Aanvragen

Groepsreis Libanon

 Libanon |   9 dagen | vanaf 1788,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Dit jaar staat Libanon weer. Een niet alledaagse bestemming, maar dit is onterecht. Libanon is een prachtig land met oneindige mogelijkheden. Tijdens deze reis bezoeken we uiteraard de hoofdstad Beiroet,  we bezoeken we het wijnhuis van Chauteau Musar , Een van de beste wijnen ter wereld, uit Libanon welteverstaan en daarnaast bezoeken we de Jeita Grotto’s en de Baalbeck ruine.. Tijdens de reis slapen we in Beiroet in een fijn hotel en onderweg doen we natuurlijk weer bijzondere plekken aan. Zo slapen we een nachtje in een oud klooster en een nacht in een leuk Guest house bij mensen thuis. Natuurlijk laten we het bruisende nachtleven van Beiroet niet aan ons voorbijgaan. Deze stad staat bekend om haar uitzinnige clubs en fantastische restaurants. Tijdens de reis komen we ook in het Chouf Natuurgebied een prachtig natuurgebied met cederbomen ouder dan 2000 jaar.

Wil je mee? Schrijf je dan snel in via de website of mail naar info@middenoostenreizen.com voor meer informatie. 


Libanon niks voor u? Kijk eens naar ons aanbod Jordanie reizen >> 

Dag 1. Amsterdam – Beiroet
De eerste dag vliegen we van Amsterdam richting Beiroet . Eventueel is het mogelijk om vanaf Brussel te vertrekken.  Na aankomst staat onze lokale medewerker in libanon ons op te wachten en gaan we naar het hotel in Beiroet. De middag en avond zijn ter vrije besteding.

Dag 2. Beiroet – Jeita – Musar Winery – Byblos
Vanuit Beiroet reizen we vandaag  naar de havenstad Byblos, dit charmante stadje is vanuit oudsher al een plek waar mensen uit Beiroet naar toe gaan om van het strand te genieten.  Eerst maken we wat andere stops onderweg. We gaan richting de Jeita grotten, een bijzonder natuurverschijnsel. Vanuit hier zet u koers richting het wijnhuis van de beroemde wijn Chateau Musar. Chateau Musar geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen in de wereld. Enerzijds is dat de locatie, de Libanese Bekaa Valley, anderzijds hanteert men er nog een volstrekt traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo’n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven.

Dag 3. Byblos -  Tripoli – Batroun – Byblos
Vanuit de havestad Byblos gaat u vandaag richting Tripoli, de tweede stad van Libanon. Het is met circa 500.000 inwoners de tweede stad van Libanon. In Tripoli is ongeveer 60 procent van de bevolking Soenitische moslims. Tripoli is een soort van openlucht museum. Door de gunstige ligging heeft de stad een roerig verleden. Zo vindt u er overblijfselen uit de Kruisvaarderstijd maar ook uit de Ottomaanse tijd. Na de tweede oorlog stond de stad onder Frans mandaat.  Vanuit Tripoli brengen we een kort bezoek aan Batroun, een kustplaats waarvan het bestaan al vernoemd werd in de 14e eeuw voor Christus. Toeristen bezoeken de stad vanwege het strand en het nachtleven. Ze drinken er de ‘limonade‘ waar Batroun beroemd om is en eten de verse vis die dagelijks uit de haven wordt aangevoerd.

Dag 4. Byblos – QozHaya – Cedars – Qadisha Monastery.
Na het ontbijt gaan we vandaag richting de bergen. Onderweg rijden we door het beroemde Cederbomen bos van Libanon. Deze boom is in het land belangrijk en is zelfs onderdeel van de vlag. Vanuit hier gaan we op weg naar een bijzondere overnachtingsplek. We slapen deze nacht in het klooster van Qadisha. Dit klooster, gewijd aan Sint Antonios de grote is gebouwd tegen een berg rug en biedt in de omgeving prachtig uitzicht en mogelijkheden om de natuur in te gaan.

Dag 5. Qadisha – Baalbeck – Ajar – Zahle
Vanuit Qadisha reizen we wat dieper het land in en gaan we de Beka Vallei in. In de Beka vallei bevindt zich de Baalbek ruine. De stad werd gebouwd door de Feniciers en werd Heliopolis genoemd, de tempels werden gebouwd voor god baäi, god van de zon. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 v.Chr. toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder de keizer Augustus. Baalbek was tijdens de Romeinse periode een belangrijk religieus centrum. De tempel gewijd aan Jupiter trok vele duizenden bezoekers. Naast een tempel voor Jupiter werd ook een Bacchus- en een Venustempel gebouwd. Vervolgens overnachten we in de leuke provinciestad Zahleh.

