Aanvragen

Oman & Dubai | Individuele rondreis

 Midden-Oosten |   15 dagen | vanaf 2290,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze rondreis begint in het gastvrije sultanaat Oman. Na een vlucht van 7 uur komt u aan in de hoofdstad Muscat. Oman ligt in het zuidoosten van het Arabische schiereiland en grenst aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman. Oman is een land met prachtige verschillende landschappen. Diversiteit in oases, valleien, kosmopolitische steden zoals Muscat en kleine dorpjes geven u het gevoel van het authentieke Midden-Oosten. De Omani’s staan bekend als een erg gastvrij volk. De reis eindigt in het altijd bruisende Dubai. Dubai staat bekend als ‘the new world’. Hier kunt u zich verbazen over waar toe de mens in staat is door een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld, het Palm eiland of aan de gold Souk. Deze rondreis laat u de verschillende kanten zien van het Midden-Oosten. U gaat via het traditionele Oman naar het uitbundige Dubai. Een reis om nooit te vergeten!
 

Reisschema 

Dag 1: Amsterdam - Muscat 
Dag 2: Muscat
Dag 3: Muscat – Ras Al Had – Ras Al Jinz, Turtle Beach
Dag 4: Ras Al Hadd - Wadi Bani Khalid
Dag 5: Wadi Bani Khalid – Wahibi Sands
Dag 6: Wahibi Sands – Nizwa 
Dag 7: Nizwa – Jebel Shams – Al Hamra – The View
Dag 8: Nizwa - Al Hamra 
Dag 9: Al Hamra - Muscat 
Dag 10: Muscat 
Dag 11: Muscat - Dubai 
Dag 12: Dubai 
Dag 13: Dubai 
Dag 14: Dubai - optioneel Abu Dhabi - Dubai 
Dag 15: Dubai - Amsterdam Dag 1: Amsterdam - Muscat
Op de eerste dag komt u in Muscat, de hoofdstad van Oman. Hier kunt u relaxt de dag doorbrengen en u voorbereiden op de reis die komen gaat. U kunt meteen uw auto ophalen op de luchthaven, zodat u zelf de stad kunt gaan verkennen.

Dag 2: Muscat
De tweede dag blijft u ook nog in de hoofdstad van Oman, Muscat. U kunt met uw eigen jeep een tour maken door de stad. Er is veel te zien in Muscat zoals de Grand Mosque, oude forten en er is een heerlijke haven in Muscat.

Dag 3: Muscat – Ras Al Had – Ras Al Jinz 
Op dag drie begint uw avontuur dan echt. Via de kustroute rijdt u naar Ras Al Hadd. U komt over woeste stukken land zonder verharde wegen en komt zo terecht op een van de mooiste stukjes van het Arabische schiereiland. U kunt stoppen voor een lunch in een van de dorpen die u tegen komt of bij Finns Beach. Onderweg valt u van de ene in de andere verbazing met een prachtig uitzicht over de zee en hoge gebergte. Na deze avontuurlijke tocht komt u laat in de middag aan in Ras Al Hadd. Vlakbij Ras Al Had ligt het nationale park Ras Al Jinz. Dit is het zeeschildpadden strand. Hier kunt u ’s avonds de schildpadden zien en genieten van de prachtige natuur.

Dag 4: Ras Al Hadd - Wadi Bani Khalid 
Na deze onvergetelijke ervaring in Ras Al Jinz vervolgt u uw reis vanaf Ras Al Hadd naar een van de prachtigste wadi’s in Oman. Voordat u aankomt in deze wadi komt u langs de kustplaats Sur. Dit is een heerlijke kustplaats waar u de mogelijkheid hebt om nog even te zwemmen en te lunchen. In Sur is een oude vissershaven waar de traditionele Dhow’s in de haven liggen. Hierna vervolgt u de reis naar Wadi Bani Khalid. 

