Aanvragen

Beste van Libanon & Jordanië

 Libanon |   18 dagen | vanaf 2533,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Klaar om op avontuur te gaan in het Midden-Oosten? Dan is dit de reis die u zoekt! Deze rondreis door Libanon & Jordanië neemt u mee langs alle hoogtepunten van deze twee prachtige landen. Tijdens deze rondreis van 18 dagen rijdt u in uw gehuurde auto van plek naar plek. U begint in Beiroet, de hoofdstad van Libanon. Vervolgens slaapt u in een klooster, rijdt u door de bergen en vliegt u middels een korte vlucht naar Amman, Jordanië. Vanuit hier rijdt u naar Jerash en bezoekt u Petra. Een prachtige reis vol met hoogtepunten, maar alleen voor echte avonturiers.  

Dagprogramma

Dag 1:   Amsterdam – Beiroet
Dag 2:   Beiroet
Dag 3:   Beiroet – Jeita – Musar Winery – Byblos
Dag 4:   Byblos – Qozhaya – Cedars – Qadisha Monastery
Dag 5:   Qadisha – Baalbeck – Ajar – Zahle
Dag 6:   Zahle – Chouf Cedars – Beit ed dine – Deir El Qamar
Dag 7:   Deir al Qamar – Tyre – Sidon – Beiroet
Dag 8:   Beiroet
Dag 9:   Beiroet – Amman – Jerash – Dode Zee
Dag 10: Relax dag aan de Dode Zee
Dag 11: Dode Zee – Mount Nebo – Wadi Mujib – Petra
Dag 12: Petra day!
Dag 13: Petra – Wadi Rum
Dag 14: Wadi Rum – Aqaba
Dag 15: Aqaba
Dag 16: Aqaba
Dag 17: Aqaba – Wadi Araba – Amman
Dag 18: Amman – Amsterdam


Klik hier voor reacties van reizigers >> 

Dag 1: Amsterdam – Beiroet | pick up car luchthaven Beiroet 
U vliegt vandaag richting Amman om hier over te stappen op de vlucht naar Beiroet. In Beiroet wordt u opgewacht door onze lokale medewerker en neemt u de auto in ontvangst.

Dag 2: Beiroet
Beiroet staat ook wel bekend als het Monaco van het Midden-Oosten. Het is dé jetset bestemming voor welgestelde Arabieren. Beiroet is een levendige en bruisende stad. Enerzijds heeft de stad een deel waar het oorlogsverleden nog duidelijk te zien is, anderzijds heeft het een bruisend centrum waar men heerlijk kan vertoeven. Met name rondom Place de l'Etoile vindt u dan ook alle designer winkels en moderne merken terug in de winkelstraten.

Dag 3: Beiroet – Jeita – Musar Winery – Byblos
Vanuit Beiroet reizen we vandaag  naar de havenstad Byblos, dit charmante stadje is vanuit oudsher al een plek waar mensen uit Beiroet naar toe gaan om van het strand te genieten.  Eerst maken we wat andere stops onderweg. We gaan richting de Jeita grotten, een bijzonder natuurverschijnsel. Vanuit hier zet u koers richting het wijnhuis van de beroemde wijn Chateau Musar. Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo’n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven.

Dag 4: Byblos – Qozhaya – Cedars – Qadisha Monastery
Na het ontbijt gaan we vandaag richting de bergen en rijden we door de beroemde cederbossen. Het hout van de libanonceder was eeuwenlang populair om zijn kwaliteit en zijn aangename geur. Dit resulteerde in grootschalige ontbossingen van de oorspronkelijke cederwouden. Tegenwoordig is de libanonceder het nationale symbool van Libanon. Vanuit hier gaan we op weg naar een bijzondere overnachtingsplek: we slapen deze nacht in het klooster van Qadisha. Dit klooster, gewijd aan Sint Antonios de grote is gebouwd tegen een berg rug en biedt in de omgeving prachtig uitzicht en mogelijkheden om de natuur in te gaan. 

