Aanvragen

Luxe rondreis Jordanië

 Jordanië |   10 dagen | vanaf 2218,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze bijzondere en luxe 10-daagse reis door Jordanië neemt u mee langs alle hoogtepunten en meer onontdekte gebieden. Een bijzondere reis die start in de hoofdstad Amman, daarna richting het groene noorden gaat om vanuit hier af te zakken richting het meest zuidelijke punt van Jordanië. Onderweg drijven we in de Dode Zee, slapen we onder sterrenhemel in Wadi Rum en bezoeken we het wereldwonder Petra op een bijzondere manier! Op het einde van de reis is er tijd om te relaxen aan de Rode Zee, welke bekend staat om de prachtige onderwater wereld. Gaat u mee op avontuur?

بإخلاص

Vriendelijke groet,
Team Middenoostenreizen.com


Dag 1: Amsterdam/ Brussel – Amman 
Vandaag vliegt u naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U overnacht in de buurt van Rainbowstreet, de hoofdstraat van Amman met vele restaurants, bars en gave rooftop bars. Of bezoek de souq en kom alvast in de Arabische sferen.

Dag 2: Amman – Jerash – Ajloun – El Himma
We verlaten de hoofdstad Amman om richting Jerash te rijden, een van de grootste en best bewaarde Romeinse ruïne steden. De gids vertelt ons hier over de rijke geschiedenis van Jerash (Gerasa). Vervolgens gaan we richting het kasteel van Ajloun, het volgende historische wonder van het noorden. Halverwege de middag zetten we koers richting prachtige groene noorden van El Himma. We komen hier aan in een Junglebook-achtige omgeving. Doordat in dit gebied allemaal heetwaterbronnen zijn, is het hier enorm groen. Dit gebied wordt normaal gesproken niet bezocht door reizigers in Jordanië, omdat er weinig accommodaties zijn. U slaapt hier in een prachtige privé villa met zwembad! Een van de meeste bijzondere en rustgevende accommodaties in heel Jordanië.

Dag 3: Irbid – Mount Nebo – Dode Zee
Vanuit het noorden zakken we af naar de Dode Zee. Onderweg stoppen we bij Mount Nebo, de plek vanwaar Mozes over het beloofde land uitkeek. Rond de middag komen we aan bij de Dode Zee. Met ruim 450 meter onder zeeniveau is dit het laagste punt op aarde. Hier kunt u heerlijk drijven in de zee of relaxen aan het zwembad. De Dode Zee staat bekend om haar helende/heilzame werking doordat er meer dan 150 verschillende mineralen in het water aanwezig zijn. We verblijven hier aan het Kempinski Hotel Ishtar. Het mooiste hotel aan de Dode Zee.

Dag 4: Dode Zee – Wadi Mujib – Kings Highway – Kerak – Petra
Na een middagje relaxen aan de Dode Zee is het weer tijd voor actie. We rijden in een klein half uur naar Wadi Mujib, een van de ruigste wadi’s in Jordanië. Deze krachtige waterstroom komt vanuit de bergen en loop tot aan de Dode Zee. Na een hike van drie uur in de wadi rijden we via de King's Highway, een oude handelsroute, door de bergen richting het kruisvaarderskasteel van Kerak. Na een korte stop rijden we naar Wadi Musa voor de overnachting. Wadi Musa is het plaatsje waar de oude stad Petra bij ligt. We verblijven hier in het Petra Moon Hotel, tegenover de ingang van het park.

Dag 5: Petra – Wadi Rum
Vroeg uit de veren vandaag! Om 07:00 uur komt de gids jullie ophalen en brengt jullie in de richting van het berggebied achter Petra. Hier starten we met een wandeling door dit prachtige natuurgebied. Vanuit hier komen we aan de achterkant Petra binnen en valt het oog als eerste op de Monastery, het hoogstgelegen gebouw in Petra. Vanuit hier lopen we het park door en komen we op het einde bij de schatkamer, de Treasury. De omgekeerde route door Petra dus. Waarom? Omdat u zo maar een keer dezelfde route loopt en een prachtig natuurgebied meepikt op de heenweg! Na deze tour rijden we in ongeveer een uur naar de Wadi Rum woestijn. Hier pakken we de zonsondergang mee op een bijzondere locatie en vervolgens checken we in bij het Wadi Rum Nights Camp diep in de woestijn.

Dag 6: Wadi Rum – Aqaba
Na het ontbijt wordt het weer tijd voor actie! We gaan de woestijn in met 4WD Jeeps en hebben een 4 uur durende jeepsafari door het ruige landschap van de Wadi Rum woestijn. We hebben lunch in de woestijn en verlaten hierna de hitte voor wat verkoeling bij de Rode Zee. Rond de middag rijden we in een klein uurtje naar Aqaba waar u kunt gaan genieten in het heerlijke InterContinental resort.

Dag 7 & 8: Aqaba | optioneel: snorkelen of duiken
Relaxen in Aqaba. 

Dag 9: Aqaba – Amman
In de ochtend rijden we terug naar Amman. Deze rit duurt zo’n 4,5 uur via de Desert Highway. Onderweg hebben we mooie uitzichten en rond de middag komen we aan in Amman. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Blue Mosque, de Citadel en de souq. De laatste avond heeft u ter vrije besteding in Amman.

Dag 10: Amman – Amsterdam
Vandaag vliegt u terug naar Amsterdam.


Te maken als Fly & Drive of met gids! Geef het aan ons door en we sturen u de juiste info toe! 

El Himma
El Himma - Jordanië
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee - Jordanië
   
Zoutafzettingen in de Dode Zee
Dode Zee
Wadi Mujib
Wadi Mujib
   
Petra
Petra - Jordanië
Wadi Rum woestijn
Wadi Rum woestijn
   
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Duiken in Aqaba
Duiken in Aqaba
Bestemming Jordanië
Duur 10 dagen
Vertrek Amsterdam 

Prijs v.a. 2.218,-

 

Inclusief 

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht incl. hand- & ruimbagage
- Retourtransfers luchthaven
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Autohuur
- Wadi Rum Jeepsafari
- Alle belastingen en toeslagen
- Dagelijks ontbijtbuffet

- Overige maaltijden en dranken
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Optionele excursies

- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Ballonvaart Wadi Rum

     

Hotels 

Amman:  Millenium Amman 
El Himma: Privé villa met natuurlijke heetwaterbronnen
Dode Zee: Kempinski Dead Sea 
Petra: Marriot Petra 
Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: InterContinental 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com