Aanvragen

Groepsreis Oman

 Oman |   9 dagen | vanaf 2230,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze 9-daagse groepsreis neemt u mee langs de hoogtepunten van het traditionele sultanaat Oman. De reis begint in de hoofdstad van Oman, Muscat.  De reis is inclusief alle excursies en bijna alle maaltijden. Tijdens deze reis door Oman reist u in een kleine groep van maximaal 12 personen. Tijdens de reis is voortdurend professionele reisbegeleiding aanwezig. Na het begin van de groepsreis in Muscat vervolgen we de reis langs de kust richting Ras AL Had. Hierna reizen we richting Wadi Bin Khalid. Na deze prachtige kustroute vervolgen we de reis het binnenland in om de woestijn te ervaren. Richting Nizwa komen we woestijnkastelen tegen en de mooiste uitzichten die u zich kunt bedenken. Vanuit Nizwa rijden we terug naar Muscat. Tijdens deze reis rijden we in 4 x4 jeeps. Per 4 personen en de chauffeur rijden we in een colonne door het landschap van Oman. Tijdens de reis rijden we in Jeeps, niet in een bus, dit omdat we bij Middenoostenreizen.com de beleving optimaal willen laten zijn. Hierdoor krijgt de reis meteen een avontuurlijk karakter. Kijk snel verder op deze pagina voor foto's. 

*Deze reis is eventueel te verlengen met extra stranddagen of met een aanvulling Dubai, Qatar of Bahrein

 

Programma

Dag 1: Aankomst Muscat 
Dag 2: Muscat 
Dag 3: Muscat – Sinkhole - Wadi Shab & Tuwi - Sur – Ras Al Hadd
Dag 4: Ras Al Hadd - Al Khuwaimah – Ja’alan Bani Bu Ali – Wadi Bani Khalid – Wahiba
Dag 5: Wahiba Sands – Ibra – Jabal Al Akhdar
Dag 6: Nizwa – Bahla – Jabrin – Al Hamra – Jebel Al Shams
Dag 7: Jebel Al Shams – Misfah – Birkat Al Sharaf – Wadi Bani Auf – Muscat 
Dag 8: Muscat 
Dag 9: Muscat - Amsterdam 


Kijk voor een uitgebreide beschrijving bij het tabje Dagprogramma.
* Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar keuze 
* Internationale groep met ENGELSTALIGE gids. 

* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Wilt u last minute inschrijven bel dan snel met 073 610 12 90
* Minimale deelname 2 personen (voor andere reizen 8 personen)
* Maximale deelname 12 personen

* Groepsreis Oman niets voor u? Kijk eens naar onze reizen door Jordanië >>


Dag 1: Aankomst in Muscat 
Aankomst Muscat. Op de luchthaven staat de lokale gids te wachten en deze brengt u naar het hotel voor de eerste overnachting.


Dag 2: Muscat 
Muscat is de hoofdstad van Oman en kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daardoor ook de “witte stad” genoemd. Muscat maakt een overgangsfase door waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities een samensmelting vormen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Muscat werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten zoals de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos bin Said als sultan werd gekroond heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat resulteerde in een multiculturele samenleving. Vandaag brengt u een bezoek aan de 5e grootste moskee van de wereld, de Sultan Qaboos Grand Mosque. Vervolgens zet u koers richting de grootste en oudste markt van Oman, de Muttrah Souq. Na een bezoek aan de souq gaat u naar het Al Alam Palace, hier ontvangt de Sultan zijn gasten. Het paleis is beschermd door 2 verschillende Portugese forten, Al Jalali en Al Mirani u brengt ook een bezoek aan deze forten. U eindigt de dag met een glas Omani Kahwa op een boot, en ziet zo Muscat vanaf het water. Een beter einde va de dag kunt u zich niet wensen. + Boot trip met Omani Dhow


