Aanvragen

Marokko Compleet

 Marokko |   15 dagen | vanaf 1595,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Deze 15-daagse rondreis door Marokko neemt u mee langs alle culturele en natuurlijke highlights van het land. Marokko is een land met een divers karakter. Zo hebt u moderne steden, uitgestrekte woestijnvlaktes en hoge bergtoppen. TIjdens deze reis komt u in aanraking met alle facetten van het land. U ontmoet de lokale bevolking in de bijzondere natuur gebieden en kunt daarnaast genieten van de stranden van Eassaouira en Agadir. De reis start in Casablanca, waar u de grote moskee kunt bezoeken. Vervolgens reist u via de Koningssteden Rabat, Meknes en Fes naar Marrakech. Vanuit het levendige en moderne Marrakech zet u koers richting het Atlas gebergte. Hier brengt u wat tijd door in de natuur. Vervolgens kunt u nog even relaxen aan de stranden van Marokko en geniet u nog even van de stranden aan de Atlantische kust. Kortom, een veelzijdige reis die u nog lang bij zal blijven. Deze reis kunt u maken als selfdrive, maar ook met chauffeur als u dit liever hebt.  

Dagprogramma   

Dag 1: Amsterdam - Casablanca
Dag 2: Casablanca -  Rabat - Meknes - Fes
Dag 3: Fes
Dag 4: Fes - Merzouga
Dag 5: Merzouga
Dag 6: Merzouga - Todra Gorges - Dades Valley - Skoura
Dag 7: Quarzazate - Marrakech
Dag 8: Marrakech

Dag 9: Marrakech - Atlas Mountains
Dag 10: Atlas Gebergte
Dag 11: Atlas Gebergte - Agadir
Dag 12: Agadir
Dag 13: Agadir - Eassoura
Dag 14: Essouira
Dag 15: Essaouira - Marrakech - Amsterdam

Deze rondreis door Marokko is uiteraard altijd verder naar uw wensen aan te passen. Hebt u vragen over deze reis? Kijk dan op de contact pagina of mail naar info@middenoostenreizen.com


Dag 1: Amsterdam –Casablanca
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Marokko, hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. U vliegt op Casablanca, de economische hoofdstad van het land. Hier bezoeken we het prachtige plaatsje Ain Diab. Dit plaatsje staat bekend om zijn vele restaurantjes en grote zwembaden. Ook vindt u hier de bekende Hassan II moskee, de grootste moskee in Marokko en de derde grootste moskee ter wereld. De moskee bevindt zich in het noorden van de stad en domineert met zijn bijna 200 meter hoge minaret het stadspanorama. Hiermee is de moskee het hoogste religieuze gebouw ter wereld.

 
Dag 2: Casablanca – Rabat – Meknes – Fes
We verlaten Casablanca en trekken verder naar Rabat. Een gids zal u al de historische monumenten van de stad laden zien, zoals de Kabash des Oudayas (een oud koninklijk gebouw), de Hassan Tower and Mohamed V Mausolerum. We rijden verder naar de keizerlijke stad Meknes, die vroeger bekend stond als Miknasa. Ook hier gaan we met een gids op pad om alle hoogtepunten van Meknes te bezoeken. We bekijken de oude graanschuren van de Heri Es-Souni en het Mausoleum van Moulay Ismail. We lopen door naar het spectaculaire middelpunt van de stad: de Bab Mansour een oude stadspoort in Meknes. Vervolgens trekken we verder naar de heilige stad Moulay Idriss Zerhoune, die een specMerzoiale plek in de harten van de Marokkaanse gemeenschap heeft. Hier zou Moulay Idriss in 789 de Islam mee hebben gebracht naar het land. Om deze redenen is de stad naar hem vernoemd. Daarnaast was hij ook van invloed op de bouw van Fes, wat later doorgezet werd door zijn zoon: Moulay Idriss II.
 
