Aanvragen

Avontuurlijk Oman

 Oman |   16 dagen | vanaf 2998,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Bent u een echte avonturier maar houdt u op zijn tijd ook van luxe? Dan hebben wij de perfecte reis voor u! Bezoek de hoofdstad Muscat en de omliggende regio. Leg de volledige kustroute af en ga met een tweedaagse expeditie naar The Empty Quarter, de grootste zandwoestijn op het Arabisch schiereiland. Dit gedeelte gaat een bedouine gids met u op pad om het echte woestijnleven te ervaren. Hierna gaat u verder door de onontdekte provincie Dhofar, de Golden Coast van Oman. Hier slaapt u tussendoor in een lekker hotel om vervolgens weer met uw 4WD op pad te gaan en onderweg nog 2 keer in een tent te slapen. U komt vervolgens aan bij Turtle Beach en gaat via de bergen van Jebal Shams terug naar Muscat. Een reis welke afwijkt van de gebaande paden en waarbij uw avontuurlijke instinct aangewakkerd wordt.

Klaar om het authentieke Oman te ontdekken? Lees dan verder…

 

Dagprogramma 

Dag 1: Amsterdam - Muscat 
Dag 2: Muscat 
Dag 3: Muscat - Rustaq - Bilad Sayt - Jebel Shams 
Dag 4: Jebel Shams 
Dag 5: Jebel Shams - Al Hamra - Nizwa 
Dag 6: Nizwa 
Dag 7: Nizwa-  Ibra - Sur 
Dag 8: Sur- Wadi Shab - Wadi Bani Khalid - Sur 
Dag 9: Sur - Ras A Ruways 
Dag 10: Ras A Ruways - Al Khaluf - Duqm 
Dag 11: Duqm - Pink Lagoon - Suqaymiah 
Dag 12: Wadi Shuwaymiah - Mirbat – Sumhuram – Tagah
Dag 13: Salalah – Ubhar – Rub Al Khali Woestijn (Empty Quarter)
Dag 14: Rub Al Khali Woestijn (Empty Quarter)
Dag 15: Rub a Khali Woestijn - Mudayy - Raysut - Mughsayl - Taqah


Dag 1: Amsterdam – Muscat
U vertrekt vandaag vanuit Amsterdam naar Muscat. U vliegt vanaf Schiphol naar Muscat International Airport. Na aankomst op de luchthaven in Oman staat een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com u op te wachten en wordt u naar het hotel gebracht.


Dag 2: Muscat 
Muscat is de hoofdstad van Oman en kenmerkt zich door de vele witte huizen en wordt daardoor ook de “witte stad” genoemd. Muscat maakt een overgangsfase door waarbij hedendaagse vooruitgang en eeuwenoude tradities een samensmelting vormen. Sinds het begin van de eerste eeuw na Christus is Muscat een belangrijke handelshaven tussen het oosten en het westen. Muscat werd door de eeuwen heen geregeerd door verschillende inheemse stammen en buitenlandse machten zoals de Portugezen en de Perzen. Sinds Qaboos Bin Said als sultan werd gekroond heeft Muscat een sterke economische groei doorgemaakt wat  resulteerde in een multiculturele samenleving. Daarnaast kunt u vandaag de andere highlights van de stad bezoeken.


Dag 3: Muscat – Nakhl – Rustaq – Bilad Sayt – Jebel Shams
Vandaag begint de eerste etappe van uw roadtrip door Oman. U gaat de Rustaq route rijden. Een van de eerste stops die u maakt onderweg is Nakhl. U bezoekt hier het Nakhl fort en het oude stadje wat gelegen is aan de voet van dit fort. Daarnaast vindt u hier de warmwater bronnen van Ain Thawarrah. Vervolgens zet u koers richting Rustaq. Hier kunt u stoppen bij de forten van de stad en hebt u prachtig uitzicht over de groene omgeving. Via Wadi Bani Awf komt u via een off-road route aan bij het oude stadje Bilad Sayt, een off the beaten path stukje Oman. Vervolgens zet u koers richting Jebel Shams voor de overnachting in het berg gebied.


Dag 4: Jebel Shams  
U bent in een van de mooiste gebieden van Oman. Hier hebt u nog een extra dag ter vrije besteding.
Optioneel kunnen we een dagtocht met gids plannen hier, zoals wandelen, mountainbiken of klimmen.


Dag 5: Jebel Shams – Al Hamra – Bahla – Nizwa
U laat de bergen achter u en gaat riching de woestijn stad Nizwa. U komt door de door dadelplantages omgeven stad Al Hamra. In Al Hamra vindt u tevens de Al Hoota cave wat zeker een bezoek waard is! Vervolgens komt u langs Bahla waar u een bezoek brengt aan het Bahla fort. Het fort is gebouwd in de derde eeuw voor Christus en omvat een oase met traditionele souks, oude steegjes en moskeeën. Het Bahla Fort wordt omgeven door een muur van 13 kilometer. Gelegen op het hoogste punt in de oase heb je vanaf het fort een prachtig uitzicht. Hier kunt u oude ruines zien waarna u verder rijdt richting Nizwa.