Dag 3: Muscat – Sinkhole - Wadi Shab & Tuwi - Sur – Ras Al Hadd
Get in your 4WD! U begint de reis met de fourwheeldrive jeeps! U begint de dag met een hike door de wadi’s van Shab en Tiwi. Er bestaat een mogelijkheid om hier het water in te duiken, vergeet dan geen extra set kleding mee te nemen. U komt het Bimma Sinkhole tegen. Deze sinkhole bestaat uit zoutwater. Vervolgens zet u koers richting de havenstad Sur, de thuisbasis van de Omani Dhow boten. U brengt hier een bezoek aan de dhow fabriek. In de avond brengt u een onvergetelijk bezoek aan het welbekende Turtle Beach. Hier krijgt u de kans om een de schildpadden te zien die tegen de avond uit de zee naar het strand komen, om daar hun eieren te leggen. Na dit bezoek rijdt u door richting het hotel voor de overnachting.


Dag 4: Ras Al Hadd - Al Khuwaimah – Ja’alan Bani Bu Ali – Wadi Bani Khalid – Wahiba
Na het ontbijt rijdt u richting Al Khuwaimah via Ras Al Jinz, de weg brengt u langs mooie cliffen en vissersdorpjes. We vervolgen de weg richting Ja’alan Bani Bu Ali, waar u een oude moskee kunt bezoeken; een van de best bewaarde oude moskeeën met 52 koepels. Vervolgens rijdt u naar Wadi Bani Khalid, deze stijle route zorgt voor een prachtig uitzicht over de groene en vruchtbare Wadi met dadelplantages. Dit dorpje is vernoemd naar het hoofd van de stam en is beroemd voor z’n kristalheldere waterbaden. Hier kunt u rustig lunchen in een oase alvorens we de route vervolgen richting de magische Wahiba Sands. In Wahiba Sands rijdt u langs bedoeïne families en daarna rijdt u richting het woestijnkamp waar u incheckt. Er is ook nog voldoende tijd om een mooie foto te maken van de zonsondergang. In de woestijn kunt u genieten van de grootsheid en de keuren van de woestijn. 


Dag 5: Wahiba Sands  – Jebel Al Akhdar –  Saiq Plateau – Birkat Al Mauz – Nizwa
Na een magische avond in de woestijn stapt u de volgende ochtend in 4x4 jeeps. En rijdt hiermee naar de oude stad Ibra, een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard! Nadat u in Ibra bent geweest zet de reis zich voort richting Jebel Akhdar, de thuisbasis van het Omani Rosewater. Jebel Akdar staat bekend als meest vruchtbare gebied van Oman u vindt hier prachtige oases, groene terassen en vele fruitplantages. U stopt onderweg op het bijzondere Saiq Plateau, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.. Wanneer de tijd het toelaat maakt u hier een wandeling door dit prachtige gebied. Tijdens zonsondergang begeeft u zich naar de voet van de berg in de plaats Birkat al Mauz, hier geniet u van de prachtige zonsondergang, omringt door plantages welke vermeld staan op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Na zonsondergang vervolgt u de reis richting Nizwa voor de overnachting.


Dag 6: Nizwa – Fort Bahla – Al Hamra – Jebel Shams
Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman, de stad ligt op 165 kilometer van Muscat en tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofdstad van Oman. Door de centrale ligging neemt deze stad een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs. Het wordt wel nog steeds gezien als marktstad. Het Fort van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Dit fort dateert uit de 17e eeuw en vormt een belangrijke herinnering aan de turbulente perioden in de geschiedenis van Oman. Voor een unieke beleving is de vrijdagochtendmarkt een uitstekende bezienswaardigheid. Dan vind namelijk de wekelijkse dierenmarkt plaats waarbij handelaren vanuit verschillende plaatsen hun slag komen slaan of hun dieren te verkopen. Na een bezoek aan Nizwa vervolgt u uw reis. U komt langs Bahla waar u een bezoek kan brengen aan het Bahla fort. Het fort is gebouwd in de derde eeuw voor Christus en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Het Bahla Fort wordt omgeven door een muur van 13 kilometer. Gelegen op het hoogste punt in de oase heb je vanaf het fort een prachtig uitzicht.  Vervolgens kom u de door dadelplantages omgeven stad al Hamra. In Al Hamra vindt u tevens de Al Hoota cave, zeker een bezoek waard! Vanuit Al Hamra reist u in een klein uurtje naar een van de mooiste gebieden van Oman, Jebel Shams. Bij Jebel Shams komt u bij het oude dorpje Guhl en gaat u richiting het hoogste punt van 3075 meter met een bizar uitzicht. 


