Aanvragen

Israël & Jordanië | Rondreis

 Jordanië |   18 dagen | vanaf 2646,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Bent u op zoek naar de perfecte combinatie van natuur & cultuur en wilt u tussendoor relaxen op het strand? Dan is dit de perfecte reis voor u. Deze rondreis door Israël en Jordanië biedt u een gevarieerd programma waarbij u alle culturele hoogtepunten aan doet en de mooiste gebieden bezoekt. U begint de reis in Israël en rijdt vanuit Tel Aviv naar Haifa. Vanuit hier ontdekt u Noord-Israël waarna u Jeruzalem bezoekt. Na Jeruzalem gaat u de grens over naar Jordanië. U reist via de hoofdstad richting de Dode Zee om vervolgens het zevende wereldwonder Petra te bezoeken. U slaapt in de Wadi Rum en gaat hierna heerlijk relaxen in een luxe resort in Aqaba. Op het einde van de reis heeft u nog een aantal dagen om Tel Aviv te ontdekken voordat u weer terug vliegt naar huis. Een gevarieerde reis waar u nog vaak aan terug gaat denken.  

Deze reis is te maken als Fly & Drive of met prive chauffeur. Daarnaast is het programma in overleg altijd verder naar uw wensen aan te passen. 


Dagprogramma   
Dag 1: Amsterdam / Brussel - Tel Aviv  Dag 10: Dead Sea - Wadi Mujib - Madaba - Mount Nebo - Petra 
Dag 2: Tel Aviv - Ceasarea - Akko - Haifa Dag 11: Petra 
Dag 3: Haifa - Nazareth - Megido - Safed - Tiberias Dag 12: Petra - Wadi Rum 
Dag 4: Tiberias - Arbel berg - Jeruzalem Dag 13: Wadi Rum - Aqaba 
Dag 5: Jeruzalem  Dag 14: Aqaba 
Dag 6: Jeruzalem - Yad Wasjem - Bethlehem - Jeruzalem Dag 15: Aqaba - Eilat - Ein Gedi
Dag 7: Jeruzalem - Allenby Bridge - Jordan River - Amman  Dag 16: Ein Gedi - Massada - Tel Aviv
Dag 8: Amman - Jerash - Dode Zee Dag 17: Tel Aviv 
Dag 9: Dode Zee  Dag 18: Tel Aviv - Amsterdam / Brussel 

 

 


Wilt u meer informatie over deze reis? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.


Gaat u liever wat korter op reis? Kijk eens naar onze 14-daagse rondreis Israel en Jordanie >> 

Dag 1: Amsterdam – Tel Aviv. 
Vandaag reist u richting Ben Guirrion Airport in Tel Aviv. Hier ontmoet u een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com en zij begeleiden u naar uw huurauto. U rijdt richting Tel Aviv en afhankelijk van uw vlucht heeft u hier nog wat tijd te besteden.

Dag 2: Tel Aviv - Ceasarea – Haifa – Akko
U vertrekt vanuit Tel Aviv in noordelijke richting om vervolgens aan te komen bij Ceasarea. Op slechts een uurtje rijden vindt u deze oude Kruisvaarders stad. Een overblijfsel uit de overheersing van koning Herodus. Na een bezoek rijdt u verder naar Haifa, waar u eventueel kan lunchen bij het Hama Nam 24 restaurant. Na de lunch kunt u de Bahai tempels in Haifa bezoeken en vervolgens rond dwalen in de oud- Duitse wijk van Haifa. Het is erg leuk om aan het einde van de middag koffie te drinken op het dak terras bij het Colony Hotel Haifa. Dit hotel ligt op 5 minuten lopen afstand van de Bahai tempels.

Dag 3: Haifa – Nazareth – Megido – Safed – Tiberias
U gaat richting het noordoosten van Israël vandaag. Vanuit Haifa zet u koers richting Meggido. Deze stad neemt in de geschiedenis een belangrijke plaats in. Het was een centrale halteplaats langs de belangrijkste handelsroute van de oude wereld, die de landbrug van Kanaän doorkruiste om de verre uithoeken van de Vruchtbare Sikkel met elkaar te verbinden - Egypte in het zuiden en Mesopotamië in het noorden. Vervolgens komt u door Nazareth, waar u een korte stop kunt maken en de Aankondigingskerk kunt bezoeken. Vanuit Nazareth komt u langs het Zippori (Tsipori) National park waar u de oude ruïnes kunt bezoeken. Via Safed, bekend van de Kabllah, komt u vandaag uit in Tiberias. Vanuit hier gaat u richting Tiberias voor de komende overnachting.

Dag 4: Tiberias – Arbel berg – Jeruzalem 
Vandaag verlaat u het noorden van Israël en reist u richting een van de meest bijzondere steden ter wereld, Jeruzalem. Voordat u naar Jeruzalem gaat kunt u vandaag een bezoek brengen aan het Arbel National park. Hier bevindt zich ook de Arbel berg, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het meer van Galilea, oftewel het meer van Tiberias. Na het bezoek aan dit natuurpark zet u koers richting de holy city: Jeruzalem.