 
Dag 3: Fes 
Vandaag hebben we de gehele dag om Fes te ontdekken. We zien vele Islamitische architecturen, historische monumenten, Joods erfgoed en we bekijken UNESCO World Heritage gebieden. Het koninklijk paleis in Fez, gebouwd in de 14e eeuw is een van de grootste paleizen in heel Marokko. Vervolgens gaan we verder naar de Joodse wijk Mellah in de oude wijken van Marokko die vaak een ommuurde grens hebben. Hier bezoeken we de Souk, een Arabische markt,  en lopen we langs de vele kraampjes vol geuren en kleuren. In de middag bent u vrij om de rest van het stadje te ontdekken en
‘s avonds dineren we in het hart van de Medina van Fes. We gaan eten in een gezinswoning, de perfecte manier om de Marokkaanse keuken te verkennen, alsmede de manier van leven en tradities.
 
 

Dag 4: Fes – Merzouga
U zult zien dat het landschap en klimaat vandaag volledig veranderd. We rijden langzaam de wereld in van Zuid-Marokko. Hier vindt u de meest prachtige bergen, meren en dorpjes. Na de lunch komen we aan bij Erfoud. Erfoud is een Marokkaanse stad, gelegen in het woestijnlandschap, die vooral bekend is om zijn fossielbewerking. Het is een van de belangrijkste oases van Marokko. We vervolgen onze reis door de dorre woestijn vlaktes die ons leiden naar de Rissani markt; ontmoet hier de lokale handelaren, nomaden, berbers en Arabisch woestijnbewoners die hier komen om alle soorten kleding, waren, planten, kruiden, groenten en dieren te verkopen. U vindt hier namelijk een schapen markt, ezel markt en vogel markt. De sensatie van omringd worden door de eindeloze woestijn is ongelooflijk rustgevend en de stilte is overweldigend. Maak een korte wandeling naar de duinen en geniet van een adembenemende zonsondergang.

 
Dag 5: Merzouga
Vandaag gaan we iets spannends doen: we gaan op kameel safari in de duinen. Vanuit de accommodatie maken we een wandeling van ongeveer 1 uur en verlaten we het woestijnlandschap. We zetten onze reis voort naar het kleine dorpje Khamlia en bezoeken daar een muziekhuis waar u getuige bent van traditionele Gnawa voorstelling. De Gnawa bevolking is een etnische minderheid in Marokko, waarvan de voorouders door de slavernij ooit naar Marokko zijn gekomen. In de middag ontdekken we prachtige landschappen, en staat uw vervoer klaar: een kameel.  U trekt door de woestijn als een echte Nomade. We stoppen bij het kamp van Bedoeïen, een tentenkamp midden in de duinen waar we ook zullen overnachten.
 
 
Dag 6: Merzouga – Todra gorges – Dades valley- Skoura
We verlaten Merzouga via de Tinejdad road naar Tinerhir. We bezoeken het dorpje Elkhorbat waar we naar het Berberse museum gaan, geopend in 2002. Het museum is gevestigd in een groep van drie gerestaureerde huizen in de Ksal El Khorbat Oujdid. Na een bezoek aan het museum gaan we verder richting Tinghir, waar we een prachtige wandeling maken door de palmtuinen en velden. Vlakbij het dorpje Tinghir, vindt u de Todra Kloof. De Todra Kloof behoort tot het oostelijke deel van het Hoge Atlasgebergte en ligt vlakbij het stadje Tinerhir. De kloof is duizenden jaren geleden ontstaan doordat de Todra en Dades rivieren over de rotsen stroomden, waarbij zij de rotsen uitholden en er een doorgang ontstond. Tegenwoordig stroomt er over de bodem van de kloof nog steeds een ijskoud riviertje, echter bij lange na niet meer zo groot en krachtig als vroeger. We blijven in Dades Valley, bekend om zijn prachtige kashba’s en prachtige dorpen. Kelaat M'Gouna, de hoofdstad van de rozen vallei, waar de bloem groeit. Het stadje ligt op 1450 meter hoogte en staat bekend om zijn rozen. In mei is het Rozenfestival met dans en muziek. Je ziet rozenhagen, de flessen rozenwater in de winkels en op de woensdagmarkt eveneens gedroogde, eetbare rozen. Dit is een belangrijk festival in de Marokkaanse cultuur! QuaNa een bezoek aan deze bijzondere stad reizen we verder naar Skoura, waar we aan het eind van de middag aan zullen komen.
 
