Aanvragen

Groepsreis Libanon

 Libanon |   10 dagen | vanaf 1788,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Libanon, een prachtig land met oneindige mogelijkheden. Tijdens deze groepsreis door Libanon bezoeken we naast de levendige hoofdstad Beiroet hoogtepunten als de Romeinse ruïnes in Baalbeck, het uitgestrekte grottenstelsel van Jeita, het enorme natuurgebied Al Shouf Cedar Nature Reserve en de oude havenstad Tyrus. Ook brengen we een bezoek aan het wijnhuis van Château Musar, de producent van een van de beste wijnen ter wereld!

Overnachten doen we tijdens deze reis door Libanon in enkele zeer bijzondere accommodaties. In Beiroet hebben we een fijn hotel en verder slapen we onder andere een nacht in een oud klooster en in een leuk guesthouse bij mensen thuis.

Het bruisende nachtleven van Beiroet laten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan. Deze stad staat bekend om haar uitzinnige clubs en fantastische restaurants.

Heeft u interesse in deze groepsreis door Libanon? Neem dan een kijkje bij het dagprogramm en schrijf u in via het offerteformulier of mail naar info@middenoostenreizen.com voor meer informatie.


Liever een andere bestemming ontdekken? Kijk eens naar ons aanbod reizen naar Jordanië »

Dag 1: Amsterdam – Beiroet

De eerste dag vliegen we van Amsterdam richting Beiroet. Het is ook eventueel mogelijk om vanaf Brussel te vertrekken. Na aankomst staat onze lokale medewerker in Libanon ons op te wachten en gaan we naar het hotel in Beiroet. De middag en avond zijn ter vrije besteding.


Dag 2: Beiroet – Grotten van Jeita – Wijnhuis Château Musar – Byblos

Vanuit Beiroet reizen we vandaag naar de havenstad Byblos. Dit charmante stadje is van oudsher al een plek waar mensen uit Beiroet heen gaan om van het strand te genieten. Onderweg maken we eerst nog enkele stops. De eerste is net iets ten noorden van de hoofdstad bij de Grotten van Jeita. Dit enorme gangenstelsel is onderling verbonden en maar liefst negen kilometer lang. Op sommige plekken zijn de vertrekken zelfs ruim 100 meter hoog. 

Vanuit hier zetten we koers naar het beroemde wijnhuis Château Musar. Dit geldt als één van de meest bijzondere wijndomeinen ter wereld. Enerzijds vanwege de locatie, de Bekavallei, anderzijds vanwege de traditionele werkwijze. De wijngaarden liggen op kiezelhoudende kalk- kleibodems op zo’n 1000 meter hoogte. De lange, warme zomers garanderen uitstekende rijping van de druiven.

Vervolgens eindigt de dag in de havenstad Byblos.


Dag 3: Byblos  Tripoli – Batroun – Byblos

Vanuit de havestad Byblos gaan we vandaag richting Tripoli. Dit is met circa 500.000 inwoners de tweede stad van Libanon. In Tripoli is ongeveer 60 procent van de bevolking Soenitische moslims. Tripoli is een soort van openlucht museum. Door de gunstige ligging heeft de stad een roerig verleden. Zo vindt u er overblijfselen uit de tijd van de kruisvaarders, maar ook uit de Ottomaanse tijd. Na de Tweede Wereldoorlog stond de stad onder Frans mandaat. 

Vanuit Tripoli brengen we een kort bezoek aan Batroun, een kustplaats waarvan het bestaan al vernoemd werd in de 14e eeuw voor Christus. Toeristen bezoeken de stad met name vanwege het strand en het nachtleven. Ze drinken er limonade waar Batroun beroemd om is en eten verse vis die dagelijks uit de haven wordt aangevoerd.


Dag 4: Byblos – QozHaya – Cedars – Qadisha Monastery

Na het ontbijt gaan we vandaag richting de bergen. Onderweg rijden we door het beroemde Cederbomen bos van Libanon. Deze boom is in het land belangrijk en is zelfs onderdeel van de vlag. 

Vanuit hier gaan we op weg naar een bijzondere overnachtingsplek: het klooster van Qadisha. Dit klooster, gewijd aan Antonios de Grote, is gebouwd tegen een bergrug en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving en mogelijkheden om de natuur in te gaan.


Dag 5: Qadisha – Baalbeck – Ajar – Zahleh

Vanuit Qadisha reizen we wat dieper het land in en gaan we de Bekavallei in. Hier bevinden zich onder andere de ruïnes van Baalbeck. Deze stad werd gebouwd door de Feniciers en werd Heliopolis genoemd, de tempels werden gebouwd voor god Baäi, god van de zon. De bloeiperiode van Baalbek begon in het jaar 15 voor Christus toen de stad een Romeinse provinciehoofdstad werd onder de keizer Augustus. Baalbeck was tijdens de Romeinse periode een belangrijk religieus centrum. De tempel gewijd aan Jupiter trok vele duizenden bezoekers. Naast een tempel voor Jupiter werd ook een Bacchus- en een Venustempel gebouwd. Vervolgens overnachten we in de leuke provinciestad Zahleh.


