Aanvragen

Hoogtepunten van Jordanië & Israël

 Midden-Oosten |   12 dagen | vanaf 1889,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze reis door Jordanië en Israël zit bomvol cultuur en historie. U reist met uw eigen huurauto alle hoogtepunten in van deze twee landen, die beide een geschiedenis hebben die teruggaat tot ver voor het jaar 0.

Deze individuele rondreis begint in Amman, de hoofdstad van Jordanië. Vanuit hier gaat u op pad naar Madaba en reizen we via de Kings Highway verder naar Petra. Dit prachtige wereldwonder mag u absoluut niet missen tijdens deze reis. Hierna reizen we terug naar het noorden in de richting van de Dode Zee.

Na enkele relaxdagen aan de Dode Zee, steken we de grens over met Israël en gaan verder naar het kosmopolitische Tel Aviv. Vanaf hier kunt u een aantal dagen heerlijk relaxen aan het prachtige strand van Tel Aviv. Vanuit Tel Aviv  maken we natuurlijk nog een excursie naar Jeruzalem. Een moderne stad welke historie ademt.


Dagprogramma 

Dag 1: Amsterdam - Amman
Dag 2: Amman - Madaba - Mount Nebo - Kings Highway - Kerak -  Petra
Dag 3: Petra
Dag 4: Petra – Dode Zee
Dag 5: Dode Zee
Dag 6: Dode Zee – Wadi Mujib -  Tel Aviv
Dag 7: Tel Aviv
Dag 8: Tel Aviv – Jeruzalem
Dag 9: Jeruzalem - Tel Aviv
Dag 10 & 11: Tel Aviv
Dag 12: Tel Aviv – Amsterdam / Brussel


Dag 1: Amsterdam - Amman
U komt aan op de Queen Alia luchthaven, waarna u naar uw hotel gebracht wordt voor de eerste overnachting.

Dag 2: Amman - Madaba - Mount Nebo - Kings Highway - Kerak - Petra
Een drukke dag,  bezoek aan Madaba, de Christelijke stad van de Mozaieken. Deze stad is bekend omdat hier het oudste Mozaiek ter wereld is gevonden. u bezoekt hier ook de St. George kerk. Na Madaba reist u verder naar Mount Nebo de heilige berg, vanwaar Mozes keek naar het heilige land. Vanaf Mount Nebo wordt verder gereist in zuidelijke richting, over de Kings Highway. Deze weg was vroeger een oude handelsroute die onderdeel uitmaakte van de zijderoute. Onderweg komen we door de Jordanese Grand Canyon, het Madi Mujib Reserve. Hier kunt u even genieten van de prachtige natuur die Jordanie te bieden heeft.  Daarna rijden we verder naar Petra voor de overnachting.

Dag 3: Petra
Na het ontbijt bezoekt u Petra, een van de zeven wereld wonderen. De nationale trots van Jordanie en een van de mooiste en indrukwekkendste dingen die u ooit zult zien in uw leven. De tocht start in de Siq en onderweg komt u ' the monastry ' en alle andere indrukwekkende uitgehakte gebouwen tegen. Na deze indrukwekkende dag hebt u savonds de tijd om te relaxen

Dag 4: Petra – Dode Zee
Na de eerste dag vol indrukken, heeft u hier een relaxdag bij uw resort aan de Dode Zee. Deze zee bevindt zich op 410 meter onder zeeniveau en is het laagste punt ter wereld. In de Dode Zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden, waarmee het de grootste natuurlijke spa ter wereld is. De Dode Zee bevat meer dan 450 gram zout per liter, dit is tien keer de hoeveelheid van normaal zeewater.

Dag 5:  Dode Zee
Relaxdag aan de Dode Zee.

Dag 6: Dode Zee – Wadi Mujib -  Tel Aviv
Na een relaxte ochtend aan de Dode Zee maakt u zich klaar voor een avontuurlijke tocht door Wadi Mujib. Dit is een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur. Vervolgens reist u aan het begin van de middag verder naar Israël. Onze lokale medewerker helpt u bij het oversteken van de grens, waar u een nieuwe huurauto krijgt. Daarna rijdt u door naar het kosmopolotische Tel Aviv.

Dag 7:  Tel Aviv
Relaxdag in Tel Aviv.

Dag 8: Tel Aviv – Jeruzalem
Vandaag staat een onvergetelijke excursie te wachten. Samen met een ervaren gids gaan we op stadstour door Jeruzalem.  We lopen de kruistocht van Jezus, bezoeken de Mount of Olives en komen langs de Klaagmuur. Een intensieve wandeldag met veel indrukken. Hierna overnacht u in Jeruzalem.

Dag 9: Jeruzalem - Tel Aviv
Deze ochtend kunt u besteden om Jeruzalem op eigen gelegenheid nog verder te ontdekken. Aan het einde van de dag gaat u terug naar Tel Aviv. 

Dag 10 & 11: Tel Aviv
Relaxdagen in Tel Aviv.

Dag 12: Tel Aviv – Amsterdam
Vandaag komt de reis ten einde en reist u terug naar huis.

Tel Aviv, Israel 
Jeruzalem, Israel
Wadi Mujib Jordanie  Wadi Mujib  Jordanie rondreis
   
Vertek  Dagelijks
Duur 12 dagen 
Bestemming Jordanie & Israel
Vertrek vanaf  Amsterdam, Brussel
Boekingscode  12ISJD2014

Prijs: v.a. 1.889,- p.p. 

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class
- Ruim- & handbagage
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
- Autohuur
- Alle genoemde excursies
- Alle belastingen en toeslagen
- Overige maaltijden en dranken
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Overige uitstapjes en excursies
- Reis- en/of annuleringsverzekering

Vraag nu een offerte aan voor deze onvergetelijke reis! Wilt u meer informatie over deze reis? dan kunt u het contactformulier invullen of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com