 
Dag 7: Quarzazate - Marrakech
We bezoeken Taourirt Kasbah, een van de meest bijzondere monumenten in Marokko die uit de 18e eeuw dateert. Sindsdien werd het meerdere malen gerenoveerd. De buitenkant van deze lemen kasbah wordt gedomineerd door de rode kleur en ziet er uit als een groot fort, versierd met kantelen. Ook bezoeken we Atlas Cinema Studio’s, de eerste grote film studio in Noord-Afrika. De site is verdeeld over 20 hectare en biedt alle noodzakelijke diensten en apparatuur voor producties: exterieur en interieur sets, productie-kantoren, werkplaatsen, stallen met getrainde dieren en accommodatie. We verlaten Quarzazate en voor een bezoek aan Ait Benhaddou, een goed bewaarde Kasbah die voor vele historische films als decor wordt gebruikt (Lawrence of Arabia, The Last Temptation of Christ, en Gladiator). Daarnaast staat de Kasbah ook geregistreerd als een UNESCO World Heritage Site. Verder naar het noorden maakt de uitgestrekte woestijn plaats voor het Atlasgebergte, waar we naar boven zullen reizen naar Tizi n’Tichka. Tizi-n-Tichka is een bergpas door de Hoge Atlas in Marokko. De bergpas bereikt via tal van bochten een hoogte van 2260 meter en is daarmee de hoogste bergpas in Noord-Afrika. Op het hoogste punt bevinden zich enkele winkeltjes en een monument dat herinnert aan de aanleg door het Franse leger in de jaren 1920-1930. In en rond de wintermaanden kan de pas door sneeuwval gesloten zijn.
 
 
Dag 8: Marrakesh | Met gids
We beginnen vandaag met een tour door Marrakesh om deze bijzondere stad te ontdekken. Deze stad is eeuwenlang een ontmoetingsplaats geweest voor Berbers, de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika en de bevolking van de woestijn. Zoals vele Noord-Afrikaanse steden is Marrakesh verdeeld in twee aparte delen, de Gueliz (moderne, door de Franse gebouwde stad) en de Medina (de oude stad). We beginnen onze tour  bij de Koutoubia moskee, wat de grootste moskee van Marrakesh is en beroemd om zijn minaret. We gaan naar de fascinerende Saadian graven, die dateren uit de tijd van Sultan Ahmed al-Mansur, die regeerde van 1578 tot 1603. Deze opmerkelijke graven staan bekend om hun buitengewone schoonheid. De laatste halte van de tour is het Bahia paleis en museum. Gebouwd om het  meest indrukwekkende paleis van zijn tijd te zijn. We eindigen in het Djemaa el Fna, een druk stukje stad waar u vele drukke bazaars, paleizen en moskeeën vindt. Wanneer u in de avond een bezoek brengt aan Djemaa el Fna zal u  tussen de duizenden bezoekers diverse curiositeiten  zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels.
 
 
Dag 9: Marrakesh - Atlasgebergte
Er staat vandaag een spannende dag op het programma. We gaan het Atlasgebergte in en maken daar een hike van 3-5 uur. We rijden naar het zuiden van Marrakesh waar we richting de voet van de Hoge Atlasgebergtes rijden. Onderweg passeren we Asnj’s wekelijkse Berberse markt, daarna bereiken we het dorpje Imlil. Imlil ligt aan het einde van de geasfalteerde weg en is een klein dorpje in het gebergte. Imlil ligt dicht bij het Toubal gebergte wat de hoogste berg in Noord-Afrika is (4167m). Het dorp heeft zich ontwikkeld als een populaire opstapplaats voor bergbeklimmingen en trekkingen te voet of per muilezel. Na een verfrissend glas muntthee, is het tijd om te veranderen in echte Berber. Dit deel van de tour beslaat ongeveer 4 km en neemt ons mee naar Aremd, een ander Berber dorp. Tijdens de tocht zult u het echte authentieke Berberse leven ervaren. Lunch in een gezinswoning en overnachting in een lokale riad of guesthouse.
 
 
Dag 10: Atlasgebergte
Vandaag beklimmen we de pas van Tizi M'zik wat een adembenemend uitzicht over het Atlasgebergte en zijn groeCasne valleien beidt. In de middag bent u vrij en heeft u tijd om de traditionele markt van Imlil te bezoeken en te mengelen met de locals.
 