Dag 5: Jeruzalem 
Vandaag bezoekt u Jeruzalem de hele dag. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Via de Via Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus af heeft gelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor de Christenen, Joden en Moslims. Dit is een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet maar ook de Al Aqsa moskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op weg naar boven. In de middag kunt u Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem. In de avond kunt u bij Jaffa Gate het King David center bezoeken waar u een mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem kunt bijwonen.

Dag 6: Jeruzalem – Yad Wasjem – Bethlehem – Jeruzalem
Vandaag splitsen we de dag in twee delen. In de ochtend gaat u richting de Westbank en bezoekt u Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Koning David zou geboren zijn in Bethlehem en ook Jezus is hier geboren. Na uw bezoek aan deze stad, waar momenteel ongeveer 25.000 duizend mensen wonen, gaat u terug naar Israëlisch grond gebied. U bezoekt in de middag Jad Wasjem of zoals in het Nederlands geschreven: Yad Vashem. Dit is de officiele staatsinstelling ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. Een erg indrukwekkend ervaring. Vervolgens heeft u de avond vrij in Jeruzalem.

Dag 7: Jeruzalem – Allenby Bridge – Jordan River – Amman
Vandaag heeft u een lange dag. Vroeg in de ochtend verlaat u Jeruzalem en rijdt u via de Allenby Bridge naar het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië. Na de douane staat aan de Jordaanse zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten. Deze overhandigd u een nieuwe auto in Jordanië. Na een uitleg over de verdere voortgang van de reis door onze lokale medewerker in Jordanië reist u door naar de hoofdstad Amman. Dit is de stad waar de koning woont en nog ongeveer 2 miljoen andere Jordaniërs. Vroeger werd Amman als een lelijke stad beschouwd. Tegenwoordig is er van alles te doen en te zien en is het zeker een bezoek waard. U bezoekt in Amman de Blauwe Moskee en de Citadel. U kunt vervolgens het Amfitheater bezoeken in Amman. In de avond kunt u in Amman een bezoek brengen aan Rainbow street, een straat vol met leuke restaurants en bars. Hier kunt u opgaan in het Arabische uitgaansleven.

Dag 8: Amman – Jerash – Dode Zee
Na het bezoek aan Amman is het tijd om richting het noordelijk gelegen Jerash te rijden. Deze oude ruïne stad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië. Na Jerash zet u koers richting de Dode Zee voor de overnachting.

Dag 9: Dode Zee
Vandaag heeft u een vrije dag om te relaxen aan de Dode Zee. 

Dag 10: Dode Zee – Wadi Mujib - Madaba – Mount Nebo - Petra
Na een relaxte ochtend aan de Dode Zee moet u zich klaar gaan maken voor een avontuurlijke tocht door de wadi. Dit is een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur. Na deze actieve ochtend reist u verder naar Mount Nebo. Een plek die de historie uitademt. Dit is de berg waar Mozes het beloofde land zag en vanwaar hij is overgestoken naar Israël, het beloofde land. Hierna reist u richting Madaba, de mozaïek stad. Aan het einde van de dag reist u verder naar Petra voor de overnachting. In de avond kunt u Little Petra of Wadi Musa bezoeken. U rijdt vandaag over de beroemde Kings Highway.

Dag 11: Petra day! 
Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) is Petra ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt. Sindsdien is het een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u heeft de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Als u wilt kunnen wij u op een speciale manier de stad binnenloodsen, dit is echter alleen voor echte avonturiers! Laat ons weten bij de aanvraag of u dit wat lijkt. U gaat dan via een +/- 3,5 uur durende hike via het achtergelegen natuurgebied de stad Petra in met een specialistische Bedouin gids.

Dag 12: Petra – Wadi Rum
Na uw bezoek aan Petra verlaat u de roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier.  Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. Eenmaal aangekomen bij het visitor center van Wadi Rum gaat u de woestijn in en maakt u hier een 3 a 4 uur durende jeep safari samen met een van de lokale bedouïne. U luncht midden in de woestijn samen met uw gids en keert in de avond richting het woestijn kamp. Tegen de schemering gaat men vaak de zonsondergang kijken. Vraag erna bij het kamp en ga met de mannen van het kamp mee! Een mooie ervaring.

Dag 13: Wadi Rum – Aqaba 
Nadat u ontwaakt in de grootsheid van de woestijn maakt u zich klaar voor vertrek terug naar de bewoonde wereld. U reist richting Aqaba aan de Rode Zee. Aqaba is de havenstad van Jordanië en bij uitstek de plek om even tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. U komt rond het middag uur aan in Aqaba en hebt de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 14: Aqaba
Vandaag heeft u een vrije dag.