Dag 6. Zahle – Chouf Cedars – Beit ed dine – Deir  El Qamar
Vanuit Zahle zetten we koers richitng Beitedine, onderweg rijden we door het Chuof reservaat een natuurgebied met de bekende cederbomen. In dit natuur reservat gaan we overnachten in Beittedine, een klein pittoresk dorpje wat bekend is door de charme en oude ruines. Wanneer we door het chouf gebergte riijden komen we uiteindelijk aan bij Deir El Qamar, wat letterlijk klooster van de maan betekend. Deze Unesco bezienswaardigheid ligt op hoogte en lag vroeger aan de Zijde route.

Dag 7.Deir al Qamar – Tyre – Sidon – Beiroet
Vanuit het Chouf gebergte zetten we koers richting Zuid-Libanon. We reizen richting Tyre. Deze oude havenstad in Libanon wordt ook wel Sur genoemd. De geschiedinis van deze stad gaat terug tot 2.700 jaar voor Christus. Er zijn meerdere Unesco sites te vinden en vroeger behoorde het tot het koninkrijk Jeruzalem. Vanuit Sur reizen we richting Sidon. Hier bezoeken we het Sidon zee kasteel. Vervolgens zorgen we dat we op tijd in Beiroet zijn om hier te relaxen en te genieten van de deze stad.

Dag 8. Beiroet 
Relax dag 

Dag 9 Beiroet – Amsterdam
Vandaag is er tijd om uit te slapen en even bij te komen van de vorige avond. Laat in de middag vliegt u terug richting Amsterdam of Brussel met hopelijk een hoop onvergetelijke ervaringen.


Wilt u na de reis langer in Libanon blijven? Nog een aantal dagen genieten van de Middellandse Zee of nog even opgaan in de heerlijke sfeer van Beiroet? Dat kan! Neem even contact op en geef aan dat u deze reis uit wilt breiden.

Groepsreis Libanon - Beiroet Groepsreis Libanon - Beiroet 
Groepsreis Libanon -  Chouf Groepsreis Libanon - Chouf
Groepsreis Libanon - Deir al DOum Groepsreis Libanon - Deir Al Qamar
Groepsreis Libanon - Jeita Groepsreis Libanon - Jeita Grotto
Groepsreis Libanon - SKieen Groepsreis Libanon - Mzaar 
Groepsreis Libanon - Musar Groepsreis Libanon - Chateau Musar
   
Vertrek 22 oktober 2019 - 31 oktober 2019 
Duur 9 dagen 
Vertrek vanaf  Brussel of Amsterdam 
Bestemming Libanon 
Boekingscode Reis  LIBAMB09D18
Prijs v.a. 1.788,-

* Wil jij mee naar Libanon? info@middenoostenreizen.com

*Vertrek v.a. Amsterdam of Brussel * Vanaf Brussel + 175 euro per persoon
* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Minimale deelname 12 deelnemers 
* Maximale deelname 18 personen
* Dit is een unieke kans. Deze reis organiseren we jaarlijks 1 maal naar een bijzondere
bestemming! Grijp je kans. 
* Prijs op basis van 2 personen / 1 persoonstoeslag € 456,- 


U verblijft in de volgende hotels:
Mzaar: Intercontintinental  
Chouf: Deir Al Doumara 
Zahle: Cristal Grand 
Byblos : Byblos sur mer 
QozHaya: Saint Antoin Qozhaya Monastry
Beiroet: Commodore Hotel 
 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Amsterdam – Beiroet, overstap in Istanbul
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Dagelijks ontbijt buffet
- 6 x lunch
- 5 x diner
- Alle genoemde transfers
- Alle genoemde excursies
- Alle entree fees voor genoemde sites
- Alle belastingen en toeslagen
- 1 stuk handbagage max 10kg
- 1 stuk ruimbagage max 23kg
- 24/7 reisbegeleiding
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Ski equipment ( ter plekke te huren)
- Persoonlijke uitgaven
- Optionele excursies
- Fooien
- Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag)
 

- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Upgrade Hotels 
- Upgrade Vlucht 
- Uitbreiding reis
- Overige excursies 
 

     

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com