 
Dag 11: Atlas gebergte - Agadir 
Limi – Agadir
Vanuit Limlil in de bergen reist u via een mooie route langs Taroudant richting Agadir. Een bekende strandstad in Marokko. U kunt vandaag een stop maken bij deze stad, hier vindt u nog de typische Berberse markten. Van uit Taroudant zet u koers richitng de kust en komt u aan in Agadir. Hier kunt u even genieten van het strand en start het relaxte deel van de rondreis.
 
 
Dag 12: Agadir - Essaouira 
Vanuit Agadir reist u naar Essaouira. U bezoekt de charmante kunstenaarswijk waar u prachtige witte huizen vindt met blauwe luiken, hout ateliers, kunstgaleries en overheerlijke verse vis kan eten. Maak een wandeling langs het centrale plein: Place prins Moulay el Hassan en langs Skala du port, de vissershaven. Stop even bij de vismarkt of breng een bezoek aan de sieraden markt. Daarnaast vind je in Essaouira het bijzondere Thuya hout. Thuya is een hout dat van nature voorkomt in Essaouira en is uniek door zijn aardse, menthol, en houtachtige geur.
 
 
Dag 13: Essaouira 
Relax dag 
 
 
Dag 14: Essaouira - Marrakech 
U reist vandaag terug richting Marrakech vanuit de kustplaats Essaouira. Hier kunt u nog even genieten van een leuke avond in Marrakech om vervolgens naar huis te gaan. 
 
 
Dag 15: Marrakech - Amsterdam / Brussel /  Eindhoven
De reis komt tot een einde en u reist vandaag terug naar huis. U levert uw auto in bij de local van Middenoostenreizen.com en verlaat Marokko. 
 
 
Vertrek Dagelijks 
Duur  15 dagen
Bestemming  Marokko 
Vertrek vanaf  Amsterdam, Brussel, Eindhoven
Boekingscode   MAR091817J

Prijs v.a. 1.595,- 

 

**Prijs op basis van selfdrive 
Deze reis vertrekt dagelijks op individuele basis. U kunt reizen vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf. Bij de boeking ontvangt u van ons een uitgebreid tips & tricks document voor Marokko. 


Inclusfief 

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht met geselecteerde airline
- Meet & Assist bij aankomst
- City tour Marrakesh, Rabat, Meknes & Fes
- Alle genoemde entree gelden
- Autohuur tijdens reis 
- Alle transfers van en naar Marrakesh/Casablanca International Airport
- 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Alle maaltijden genoemd in het programma
- Alle belastingen en toeslagen
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 15 kg
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Overige uitstapjes en excursies
- Fooien

 

- Extra beenruimte vlucht 
- Extra bagage 
- Excursies
- Upgrade Auto 
- Upgrade hotels 
- Reis en/of annuleringsverzekering
 
 

     

 

Hoteloptie 1. Toerist

Hoteloptie 2. Comfort

Hotelopte 3. Luxe 

Casablanca 
Fes
Merzouga 
Atlas 
Marrakesh 
Imlil 
Essaouira 
Agadir 

Hotel Maarnoura 
Riad Ghita 
Hotel KSar Bicha 
Ben Moro
Bahia Salam 
Family Guesthouse 
Riad ben atar
Carebian Village 
Hotel Imperial 
Riad Salam 
Riad Madu 
Ksar El Kebhaba 
Riad Les Srouces Berberes 
Riad Imlil 
Riad Mimouna 
Iberostar Hotel 
Four Seasons 
Palais Sheherazade & Spa
Caravanserai Luxury Desert 
Kasbah Anghour 
La Jardines Koutoubia 
Riad Jnane 
Heure Bleue Palais Hotel
Sofitel Essaoura 
 
  Auto: Dacia Duster  Auto: Dacia Duster  Auto: Toyota Landcruiser  
Selfdrive  V.a. € 1.595,-  V.a. € 1.675,- V.a. € 2.258,-
+ Chauffeur  V.a. € 1.669,-  V.a. € 1.843,- V.a. € 2.415,-

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com