Dag 15: Aqaba – Eilat – Ein Gedi 
U verlaat vandaag het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië en steekt de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost u dan ook weinig tijd. Na de douane staat aan de Israëlische zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u  te wachten. Zij begeleiden u naar het verhuurstation voor de auto en helpen u met de eerste route in Israël. Vanuit Eilat zet u koers richting Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode Zee aan de Israëlische zijde. Het natuurgebied Ein Gedi is bekend om de mooie watervallen en wandelingen die u hier kunt maken.

Dag 16: Ein Gedi – Massada –  Tel Aviv
Vanuit Ein Gedi bent u met een kleine 20 minuten bij Massada, een bekende ruïne in Israël. Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode Zee. Hier vluchtte Koning Herodus naar toe 40 v. Christus omdat hij in gevaar was. Koning Herodus en zijn volk hebben hier lang weerstand tegen de vijand kunnen bieden maar zijn uiteindelijk tragisch tot een einde gekomen. Benieuwd hoe? Ga dan met de kabelbaan naar boven. U heeft hier ook een prachtig uitzicht over het Dode Zee gebied in Israël. Na uw bezoek aan Massada reist u verder richting Tel Aviv voor uw overnachting.

Dag 17: Tel Aviv
Vandaag heeft u de hele dag om in het oude Jaffa rond te slenteren. Tel Aviv is ooit ontstaan als buitenwijk van een van de oudste steden ter wereld; het 3000 jaar oude Jaffa. Hedendaags zijn de rollen omgedraaid en is Jaffa juist een buitenwijk van Tel Aviv en is het bekend om de sinaasappelen. In Jaffa kun je heerlijk slenteren door de nauwe straatjes met winkeltjes, galeries, visrestaurants en kleine marktjes. Breng zeker ook een bezoekje aan de vlooienmarkt en de oude haven.

Dag 18: Tel Aviv – Amsterdam 
Vandaag komt er een einde aan uw reis door Jordanië en Israël. U vertrekt in de middag terug naar Nederland.

 
   
Wadi Rum, Jordanië  Wadi Rum in Jordanie
Wadi Rum, Jordanië Wadi Rum - Jordanie
Dode Zee, Kempinski, Jordanië Jordanie Dode zee
Jeruzalem, Israël Jeruzalem Jordanie
Haifa, Israël  Haifa rondreis
Tel Aviv, Israël   Rondreis Tel aviv
Petra, Jordanië  Petra rondreis Jordanie
   
   
Vertrek Dagelijks
Bestemming Jordanië & Israël
Duur 18 dagen 
Boekingscode ISJO18D2015
Vertrek vanaf
 
Amsterdam, Brussel, Dusseldorf 

Prijs v.a. 2.646,- p.p.

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy v.a. Amsterdam
- Alle belastingen en toeslagen
- Meet & assist op airport bij vertrek en aankomst
- Meet & assist bij grensovergangen
- Ruimbagage Transavia vlucht 15 kg p.p.
- Autohuur zoals vermeld in programma
- Transfers zoals vermeld in programma
- Alle geselecteerde overnachtingen in gekozen klasse
- Dagelijks ontbijtbuffet
- Lunch & Diner in Wadi Rum
- Hike in Petra
- 24/7 noodnummer beschikbaar

- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Overige uitstapjes en excursies
- Visum Jordanië 
 

- Upgrade hotels 
- Upgrade restaurants 
 -Reis en/of annuleringsverzekering 
- Nederlandstalige gids op sites 
- Tours Israel 


 


 


Hotels 

   
Touristpackage Comfort package Deluxe
Haifa: Leonardo Inn
Jeruzalem: Addar 
Amman: Corp Amman 
Dode zee: Holiday Inn 
Petra: Taybet Zaman
Wadi Rum: Rayaheb
Aqaba: Radisson Blu
Tel Aviv: Townhouse 
Haifa: Crown Plaza 
Jeruzalem: St George Hotel 
Amman: Al Qasr Hotel 
Dode zee: Marriot Hotel 
Petra: Petra Moon
Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: InterContinental 
Tel Aviv: Grand beach 
Haifa: Colony Hotel 
Jeruzalem: Dan Panorama
Amman: Marriot Hotel 
Dode zee: Kempinski Ishtar
Petra: Movenpick Hotel 
Wadi Rum: Wadi Rum Nights
Aqaba: Kempinski Aqaba
Tel Aviv: Isrotel/The Norman
Prijs v.a. 2.646,-  Prijs  v.a. € 2.883,-  Prijs v.a. 3.613,- 

Autohuur 

   
Hyandai Elantra *  Ford Focus *  Jeep Cherokee * 

* Of vergelijkbaar 
- Deze reis is altijd aan te passen naar uw wensen 
- Deze reis is ook te maken als prive rondreis met chauffeur
- Als u een fly & Drive maakt hebt u altijd lokale ondersteuning (24/7) bereikbaar 
- Waar wacht u nog op? 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com