Aanvragen

Actief Oman | Bike & Hike

 Oman |   14 dagen | vanaf 2895,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Wilt u Oman beleven op een bijzondere manier? Dan is dit een reis voor u! Deze reis start in Muscat, de hoofdstad van Oman. Na 2 dagen in de hoofdstad reist u richting de bergen van Jebel Shams waar u start met fietstocht 1. Vervolgens maakt u een mooie wandeling door de Grand Canyon van Oman en reist u verder naar Al Hamra. Vanuit hier kunt u verschillende fietstochten maken door de dadelplantages en het mooie landschap van Oman. Na dit actieve gedeelte reist u verder richting Nizwa, stad van de zilversmeden en hebt u tijd om even te relaxen. U reist vanuit hier de woestijn in en overnacht onder de prachtige sterrenhemel. U reist terug via de kustroute en maakt uitstapjes bij Sur, Wadi Bani Khalid en Wadi Shab. U eindigt deze reis wederom in de hoofdstad Muscat. Een actieve rondreis voor avontuurlijke reizigers! We kunnen deze reis op ieder niveau samen stellen.  

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Muscat
Dag 2: Muscat – Wadi Bani Awf - Jebel Shams
Dag 3: Jebel Shams
Dag 4: Jebel Shams – Al Hamra
Dag 5: Al Hamra
Dag 6: Al Hamra 
Dag 7: Al Hamra – Bahla – Nizwa
Dag 8: Nizwa
Dag 9: Nizwa – Al Wasil – Wahiba Sands
Dag 10: Wahiba Sands – Wadi Bani Khalid – Sur
Dag 11: Sur – Ras Al Hadd – Wadi Shab
Dag 12: Wadi Shab – Quriyatt – Bimmah Sinkhole – Muscat
Dag 13: Muscat
Dag 14: Muscat – Amsterddam / Brussel


Wilt u het hele programma van de reis lezen? Kijk bij dagprogramma 
Fietsen door Oman niets voor u? Kijk dan eens bij onze andere reizen door Oman. >> 

Dag 1: Aankomst Muscat
U vliegt vandaag richting de hoofdstad Muscat. Na aankomst staat onze lokale agent u op te wachten en volgt de transfer naar het hotel. Afhankelijk van uw aankomst tijd hebt u vandaag nog vrije tijd om Muscat te verkennen.

Dag 2: Muscat – Wadi Bani Awf - Jebel Shams
De eerste etappe van de reis. In de ochtend ontmoet u onze lokale contactpersoon en krijgt u eeen uitgebreide instructie over de reis, de auto en het instellen van de GPS. Vervolgens zet u koers richting de Grand Canyon van Oman, Jebel Shams. Hier reist u naar grote hoogte en overnacht u in het berg resort op twee kilometer.

Dag 3: Jebel Shams | Fietstocht 1
Jebel Shams, letterlijk: ‘Berg van de zon’ heeft niet voor niets de bijnaam Grand Canyon van het Midden-Oosten. Sommige van onze reizigers beweren zelfs dat het nog veel mooier is, daar zijn wij het uiteraard mee eens. Hier ontmoet u in de ochtend de lokale gids welke u mee neemt op een avontuurlijke fietstocht door de bergen. U stopt op de mooiste uitzicht punten en komt in de middag terug bij uw accommodatie.

Dag 4: Jebel Shams – Al Hamra
Vanuit Jebel Shams reist u naar beneden en gaat u richtng Al Hamra. Hier verblijft u in het mooie The View; een echte aanrader en aanvulling op de reis.  Vanuit deze bijzondere accommodatie kunt u de omgeving verkennen en genieten van de prachtige natuur.

Dag 5: Al Hamra | Fietstocht 2
Na het ontbijt staat de tweede fietstocht op het programma. U rijdt met de auto de berg van The View af en reist richting het aan de voet gelegen Al Hamra. Hier ontmoet u uw gids voor de volgende fietstocht. Vandaag staat de Oasis tour op het programma. U fietst door de omgeving van Al Hamra en komt door de dadelplantages, palmboomplantages en de oude straatjes van de stad. Een rustige fietstocht door het 400-jaar oude Al Hamra. In de avond hebt u wederom tijd om te relaxen in uw bungalow.

Dag 6: Al Hamra | Fietstocht 3
Fietsronde nummer drie! U gaat vandaag wederom richting de ontmoetingsplek met de gids en gaat vandaag de two-town-tour fietsen. U fietst door Bahla en gaat richting het Jabrin kasteel. Onderweg stopt u bij de Souq en het fort van Bahla. Een Unesco World Herritage Site. Bent u een geoefende mountainbiker? Dan kunt u ook kiezen voor een wat extremere fietstocht. U reist naar de top van de berg en maakt hier de Freefall downhill tour. Maar zoals de gids altijd zeg: ‘ Not the speed is the goal, but the view.’

Dag 7: Al Hamra – Bahla – Nizwa
U verlaat vandaag Al Hamra en The View om verder op avontuur te gaan. U reist richting Nizwa, stad van de Zilversmeden en vroegere hoofdstad van het Sultanaat Oman. Maar eerst brengt u nog een bezoek aan Bahla. Oman staat bekend om haar eeuwenoude forten en kastelen. Het Bahla Fort is een van de mooiste en grootste forten van Oman en bevindt zich in het Jebel Akhdar gebergte. Het fort is in de derde eeuw gebouwd, daaromheen vind u traditionele souks, oude geheimzinnige steegjes en moskeeën. Na een bezoek aan Bahla reist u verder naar Nizwa. Nizwa stond ooit bekend als het centrum van religie in Oman. U komt aan het einde van de middag aan in Nizwa en heeft hier de rest van de avond vrij.