Dag 6: Zahleh – Al Shouf Cedar Nature Reserve – Beiteddine – Deir el-Qamar

Vanuit Zahleh zetten we koers richting Beiteddine. Onderweg rijden we door het Al Shouf Cedar Nature Reserve, een enorm natuurgebied met de bekende cederbomen. Het gebied beslaat ruim 550 vierkante kilometer en is het grootste natuurreservaat in het Midden-Oosten. We overnachten hier in Beittedine, een klein pittoresk dorpje wat bekend staat om haar charme en oude ruïnes.

Wanneer we door het Choufgebergte rijden, komen we uiteindelijk aan bij Deir el-Qamar, wat letterlijk klooster van de maan betekent. Deze UNESCO bezienswaardigheid ligt op hoogte en lag vroeger aan de Zijderoute.


Dag 7: Deir el-Qamar – Tyrus – Sidon – Beiroet

Vanuit het Choufgebergte zetten we koers richting het zuiden van Libanon . We reizen richting Tyrus. Deze oude havenstad in Libanon wordt ook wel Sur genoemd. De geschiedenis van deze stad gaat terug tot 2.700 jaar voor Christus en behoorde vroeger het tot het koninkrijk Jeruzalem. Hier zijn meerdere UNESCO werelderfgoederen te vinden.

Vanuit Sur reizen we vervolgens noordwaards richting het Zeekasteel van Sidon. De dag sluiten we af in Beiroet om hier te relaxen en genieten van de deze stad.


Dag 8 & 9: Beiroet

Relaxdagen. 


Dag 10: Beiroet – Amsterdam

Deze ochtend heeft u nog even de tijd om enkele souvenirs te scoren voordat u in de middag op het vliegtuig stapt richting Amsterdam of Brussel. Hopelijk met een koffer vol onvergetelijke ervaringen!


Wilt u na deze groepsreis langer in Libanon blijven? Nog een aantal dagen genieten van de Middellandse Zee of nog even opgaan in de heerlijke sfeer van Beiroet? Dat kan! Neem even contact op en geef aan dat u deze reis uit wilt breiden.

Groepsreis Libanon - Beiroet Groepsreis Libanon - Beiroet 
Groepsreis Libanon -  Chouf Groepsreis Libanon - Chouf
Groepsreis Libanon - Deir al DOum Groepsreis Libanon - Deir Al Qamar
Groepsreis Libanon - Jeita Groepsreis Libanon - Jeita Grotto
Groepsreis Libanon - SKieen Groepsreis Libanon - Mzaar 
Groepsreis Libanon - Musar Groepsreis Libanon - Chateau Musar
   

Vertrekdatum 

Beschikbaarheid

Inschrijven

Prijs 

22 oktober 2019 6  plaatsen beschikbaar
*Gegarandeerd vertrek
Inschrijven » 1.748,-
3  november 2019  12 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 1.748,-
2 maart 2020 14 plaagtsen beschikbaar  Inschrijven » 1.788,-
5 april 2020 14 plaagtsen beschikbaar Inschrijven » 1.788,-

Duur 10 dagen 
Vertrek vanaf  Brussel of Amsterdam 
Bestemming Libanon 
Boekingscode Reis  LIBAMB09D18
Prijs 1.788,- p.p. *

Ga jij mee op reis naar Libanon?

* Vertrek vanaf Amsterdam
* Bij vertrek vanaf Brussel + €175 p.p.
* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Minimale deelname 12 deelnemers
* Maximale deelname 18 personen
* Prijs op basis van 2 personen / 1 persoonstoeslag € 456,- 


Beiroet: Warwick Beach 
Zahle: Cristal Grand 
Byblos : Byblos sur mer 
QozHaya: Warwick Hotel 
Beiroet: Warwick Beach
 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class (Amsterdam - Beiroet met overstap in Istanbul)
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Dagelijks ontbijtbuffet
- 5x lunch
- 5x diner
- Alle genoemde transfers
- Alle genoemde excursies
- Alle entree fees voor genoemde sites
- Alle belastingen en toeslagen
- 1 stuk handbagage max 10kg
- 1 stuk ruimbagage max 23kg
- 24/7 reisbegeleiding
- Overige maaltijden en dranken
- Ski equipment ( ter plekke te huren)
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Optionele excursies
- Toeslag 1-persoonskamer (op aanvraag)

- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Upgrade hotels
- Upgrade vlucht 
- Uitbreiding reis
- Overige excursies

     

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com