Dag 6: Nizwa
Nizwa behoort tot een van de grootste steden van Oman. De stad ligt op 165 kilometer van Muscat en tot de 12e eeuw was Nizwa de hoofstad van Oman. Door de centrale ligging neemt deze stad een belangrijke plaats in de geschiedenis van Oman. Door de modernisering van de stad heeft deze deels zijn oorspronkelijke staat verloren en is nu het centrum voor de handel, religie, kunst en onderwijs. Het wordt wel nog steeds gezien als marktstad. Het Ford van Nizwa behoort tot een van de oudste forten van het Sultanaat. Dit fort dateert uit de 17e eeuw en vormt een belangrijke herinnering aan de turbulente perioden in de geschiedenis van Oman. Voor een unieke beleving is de vrijdagochtendmarkt een uitstekende bezienswaardigheid. Op dat moment vind namelijk de wekelijkse dierenmarkt plaats waarbij handelaren vanuit verschillende plaatsen hun slag komen slaan om hun dieren te verkopen.


Dag 7: Nizwa – Ibra – Sur
U verlaat vandaag de woestijn stad Nizwa en zet koers richting de kust aan de Golf van Oman. U reist richting de havenstad Sur, bekend van de bouw en productie van de traditionele Dhows. Onderweg komt u langs Ibra, een idyllisch dorpje waar u op woensdag de vrouwenmarkt vindt. Hier mogen alleen dames naar binnen en kunnen zij sieraden, parfum en andere souvenirs kopen. U rijdt vandaag langs de de rand van de Sharqiya woestijn wat resulteert in prachtige vergezichten onderweg. Vanuit Sur kunt u de schildpadden in Ras Al Jinzz bezoeken. Het Ras Al Jinzz resort is een beschermd natuurgebied waar reuze zeeschildpadden de nestjes leggen. Hier kunt u in de avond een excursie naar toe maken. Geef bij uw reservering van deze reis aan of u dit wilt doen. Dan maken wij dit in orde voor u en zorgen we dat u plek heeft.


Dag 8: Sur – Wadi Shab – Wadi Bani Khalid - Sur
Vandaag blijft u nog een dag in de omgeving van Sur. Dit omdat hier 2 van de mooiste wadi’s van Oman liggen. U moet hier gevoelsmatig een stukje voor terug rijden richting Muscat. U kunt kiezen voor Wadi Shab of Wadi Bani Khalid. Voor beide wadi’s moet u  ongeveer 4 uur voor uit trekken om een wandeling te maken. U moet hierbij ook stukken zwemmen, dus neem uw zwemkleding mee.


Dag 9: Start van het echte avontuur! Sur - Ras A Ruways  | Wildcamping
U start vandaag met het avontuurlijke deel van de reis, een tocht waarbij u onderweg gaat wildkamperen. Vanuit Sur koerst u richting het zuiden van Oman. U verlaat de bewoonde wereld en reist het eerste stuk langs de rand van de Wahiba/Sharqiya woestijn. U koerst richting de baai bij Al Kahluf. Als u in de ochtend vertrekt bent u rond de middag op de plaats van bestemming en kunt u de tent op gaan zetten. U hebt hier voldoende tijd om van de mooie omgeving te genieten en hier kunt u eventueel snorkelen en zwemmen.


Dag 10: Ras A Ruways – Duqm
Vanuit het gebied bij Ras A Ruways gaat u vandaag richting Duqm. Dit is een klein stadje op de route en hier verblijft u weer een nachtje in het hotel. U reist langs de ruige kust naar het dorpje Duqm en hier kunt u genieten van de ultieme Omaanse gastvrijheid.


Dag 11: Duqm – Pink Lagoon – Suqaymiah
De reis gaat verder langs de ruige kust met bijzondere uitzichten van prachtige stranden en steile kliffen vergezellen u a-long-the-road. U komt langs de Pink Lagoon waar een grote groep flamingo’’s woont. Na de Pink Lagoon reist u verder naar Wadi Shuqaymiah, een prachtige wadi aan de kust. Vervolgens slaat u uw tent op en gaat u hier wederom een nacht wildkamperen. Tip: als u hier gaat snorkelen of zwemmen hebt u de kans om dolfijnen en zee schilpadden te zien.


Dag 12: Wadi Shuwaymiah - Mirbat – Sumhuram – Tagah
U reist vandaag naar Tagah. Via de met palmbomen bezaaide kustlijn rijdt u langs de pittoreske vissersdorpjes Sadah & Hasik. Vervolgens komt u  langs Sumhuram. Hier staat de ruïne van het kasteel van koningin Sheba, de koningin van het vroegere Koninkrijk van Eritrea. Tegen de avond komt u aan bij Tagah voor de overnachting. Tagah ligt een stukje voor de grote stad Salalah. Hier vindt u het Juweirah boutique hotel. Hier overnacht u omdat hier de mooiste stranden zijn die bekend zijn in dit gebied. Palmbomen, uitgestrekte stranden en een ruige oceaan. Even het ultieme vakantie gevoel voordat u morgen weer verder op deze bijzondere tocht door Oman gaat.