Dag 8: Nizwa
Vandaag heeft u een volle dag in Nizwa. Nizwa staat bekend om haar wekelijkse geitenmarkten. Deze worden gehouden op donderdagen en vrijdagen, dit moet u zeker even bezoeken. Het is een waar middeleeuws spektakel. Verder is het heerlijk om een dag rond te dwalen in Nizwa. U waant zich even een aantal eeuwen terug in de tijd en kunt genieten van de prachtige karakteristieke stad.

Dag 9: Nizwa – Al Wasil – Wahiba Sands
Vandaag reist u vanuit Nizwa verder richting Wahiba Sands. Vanuit Nizwa duikt u meteen de woestijn in, richting de grote uitgestrekte Wahiba vlaktes. In Wahiba Sands overnacht u in een traditioneel woestijnkamp. In de avond gaat u hier barbecueën met lokale bedoeien, waarna u heerlijk kunt genieten van de prachtige sterrenhemel en de rust.

Dag 10: Wahiba Sands – Wadi Bani Khalid – Sur 
Als u vandaag vroeg op staat kunt u de adembenemende zonsopgang meemaken in de woestijn. Een bijzondere ervaring! Na de zonsopgang rijdt u verder richting Wadi Bani Khalid. Deze Wadi staat bekend om haar prachtige heldere water en natuur. Nadat u hier een tussenstop kunt maken om een prachtige hike te maken of een frisse duik te nemen vervolgt u de route richting Sur. Sur is een oude havenstad gelegen aan de kust van Oman. In Sur verblijft u in het Turtle Beach Resort. De naam verklapt het al, u kun hier het schildpaddenstrand bezoeken.

Dag 11: Sur – Ras al Hadd – Wadi Shab
U reist vandaag vanuit Sur, de havestad naar Wadi Shab, een van mooiste Wadi's van Oman. Hier kunt u een hike maken van zo'n 4 uur. U steekt het water over bij het begin van de Wadi en komt terecht in een prachitg natuur gebied. Na deze actieve middag gaat u terug naar het Wadi Shab resort om te relaxen. 

Dag 12: Wadi Shab – Quriyatt – Bimmah Sinkhole – Muscat
Vandaag staat de laatste etappe op het programma. U reist vanuit het gebied rondom Wadi Shab terug naar Muscat, de hoofdstad van Oman en tevens het begin punt van uw reis. U komt langs verschillende pittoreske dorpjes en bij de Bimmah Krater. Een bijzondere plek om even te stoppen. Onderweg komt u ook langs de mooie stranden van Finn's beach. Tegen de avond komt u aan in Muscat. 

Dag 13: Muscat
Vandaag hebt u een volle dag in Muscat, of om te relaxen of om de stad te gaan verkennen. In Muscat is genoeg te zien, u kunt een bezoek brengen aan de moskee, het opera gebouw of de Souq. 

Dag 14: Muscat – Amsterdam / Brussel
Vandaag komt er een einde aan uw reis, u reist terug richting Amsterdam / Brussel.

 
   
Fietsen in Oman, Wadi 2016  Fietsen in Oman
Ilona & Rob, Oman 2015  Oman Jebel Shams
Fietsen in Oman, 2016  Fietsend door Oman
Oman, Wadi Rob   Rondreizen Oman
Herman den Blijker & Martijn Krabbe met ons in Oman 2016 Herman den Blijker in Oman
Vertrek Dagelijks
Bestemming Oman
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Dusseldorf 
Duur  14 dagen 
Boekingscode  OMF14D216

Prijs v.a. 2.895,- p.p.

 
   

Autohuur: Toyota Prado

Accommodaties 

Fietsen door Oman Muscat: Crown Plaza 
Jebel Shams: Jebel Shams resort 
Al Hamra: The View 
Nizwa: Falaj Daris 
Wahiba Sands: 1001 nights Camp 
Sur: Al Ayjah PLaza 
Wadi Shab: Wadi Shab Resort 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Amsterdam - Dubai econmyclass
- Alle maaltijden zoals genoemd in beschrijving
- Alle belastingen en toeslagen
- Overnachtingen in de geselecteerde hotels
- Airport transfers
- Alle excursies zoals vermeld in de omschrijving
- Een onvergetelijke ervaring
- Autohuur 4 x 4 jeep
- Infokit voor onderweg
- Reisbegeleiding door lokale crew
- 24/7 noodtelefoonnummer in Oman
- Basis op halfpension in Oman behalve Muscat
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Uitstapjes en excursies
- Visum Oman (schaf zelf vooraf online een e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)
- Fooien 
- Overige Excursies
- Reis en/of annuleringsverzekering
- Upgrade hotels
- Verlenging Strand eventueeel in Dubai of Abu Dhabi
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotels 

Deze reis is te boeken als individuele rondreis. Voldoet de reis niet volledig aan uw wensen/budget dan is deze reis vanzelfspreken verder op maat aan te passen. Wilt u minder of meer fietsen door Oman? Dan stellen we graag samen met u een reis op maat door Oman op. Wilt u deze reis boeken? mail dan naar info@middenoostenreizen.com


Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com