Aanvragen

Hoogtepunten van Marokko

 Marokko |   8 dagen | vanaf 1090,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze 8-daagse rondreis door Marokko combineert de twee koningsteden van Marokko: Marrakech en Casablanca met het heerlijk badplaatje Essaouira. Marokko is een land met vele gezichten, zo kan je in Marrakech gemakkelijk uren door brengen in de Medina en wordt u in de Merzouga woestijn omringd door niets anders dan rust. Tijdens deze reis bezoekt u Casablaca, waar de reis zal starten. Hier bezoekt u de bekendste moskee van Marokko, welke tevens het hoogste regilieuze gebouw ter wereld is: de Hassan II moskee. Vanuit Casablanca zet u koers richting de kustbplaats Essaouira, een charmante kunstenaarswijk waar u prachtige witte huizen vindt met blauwe luiken, hout ateliers, kunstgaleries en overheerlijke verse vis kan eten. Als afsluiter van de reis bezoekt u Marrakech, waar u een dag met een lokale gids op pad gaat om alle verborgen parels te ontdekken.

 

Dagprogramma

 
Dag 1: Amsterdam – Casablanca
Dag 2: Casablanca - Essouira
Dag 3: Essaouira
Dag 4: Essaouira – Agadir - Essaouira
Dag 5: Essaouira – Marrakech 
Dag 6: Marrakech – Atlasgebergte – Marrakech
Dag 7: Marrakech
Dag 8: Marrakech – Amsterdam / Brussel 
 

Deze rondreis door Marokko is uiteraard altijd verder naar uw wensen aan te passen. Hebt u vragen over deze reis? Kijk dan op de contact pagina of mail naar info@middenoostenreizen.com


8 dagen te kort voor u? Kijk eens naar onze 15-daagse rondreis door Marokko


Dag 1: Amsterdam – Casablanca 
Vandaag vertrekt u vanuit Amsterdam naar Marokko, hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. Vanuit het vliegveld van Casablanca, de economische hoofdstad van het land, rijden we naar de accommodatie.

 
Dag 2: Casablanca - Essouira
Casablanca is de grootste stad van Marokko, en ligt aan de Atlantische Oceaan. De stad werd in de twintiger jaren van de vorige eeuw door de Fransen gebouwd met Marseille als voorbeeld. De stad is de hoofdstad van de regio Groot-Casablanca en is in economisch opzicht de hoofdstad van het land. U vindt het De Hassan II moskee. Deze Moskee is ontworpen door de Franse architect Michel Pinseau. De moskee bevindt zich op een hoogte die uitkijkt over de Atlantische Oceaan, en kan meer dan 25.000 gelovigen bevatten. Op het plein rondom de moskee is nog eens plaats voor 80.000 mensen. De minaret is met 210m de hoogste minaret ter wereld.
 
 
Dag 3: Essaouira
We bezoeken de charmante kunstenaarswijk waar u prachtige witte huizen vindt met blauwe luiken, hout ateliers, kunstgaleries en overheerlijke verse vis kan eten. Maak een wandeling langs het centrale plein: Place prins Moulay el Hassan en langs Skala du port, de vissershaven. Stop even bij de vismarkt of breng een bezoek aan de sieraden markt. Daarnaast vindt je u in Essaouira het bijzondere Thuya hout. Thuya is een hout dat van nature voorkomt in Essaouira en is uniek door zijn aardse, menthol, en houtachtige geur. Essaouira is een uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO, Mogador is de oude naam van de stad betekent "kleine vesting".
 
 

Dag 4: Essaouira – Optioneel Agadir - Essaouira
Vandaag heeft u een vrije dag ter bersteding in Essaouira. Optioneel kunt u vandaag het nabij gelegen badplaatsje Agadir bezoeken.
 

 
Dag 5: Essaouira – Marrakech | Optioneel met gids
In de ochtend kunt u nog even heerlijk genieten van de badplaats Essaouira om vervolgens richting Marrakech af te reizen. Zoals vele Noord-Afrikaanse steden is Marrakesh verdeeld in twee aparte delen, de Gueliz (moderne, door de Franse gebouwde stad) en de Medina (de oude stad). We beginnen onze tour  bij de Koutoubia moskee, wat de grootste moskee van Marrakesh is en beroemd om zijn minaret. We gaan naar de fascinerende Saadian graven, die dateren uit de tijd van Sultan Ahmed al-Mansur, die regeerde van 1578 tot 1603. Deze opmerkelijke graven staan bekend om hun buitengewone schoonheid. De laatste halte van de tour is het Bahia paleis en museum. Gebouwd om het meest indrukwekkende paleis van zijn tijd te zijn. We eindigen in het Djemaa el Fna. Wanneer u in de avond een bezoek brengt aan Djemaa el Fna zal u tussen de duizenden bezoekers diverse curiositeiten  zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels.
 
 
Dag 6: Marrakech – Atlasgebergte – Marrakech
Vandaag kan u een dagtocht maken naar het nabijgelegen Atlasgebergte. Hier kunt u een hike maken van 3, 4 of 5 uur. Onderweg naar het gebergte passeert u het kleine dorpje Imlil, welke zich ontwikkeld heeft als opstapplaats voor bergbeklimmingen en trekkingen ter voet óf per muilezel.
 
 
Dag 7: Marrakech
Vandaag heeft u een relax dag in Marrakech, morgen vertrekt u weer naar huis.
 
 
Dag 8: Marrakech – Amsterdam / Brussel 
Uw 8-daagse rondreis door Marokko komt vandaag tot een einde. Afhankelijk van uw vlucht heeft u de ochtend en/-of middag ter vrije besteding. U wordt bij het hotel opgehaald door een van onze lokale medewerkers, welke u naar het internationale vliegveld brengt.
 
Vertrek Dagelijks
Duur 8 dagen
Bestemming Marokko
Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel
Boekingscode MAR0817

Prijs v.a. 1.090,- p.p 

 

**Prijs op basis van selfdrive
Deze reis vertrekt dagelijks op individuele basis. U kunt reizen vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Dusseldorf. Bij de boeking ontvangt u van ons een uitgebreid tips & tricks document voor Marokko.


Inlcusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht met geselecteerde airline
- Meet & Assist bij aankomst
- Alle genoemde entree gelden
- Autohuur  tijdens reis
- Alle transfers van en naar Marrakesh/Casablanca
international Airport
- 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Alle maaltijden genoemd in het programma
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 15 kg
- Alle belastingen en toeslagen
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Overige uitstapjes en excursies
- Fooien

- City tour Marrakesh met lokale gids
- Extra beenruimte vlucht
- Extra bagage
- Excursies
- Upgrade Auto
- Upgrade hotels
- Reis en/of annuleringsverzekering

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com