Dag 5: Qadisha – Baalbeck – Ajar – Zahle
Vanuit Qadisha reizen we dieper het land in en gaan de Beka Vallei in. In de Beka vallei bevindt zich de Baalbek ruïne. De stad werd gebouwd door de Feniciers en werd Heliopolis genoemd, de tempels werden gebouwd voor god Baäl, god van de zon. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 v.Chr. toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder de keizer Augustus. Baalbek was tijdens de Romeinse periode een belangrijk religieus centrum. De tempel gewijd aan Jupiter trok vele duizenden bezoekers. Naast een tempel voor Jupiter werd ook een Bacchus- en een Venustempel gebouwd. Vervolgens overnachten we in de leuke provinciestad Zahleh.

Dag 6: Zahle – Chouf Cedars – Beit ed dine – Deir  El Qamar
Vanuit Zahle zetten we koers richting Beitedine, onderweg rijden we door het Chuof reservaat een natuurgebied met de bekende cederbomen. In dit natuur reservat gaan we overnachten in Beittedine, een klein pittoresk dorpje wat bekend is door de charme en oude ruïnes. Wanneer we door het Chouf gebergte riijden, komen we uiteindelijk aan bij Deir El Qamar, wat letterlijk klooster van de maan betekent. Deze UNESCO bezienswaardigheid ligt op hoogte en lag vroeger aan de legendarische Zijderoute.

Dag 7: Deir al Qamar – Tyre – Sidon – Beiroet
Vanuit het Chouf gebergte zetten we koers richting Zuid-Libanon en reizen in de richting van Tyre. Deze oude havenstad in Libanon wordt ook wel Sur genoemd. De geschiedinis van deze stad gaat terug tot 2.700 jaar voor Christus. Hier zijn meerdere UNESCO sites te vinden en vroeger behoorde het tot het koninkrijk Jeruzalem. Vanuit Sur reizen we richting Sidon en bezoeken we het zeekasteel van Sidon. Vervolgens zorgen we dat we op tijd in Beiroet zijn om hier te relaxen en te genieten van de deze stad.

Dag 8: Beiroet
Vandaag heeft u nog een dag om deze stad te verkennen op eigen gelegenheid. Uiteraard kunnen we een gids regelen om deze stad verder te ontdekken.

Dag 9: Beiroet – Amman – Jerash – Dode Zee | vlucht & pick up car luchthaven Amman
In de ochtend reist u richting de luchthaven van Beiroet om naar Amman, de hoofdstad van Jordanië te reizen. In Jordanië wordt u opgewacht door onze lokale medewerker en neemt u de auto in ontvangst. Vervolgens maakt u een korte stop bij de Citadel in Amman. Vanaf hier rijdt u richting Jerash. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar desondanks is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad, waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië. Na Jerash zet u koers richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dag 10: Relax dag aan de Dode Zee
Relaxen aan de Dode Zee. Of bezoek vanuit hier Madaba of Ma’in.

Dag 11: Dode Zee – Wadi Mujib – Mount Nebo – Petra
Na een frisse ochtendduik in de Dode zee, laten we dit speciale water achter om een bezoek te brengen aan Wadi Mujib. Dit natuurgebied is een natuurlijke wildwaterbaan en u hebt hier ongeveer een uur of drie een intensieve wandeling, waarbij u eindigt bij de grote waterval. Na Wadi Mujib gaat u richting Mount Nebo. De berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land. Een bijzondere spirituele plek, er is niet veel meer dan een kerk en een uitzichtpunt, maar toch is het gevoel op deze plek alleen al de moeite waard even te stoppen. Na Mount Nebo staat Madaba – de Mozaïek stad op het programma. Hier bezoekt u de St. George Church waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt. Vanuit Madaba reist u richting Wadi Musa, het dorpje bij Petra. U rijdt via de prachtige Kings Highway en hebt hier mooie uitzicht punten om te stoppen. U ziet onderweg de zon in de bergen zakken en komt vervolgens aan in Petra.

Dag 12: Petra day! | optioneel met backdoor hike
Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her)ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Als u wilt kunnen wij u op een speciale manier de stad binnenloodsen. Deze backdoor hike is uniek en perfect voor de echte avonturier!

Dag 13: Petra – Wadi Rum | inclusief 4-uur durende jeep safari in de Wadi Rum
U verlaat de Roodstenen stad van de Nabateeërs en gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier.  Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. In Wadi Rum slaapt u onder de sterrenhemel in een woestijnkamp waar u door middel van transfers kunt komen.