Dag 5: Wadi Bani Khalid – Wahibi Sands 
Na een dag in de groene oase van Wadi Bani Khalid gaat uw reis verder naar de Wahibi Sands. Hier gaat u onder begeleiding van een gids een woestijn safari maken in de Wahibi Woestijn en kunt u de grootsheid van de woestijn ervaren. ’s Avonds ervaart u het woestijn leven nog meer wanneer u logeert in een tentenkamp. 

Dag 6: Wahibi Sands – Nizwa
Na het ontbijt gaat u richting Ibra. Hier kunt u een bezoek brengen aan het verlaten stadje Al Minzafah. Hier kunt u oude ruïnes zien waarna u verder rijdt richting Nizwa. Nizwa is de oude hoofdstad van Oman. Nizwa is beroemd om de zilver handel en was ooit bekend als het centrum van religie in Oman. In Nizwa kunt u het fort van Sultan Bin Saif Al Yaruby bezoeken. Vanuit Nizwa kunt u richting Bahla gaan om een woestijn kasteel te bezoeken wat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Nizwa is bekend van de wekelijkse geitenmarkten op donderdag en vrijdag. Dit is een echte middeleeuws spektakel die u zeker even moet bezoeken. 

Dag 7: Nizwa – Jebel Shams – AL Hamra –  Hajar gebergte
Na een dag relaxen is het wederom tijd voor wat actie. U gaat de Grand Canyon van Oman in. U rijdt richting Jebel Shams, het hoogste punt in Oman. Het hoogste punt ligt op 3009 meter en u gaat hier overnachten op een bijzondere locatie in de bergen. Na een prachtige bergroute is het tijd om richting de bijzondere slaaplocatie te gaan. U reist richting uw accommodatie in de bergen. We hebben in ons aanbod een aantal prachtige berg accommodaties op Jebel Akhdar en Jebel Shams. Afhankelijk van uw keuze rijdt u hier naar toe. 

Dag 8: Hajar Gebergte / Jebel Shams - Jebel Akhdar 
U kunt vandaag relaxen bij uw hotel of de prachtige natuur in voor een bijzondere wandeling. 

Dag 9: Jabal Shams - Rustaq - Bilad sayt - Nakhl-  Muscat
Vandaag rijdt u vanaf Jebel Shams terug richting Muscat. Deze prachtige route neemt u mee langs prachtige vergezichten. Dit is een van de mooiste routes door het prachtige berggebied van Jebel Shams. U kunt onderweg stoppen voor een mooie wandeling en komt tegen de avond aan in Muscat. Deze bijzondere route wordt ook wel de balcony route genoemd. Onderweg stopt u bij de terassen bij Bilad Sayt en bij het fort van Nakhl. 

Dag 10: Muscat 
Relax dag in Muscat.

Dag 11: Muscat  - Dubai
Vandaag reist u middels een korte vlucht naar Dubai. Uw vlucht vertrekt rond het middag uur. Als u in Dubai aankomt staat hier een lokale medewerker op u te wachten en hij/zij brengt u vervolgens naar het hotel. Na het inchecken kunt u Dubai gaan verkennen. 

Dag 12: Dubai 
Vandaag ontwaakt u in een compleet andere wereld als waar u gister wakker werd. Het verschil tussen Oman en Dubai is enorm op alle vlakken. Dubai is een hippe jetset bestemming met hoge torens, bijzondere architectonische gebouwen en skyscrapers. In Muscat vindt u vooral laagbouw en authentieke gebouwen. Een flink contrast dus. Het maakt het echter extra leuk om vandaag in deze 'nieuwe' wereld op pad te gaan. In Dubai vindt u bijvoorbeeld het hoogste gebouw ter wereld, vele attractieparken en de mooiste hotels. 

