Aanvragen

Beste van Marokko | Fly & Drive

 Marokko |   8 dagen | vanaf 995,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Maak kennis met het allerbeste van Marokko! Tijdens deze Fly & Drive ontdekt u onder meer de vier koningssteden: Marrakech, Rabat, Fès en Meknès. Ervaar de smakelijke keuken, fraaie kleuren en mystieke muziek. De middeleeuwse markten zijn nog steeds even levendig en kleurrijk als voorheen. Moskeeën, paleizen en mausolea vertellen hun verhaal. En op het Djemaa el Fna plein, het kloppende hart van Marrakech, waant u zich in een echte 1001 nacht sfeer. Laat u betoveren door het mystieke Marokko!


Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Casablanca
Dag 2: Casablanca - Rabat
Dag 3: Rabat - Meknes - Fès
Dag 4: Fès
Dag 5: Fès - Marrakech
Dag 6 & 7: Marrakech
Dag 8: Marrakech - Amsterdam/Brussel/Eindhoven


Reis is eventueel te verlengen met extra dagen in Marrakech.

Dag 1: Casablanca
Vandaag vertrekt u naar Marokko en wordt bij aankomst opgewacht door een van onze lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. U vliegt op Casablanca, de economische hoofdstad van het land. Hier vindt u de bekende Hassan II Moskee, de grootste moskee in Marokko en de derde grootste moskee ter wereld. De moskee bevindt zich in het noorden van de stad en domineert met zijn bijna 200 meter hoge minaret het stadspanorama. Hiermee is de moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld.


Dag 2: Casablanca - Rabat | optioneel met gids
Vandaag verlaat u Casablanca en rijdt u naar Rabat. U kunt hier de historische monumenten van de stad bezoeken, zoals de Kabash des Oudayas (een oud koninklijk gebouw), de Hassan Tower and Mohamed V Mausolerum. Optioneel kunnen we ook een gids voor u toevoegen in de stad. 


Dag 3: Rabat - Meknes - Fès
U zet de reis voort naar de keizerlijke stad Meknes, die vroeger bekend stond als Miknasa. Ook hier gaat u op pad om alle hoogtepunten van Meknes te bezoeken: de oude graanschuren van de Heri Es-Souni en het Mausoleum van Moulay Ismail. Vergeet ook niet het spectaculaire middelpunt van de stad te bezoeken: de Bab Mansour een oude stadspoort in Meknes. Vervolgens trekt u verder naar de heilige stad Moulay Idriss Zerhoune, die een speciale plek in de harten van de Marokkaanse gemeenschap heeft. Hier zou Moulay Idriss in 789 de islam mee hebben gebracht naar het land. Om deze redenen is de stad naar hem vernoemd. Daarnaast was hij ook van invloed op de bouw van Fès, wat later doorgezet werd door zijn zoon: Moulay Idriss II. 


Dag 4: Fès
In de medina kunt u makkelijk uren wandelen, maar ook verdwalen. Helemaal als u de grotere straten verlaat. De grote blauwe poort genaamd Bab Bou Jeloud, is het beginpunt van de Medina. Vlakbij de blauwe poort vindt u de Madrassa Bou Inania, een oude religieuze school (madrasa) en moskee gebouwd tussen 1351 en 1356. Dit gebouw bevat zeer fijne versieringen in de Merenidische stijl: houtwerk, stucwerk, bogen, kalligrafie en gedetailleerde mozaïeken. De madrassa beschikt ook over een minaret, wat ongebruikelijk is voor Fès, en het is de enige moskee die voor niet-islamieten toegankelijk is in Fès.


Dag 5: Fès – Marrakech
Vandaag reist u vanaf Fès naar Marrakech. Met de auto is dit zo’n 5 uur rijden als u langs de kust rijdt en zo’n 8 uur als u over het Atlasgebergte reist. Omdat beide ritten vrij tijdrovend zijn, vliegen we vandaag van Fès naar Marrakech in een klein uurtje. Aangekomen in Marrakech zal er een lokale medewerker op u staan te wachten en u naar uw accommodatie brengen.


Dag 6 & 7: Marrakech | optioneel met gids
Optioneel dagprogramma: We beginnen vandaag met een tour door Marrakesh om deze bijzondere stad te ontdekken. Deze stad is eeuwenlang een ontmoetingsplaats geweest voor Berbers, de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika en de bevolking van de woestijn. Zoals vele Noord-Afrikaanse steden is Marrakesh verdeeld in twee aparte delen: de Gueliz (het moderne, door de Franse gebouwde stad) en de Medina (de oude stad). We beginnen onze tour bij de Koutoubia moskee, wat de grootste moskee van Marrakesh is en beroemd om zijn minaret. We gaan naar de fascinerende Saadian graven, die dateren uit de tijd van Sultan Ahmed al-Mansur die regeerde van 1578 tot 1603. Deze opmerkelijke graven staan bekend om hun buitengewone schoonheid. De laatste halte van de tour is het Bahia paleis en museum. Gebouwd om het meest indrukwekkende paleis van zijn tijd te zijn. We eindigen op het Djemaa el Fna, een druk stukje stad waar u vele drukke bazaars, paleizen en moskeeën vindt. Wanneer u in de avond een bezoek brengt aan Djemaa el Fna zult u tussen de duizenden bezoekers diverse curiositeiten zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht.


Dag 8: Marrakech
Uw 8-daagse rondreis door Marokko komt vandaag tot een einde. Afhankelijk van uw vlucht heeft u de ochtend en/-of middag ter vrije besteding. U wordt bij het hotel opgehaald door een van onze lokale medewerkers, welke u naar het internationale vliegveld brengt.

Casablanca, MarokkoRondreis Marokko Casablanca, MarokkoRondreis Marokko
   
Leerlooierijen in Fès, MarokkoRondreis Marokko Kruiden in de souks, MarokkoRondreis Marokko
   
Souks in Marrakech, MarokkoRondreis Marokko Marrakech, MarokkoRondreis Marokko
   
Djemaa el Fna in Marrakech, MarokkoRondreis Marokko Straatverkoper in Marrakech, MarokkoRondreis Marokko
Vertrek Dagelijks
Duur 8 dagen
Bestemming Marokko
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Eindhoven

Prijs v.a. 995,- p.p

 

** Deze prijs is op basis van een selfdrive
Deze reis vertrekt dagelijks op individuele basis. U kunt reizen vanaf Amsterdam, Brussel of Eindhoven. Bij de boeking ontvangt u van ons een uitgebreid tips & tricks document voor Marokko.

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht met geselecteerde airline
- Tussenvlucht Fez – Marrakech
- Meet & Assist bij aankomst door lokale Middenoostenreizen.com medewerker
- Autohuur zoals vermeld in het voorstel
- Alle transfers van en naar Marrakech en Fez airport
- 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Alle accommodaties op basis van een twee persoonskamer
- Alle maaltijden genoemd in het programma
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- Een onvergetelijke ervaring!
- Overige maaltijden en dranken
- Overige uitstapjes en excursies
- Fooien
- City tour Marrakesh met gids
- City tour Rabat met gids
- City tour Meknes met gids
- Ballonvaart over Marrakesh
- Ruimbagage
- Reis en/of annuleringsverzekering

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com