Dag 14: Wadi Rum – Aqaba | drop off car in Aqaba
Nadat deze unieke overnachting in de woestijn, gaat u weer terug in de richting van de bewoonde wereld. U reist richting Aqaba, aan de Rode Zee. Dit is de enige havenstad van Jordanië en bij uitstek een plaats om tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. Rond het middaguur komt u aan in Aqaba en heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 15 & 16: Aqaba
In Aqaba verblijft u in een prachtig strand resort. Hier kunt u relaxen en kunt u mooi duiken en snorkelen. Eventueel kunnen we voor u een boot- of snorkeltocht regelen op de Rode Zee.

Dag 17: Aqaba – Wadi Araba – Amman | + transfer
We laten het strand achter en reizen vandaag vanuit Aqaba terug naar Amman. Via de Desert Highway komt u onderweg langs een van de grootste Wadi’s van Jordanië. U kunt een stop maken bij Wadi Araba. Vervolgens zet u koers naar de hoofdstad Amman. Hier kunt u de Blauwe Moskee bezoeken en een stop maken bij de bekende Citadel. Vervolgens kunt u uw reis in stijl afsluiten in een van de leuke restaurants in Amman op Rainbowstreet. 

Dag 18: Amman – Amsterdam | + transfer
Uw reis loopt vandaag helaas weer op zijn eind en u wordt in uw hotel in Amman opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vanaf het Queen Alia International Airpoirt vliegt u terug naar Amsterdam.

 
Strand Beiroet, Libanon Rondreis Libanon
Kust bij Beiroet Rondreis Libanon
Romeinse overblijfselen in Libanon 
Wadi Rum, Jordanië Jordanie vakantie
Jerash, Jordanie  
Wadi Rum, Jordanië
Vertrek Dagelijks
Duur 18 dagen
Bestemming Jordanie, Libanon
Vertrek vanaf Amsterdam of Brussel
Boekingscode LIBJOR18D2018

Prijs: v.a. 2.533,-

 

Deze reis kan dagelijks vertrekken naar uw keuze van luchthaven. De prijzen zijn vanaf  prijzen en zijn op basis van beschikbaarheid en prijs-/wijzigingen. Deze mooie autorondreis brengt u langs alle hoogtepunten van Libanon & Jordanië.
 


Hoteloptie 1

Hoteloptie 2

Beiroet: Smallville Hotel
Byblos: Byblos Sur Mer
Qozhaya: Saint Antoine Qozhaya Monastery
Zahle: Grand Kadri Hotel
Chouf: Deir Al Oumara
Dode Zee: Holiday Inn Dead Sea
Petra: Petra Moon Hotel
Wadi Rum: Rayaheb Camp
Aqaba: Movenpick Residence
Amman: Al Qasr Metropole

Beiroet: InterContinental Le Vendome
Byblos: Byblos Sur Mer
Qozhaya: Saint Antoine Qozhaya Monastery
Zahle: Grand Kadri Hotel
Chouf: Deir Al Oumara
Dode Zee: Kempinski Dead Sea
Petra: Marriot Petra
Wadi Rum: Wadi Rum Nights
Aqaba: InterContinental Aqaba
Amman: Marriot Amman
Auto: Opel Corsa of vergelijkbaar

v.a. € 2.533 p.p.
Auto: Ford Focus of vergelijkbaar

v.a. € 2.930 p.p.

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy class
- Tussenvlucht Beiroet – Amman
- Airport transfers
- Chauffeur gedurende rondreis Libanon
- Autohuur  gedurende rondreis Jordanië
- Meet & assist op luchthaven Beiroet
- Meet & assist op luchthaven Jordanië & in Aqaba
- Transfer Aqaba – Amman
- Jeepsafari Wadi Rum
- Visum Jordanie
- Roadbook voor tijdens reis met route info
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Dagelijks ontbijt buffet
- Alle belastingen en toeslagen
- 1 stuk handbagage max 10kg
- 1 stuk ruimbagage max 23kg
- 24/7 noodnummer beschikbaar

- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Optionele excursies
- Upgrades hotels
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Stadstour met NL of  - Engelstalige gids
- Upgrade auto
- Chauffeur (€ 650 per week)

Vraag nu een offerte aan voor deze onvergetelijke reis! Wilt u meer informatie over deze reis? dan kunt u het contactformulier invullen of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com