Dag 13: Dubai - Optioneel city tour 
In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids om Dubai te gaan verkennen. Om een goed beeld van de stad te krijgen beginnen we deze dag met een bezoek aan Bur Dubai. Bur Dubai is de oude stad van Dubai waar men onder andere de goud souk en kruiden souk vindt. In dit deel van de stad kunt u in een van de oude heritage huizen een cultural lunch doen. Hierbij vertelt een lokale Emirati over zijn kijk op de wereld en de Islam. Een bijzondere toevoeging aan deze reis. Na het oude Dubai is het vervolgens tijd om verder door te reizen naar het nieuwe Dubai. Een bezoek aan de Dubai Mall, Burj Khalifa en de Marina mag hierbij niet ontbreken. Desgewenst kunt u de dag afsluiten in een van de mooie restaurants in Dubai. Wij kunnen deze uiteraard voor u reserveren.  

Dag 14: Vrije dag Dubai - Optioneel Abu Dhabi
Vandaag heeft u vrije tijd om te relaxen in Dubai. In Dubai zijn talloze dingen te ondernemen. Wij adviseren u hier graag over. Wij hebben een leuke lijst met de tips voor welke restaurants u moet bezoeken en waar u naar toe moet voor de beste cocktails. Eventueel kunt u ook een bezoek brengen aan Abu Dhabi vanuit Dubai. Dit is slechts 1,5 uur rijden vanaf Dubai. 

Dag 15: Dubai - Amsterdam 
U wordt bij uw hotel opgehaald en wordt naar de luchthaven van Dubai gebracht. U vliegt vandaag weer terug naar Amsterdam. 


 

 
The Empty Quarter Woestijn  Rondreis oman en dubai
Oman Oman vakantie
Oman Oman vakantie
Nizwa Fort,Oman Nizwa Oman vakantie
Oman  rondreis oman
Woestijn Dubai  Dubai woestijn
Dubai Skyline Dubai
Vertrek Dagelijks
Duur 15 dagen 
Bestemming Oman & Dubai
Vertrek vanaf  Amsterdam / Dusseldorf
Boekingscode DUO12D2016

Prijs v.a. 2.290,- p.p.

 

Deze reis kan dagelijks vertrekken. De prijzen en tarieven zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Deze reis maakt u zelf met uw gehuurde auto. 


Hotels 

Toeristenklasse

Comfortklase  Deluxeklasse 
Ras Al Had: Turtle Beach
Muscat: Safeer Continental
Wadi Bani Khalid & Wahibi Sands: Desert Camp
Nizwa: Sahab Hotel
Dubai: Belvedere Court 

Ras Al Had: Turtle Beach
Muscat: Crown Plaza Hotel
Wadi Bani Khalid & Wahibi Sands: Desert Camp
Nizwa: Falaj Daris
Dubai: Grand Millennium

Ras Al Had: Turtle Beach 
Muscat: Intercontinental
Wadi Bani Khalid & Wahibi Sands: Desert Camp
Nizwa: Falaj Daris 
Dubai: Le Meridien Beach
v.a. € 2.290 p.p.  v.a. € 2.615 p.p.  v.a. € 3.245 p.p. 

* In overleg met u kunnen hotels ook gewisseld worden en kunt u de pakketten door elkaar wisselen. Geef dit dan aan op het offerteformulier. 
Auto: u rijdt tijdens deze reis in een 4 x 4 jeep. 


Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Overnachtingen in geselecteerde hotels
- Retourvlucht economy met KLM of Omanair
- Maaltijden zoals vernoemd in reisschema
- Dagelijks ontbijt
​- Alle belastingen en toeslagen
- Autohuur gedurende de hele reis 
- Routekaart 
- Navigatie in auto 

- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Visum Oman (schaf zelf vooraf online een
e-visum aan of bij aankomst een visum on arrival)
- Alle niet genoemde maaltijden
- Toeslag 1-persoonskamer
- Reis en/of Annuleringsverzekering


 

- Reis en/of annuleringsverzekering
​- Overige niet genoemde excursies
- Hotelupgrades
- Visumservice
- Turtle Experience 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com