Dag 13: Start expeditie Empty Quarter | met gids
Vanuit Salalah gaat u richting het Atlantis van de woestijnwereld, Ubar. De stad wordt genoemd als het vroegere handelscentrum van de Rub Al Khali woestijn. Beschreven staat dat het een rijke stad was doordat men handel dreef met de kustplaatsen, echter zou de stad weggezakt zijn in het zand na een visioen van koning Shaddad. Hij negeerde een waarschuwing van de profeet waardoor de stad verdwenen is. Via het Jebel Qara gebergte reist u richting Thumrait, de 2e grootste stad van de provincie Dhofar. Vanuit Thumrait reist u 180 km verder en komt u aan bij woestijnstad Ubar waar u alles te weten komt over de mythe van deze stad. Vervolgens zet u uw tent op in Wadi Malhit. Deze regio is bekend voor de zwarte kamelen welke u hier kunt zien. Tijdens het diner geniet u van een kampvuur en kunt u luisteren naar de Bedoeïne verhalen.


Dag 14: Wadi Malhit – Hashman |  met gids
In de vroege ochtend gaat u verder de Rub Al Khali woestijn in. U wordt vandaag helemaal ondergedompeld in de grootsheid van de woestijn. U rijdt in dit 1001 sprookje richting Hashman. U rijdt over zandduinen van 200 meter hoogte en hebt een volle dag in the Empty Quarter. Tijdens de zonsondergang bent u inmiddels helemaal ondergedompeld in het Bedouine camp. U slaat uw tent op en hebt in de avond een typische Bedouine maaltijd.


Dag 15: Rub al Khali Woestijn – Mudayy – Raysut – Mughsayl - Taqah |  met gids
Na uw laatste ontbijt in de woestijn verlaat u the Empty Quarter en gaat u richting de westkust van Salalah. De reis leidt u naar het Bedoeïne dorpje Bithnah and Mudayy. Via een off-road route komt u vervolgens aan bij de kust. In de middag heeft u een picknick in Raysut op de mooie onaangetaste witte stranden. De reis vervolgt zich naar Mughsayl wat bekend staat om het 7 kilometer lange goudstrand. Na deze verfrissende middag aan het strand gaat u naar Taqah en verblijft u in een heerlijk hotel, wat u meer dan verdiend hebt na deze intensieve woestijndagen.


Dag 16: Tagah - Salalah – Dubai - Amsterdam
Vandaag vliegt u rechtstreeks vanuit Salalah naar Dubai. Vanuit Dubai vlieg u terug naar Amsterdam met KLM. U kunt er uiteraard voor kiezen om de reis uit te breiden met wat extra strand dagen.

 
* Reis is ook andersom te maken  
Kamelen op het strand, Oman Stranden Salalah
Kust bij Mughsjal  Salalah en Dhofar Oman
Oman specialisten in Oman  Oman specialisten
Cultuur festival, Nizwa  Oman rondreis 2 weken
Kust bij Salalah  Salalah kust
   


 

Vertrek Dagelijks 
Bestemming Oman, Zuid-Noord 
Vertrek vanaf  Amsterdam/Brussel
Duur 16 dagen 
Boekingscode  15DOMA15

v.a. 3.345,- 2 pers.
v.a. 2.998,- 4 pers.

 

Autohuur 

Accommodatie 

 

TOYOTA RONDREIS OMAN

Toyota Prado


2 x Tent Rub Al Khali woestijn
2 x Tent onderweg + uitrusting 
verzorgd door Middenoostenreizen.com
2 x Juwaira Boutique hotel
1 x Crown Plaza Duqm
1 x Turtle Beach resort
2 x Falaj Daris Nizwa
2 x The View Oman
1 x Crown Plaza Muscat – Qurum

 
 

Inclusief

Exclusief 

Optioneel 

- Vlucht Amsterdam/Brussel – Muscat
- Tussenvlucht Muscat – Salalah
- Airport transfers
- Meet & Assist bij aankomst Muscat & Salalah
- Alle genoemde overnachtingen
- Dagelijks uitgebreid ontbijt
- 4 x lunch
- 10 x diner 
- Engels sprekende Bedouine gids van dag 2 tot 4
- Toyota Prado vanaf dag 5
- GPS systeem
- Roadbook van Middenoostenreizen.com
- Mobiele telefoon + omani simkaart
- Camping equipment voor kampeerdagen onderweg
- Auto verzekering extra
- 24/7 emergency line
- Onvergetelijke ervaring

- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Overige uitstapjes en excursies
- Visum Oman(schaf zelf vooraf online
een e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)

 

 

  

- Uitbreiding reis
- Stranddagen 
- Upgrade hotels 
- Reis met gids 
- Overige excursies 
- Reis en/of annuleringsverzekering

 

 

 

  

 

 

 


Vraag nu een offerte aan voor deze avontuurlijke rondreis! Wilt u meer informatie over deze reis? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier.

* Reis is ook andersom te maken
* Reis is ook te maken als volledig begeleide reis.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com