Dag 7: Jebel Al Shams – Misfah – Birkat Al Sharaf – Wadi Bani Auf – Muscat 
Wéér een reden om vroeg op te staan is de pittoreske “balcony route” vanuit Jebel Shams naar de oude stad As Sab op de top van de berg. Voordat de reis teruggaat naar Muscat stopt u onderweg eerst nog Billad Sayt, na een korte stop in dit dorpje vervolgt u de meest opwindende off-road route door Wadi Bani Awf. Hier brengt u een bezoek aan de natuurlijk hot spring van Nakhal. Na deze stop verlaat u de rest van de groep en reist u terug naar Jebel Shams voor een extra nacht in de bergen. 


Dag 8: Relax dag! 
Relaxen bij uw hotel in Muscat. Na een intensieve rondreis hebt u vandaag nog een hele dag om te relaxen bij uw hotel in Muscat. U kunt genieten van het Arabische leven, nog een bezoek brengen aan de Souq in Muttrah of relaxen bij het strand. 


Dag 9: Muscat -  Amsterdam
Vandaag eindigt de reis en vliegt u terug naar Amsterdam of Brussel. ( naar uw keuze) . 


Deze reis is altijd uit te breiden met een aantal strand dagen, een bezoek aan Dubai of Bahrein. Daarnaast kunt u deze reis ook met een ander hotel op het einde boeken ( strand hotel. ) Groepsreis niets voor u? Kijk eens naar onze individuele reizen Oman >>


Oman Oman Beach
Oman Oman vakantie
Muscat, Oman Muscat vakantie
Omani men, Wadi Bin Khalid Omani holiday
Muscat, Oman Oman vakantie

Vertrek data 

Beschikbaarheid

Inschrijven

Prijs 

22 september 2019

8 plaatsen beschikbaar  Schrijf nu in

2.691,- 

6 oktober 2019  6 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.691,-
20 oktober 2019  8 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.691,-
3  november 2019  8  plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.330,-
17 november 2019  8 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.430,-
1 december 2019  10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.330,-
15 december 2019  10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.530,-
5 januari 2020 10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.530,-
19 januari 2020  10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.430,-
2 februari 2020 10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.430,-
16 februari 2020 10 plaatsen beschikbaar Schrijf nu in 2.430,-

* De prijzen gelden op basis van KLM vluchten met de goedkoopste boekingsklasse
* 1-persoonskamertoeslag € 435,- 
* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Wilt u last minute inschrijven? Bel dan snel met 073 610 12 90
* Minimale deelname 2 personen
* Maximale deelname 12 personen

Inclusief

Exclusief

Optioneel

 

- Retourvlucht Amsterdam - Muscat Economy Class
- Alle maaltijden zoals genoemd in beschrijving
- Alle belastingen en toeslagen
- Overnachtingen in de geselecteerde hotels
- Airport transfers
- Alle excursies zoals vermeld in de omschrijving
- Boottocht Muscat 
- Jeepsafari Woestijn 
- Schildpadden excursie 
- Airport transfers 
- Een onvergetelijke ervaring
- Autohuur 4 x 4 jeep
- Reisbegeleiding 24/7
- 4 x diner 
- 2 x lunch
- Dagelijks ontbijt 

- Visum Oman (schaf zelf vooraf online een e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)
- Overige maaltijden 
- Drankjes tijdens maaltijden 
 -Overige excursies 
- Persoonlijke uitgaven  
- Fooien 

 

 
 

- Reis en/of annuleringsverzekering bij Europeesche 
- Upgrade hotel aan het einde 
- Verlenging reis 
- Upgrade vlucht


 

 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com