier duikt u het water in en zwemt u een stukje verder om in een grot uit te komen. Na deze verfrissende duik loopt u via de route terug naar het begin punt. In de middag hebt u tijd om te relaxen. In de avond gaat u richting Ras Al Hadd, turtle beach. Hier kunt u de reize zeeschilpadden ontmoeten! ( 21:00 uur in de avond aanwezig zijn. )Ontbijt & Diner
 
 
Dag 11. Wadi Shab - Muscat  
U rijdt in de ochtend richting Muscat. Onderweg komt u verschillende sites tegen waar u kunt stoppen. Zo kunt u stoppen in het dorpje Qalhat en een stop maken op Finns Beach. Muscat  is de hoofdstad van Oman. Bezoek hier de Grand Mosque, de souq en het koninklijk paleis!
Logies & Ontbijt 
 

Dag 12. Muscat - Al Sawadi 
Vanuit Muscat rijdt u richting het Al Sawadi Beach resort. Hier hebt u een dag om lekker bij te komen van alle indrukken welke inmiddels zijn opgedaan.. Op slechts een uurtje rijden vanaf Muscat light het Al Sawadi beach resort. Een leuk resort met uitstekende mogelijkheden om te duiken en te snorkelen voor de kust van Oman. Dit kleinschalige resort ligt op een uitgestrekt schiereiland aan de kust. De plek om even helemaal op te laden.
Logies & Ontbijt

 
Dag 13. AL Sawadi - Musandam 
U verlaat Al Sawadi beach en gaat richting Musandam, een schiereiland wat niet met land vast ligt aan Oman maar aande Emiraten.U reist een stuk langs de Batinah kust hier kunt u in een van de pittoreske dorpjes stoppen om de Omaanse vissers aan het werk te zien. U reist verder naar Musandam. Vertrek deze dag vroeg, want het is een lange rit.
Logies & Ontbijt
 
 
Dag 14. Musandam 
Vandaag kunt u een cruise gaan maken rondom Musandam. Hiervoor trekt u de hele dag uit. U bezoekt prachtige baaien en meert aan op telegraph eiland. U hebt lunch op de boot. In de namiddag komt u weer terug en verblijft u opnieuw in het Atana Khasab Hotel.
Logies & Ontbijt
 
 
Dag 15.  Musandam - Dubai 
Het laatste deel van de reis gaat vandaag van start. U reist richting Dubai. Vanuit het traditionele Oman vertrekt u naar het moderne Dubai. U komt aan in Dubai rond de middag als u in de ochtend vertrekt. In Dubai hebt u nog 2 dagen om de stad te verkennen en te genieten van de luxe en alle faciliteiten welke Dubai te beiden heeft. 
Logies & Ontbijt
 
 
Dag 16 - 17  Dubai
U hebt nu 2 volle dagen om Dubai te bezoeken en dit mooie emiraat te verkennen. In vergelijking met Abu Dhabi is Dubai een drukte van jewelste. Dit Emiraat wordt steeds vaker het Las Vegas van het Midden-Oosten genoemd. 
Logies & Ontbijt
 
 
Dag 18. Dubai - Amsterdam / Brussel / Dusseldorf 
Vandaag reist u na een mooie reis terug naar huis. 
 
   

 


 


 

Kustlijn bij Muscat, Oman Oman kustlijn
Cruise Musandam, Fjorden Oman Rondreis Oman en musandam
Wahiba Sands, Oman Oman rondreis Wahiba sands
Wahiba woestijn, Oman Oman rondreis
Turtle Beach, Oman Turtle Beach Oman
   
   

Hebt u vragen over deze reis of wilt u meer informatie over deze reis aanvragen neem dan contact met ons op via het contactformulier of via onderstaande contact gegevens.


Bel gratis met de reserveringslijn
0800 - 61 49


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch
Middenoostenreizen.com
info@middenoostenreizen.com
Telefoonnummer 073 610 12 90
Reserveringslijn 0800 61 49

Kaart rondreis Dubai - Abu Dhabi - Al Ain - Oman - Musandam