Aanvragen

Jordanië & Israël | Individuele rondreis

 Jordanië |   15 dagen | vanaf 2055,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Bent u op zoek naar een actieve en afwisselende individuele rondreis door Jordanië en Israël? Dan is dit iets voor u. Deze 15-daagse reis neemt u mee langs alle hoogtepunten van Jordanië & Israël. U bezoekt alle culturele en historische sites en hebt tussendoor ook nog eens tijd om te genieten van de bijzondere accommodaties en ruige natuur in deze landen. Vanuit Amman reist u langzaam af naar het zuiden van Jordanië waar u de grens van Israël oversteekt. Vanuit Eilat zet u koers naar Jeruzalem en uw reis eindigt in het kosmopolitische Tel Aviv. Een reis dwars door de tijd via Jerash, Petra en Massada. Een reis voor avonturiers met een open blik! Een unieke reiservaring waarbij u twee landen in een keer volledig kunt ervaren. Iets voor U? Lees dan snel verder bij de dag beschrijving of vraag een offerte aan.


** Prijzen weergegeven op basis van Fly & drive voor 2 personen of meer **
** Deze reis is ook te maken op individuele basis met chauffeur. **
** Deze reis is altijd verder aan te passen naar uw wensen. **


Dagprogramma
Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Amman – Jerash – optioneel Ajloun - Amman
Dag 3: Amman – Madaba – Mount Nebo – Dode Zee
Dag 4: Dode Zee – Ma’in Hotspring – (optioneel: Wadi Mujib/Wadi Bin Hamad) – Dana
Dag 5: Dana – Showbak – Petra
Dag 6: Petra
Dag 7: Petra – Wadi Rum
Dag 8: Wadi Rum – Aqaba
Dag 9: Aqaba
Dag 10: Aqaba – Eilat – Ein Gedi
Dag 11: Ein Gedi - Massada – Jerusalem
Dag 12: Jeruzalem
Dag 13: Jeruzalem – Nazareth - Haifa
Dag 14: Haifa - Tel Aviv
Dag 15: Tel Aviv – Amsterdam


Dag 1: Aankomst Amman | incl. transfer
U start uw rondreis vanaf Amsterdam en reist naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U landt op het Queen Alia vliegveld en wordt hier na het verlaten van het vliegtuig opgewacht door een van de lokale medewerkers van Middenoostenreizen.com. Hij/zij begeleidt u naar de douane en regelt voor u het visum om Jordanië binnen te komen. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.


Dag 2: Amman – Jerash – optioneel Ajloun - Amman| | 09:00 pick up car 
Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding in Amman. Optioneel kunt u vandaag Jerash bezoeken. Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd, een mustsee in Jordanië! Na Jerash zet u koers terug richting Amman voor de overnachting. In Amman kunt u in de avond naar de levendige Rainbowstreet, de uitgaansstraat van de stad vol met leuke bars en restaurants.


Dag 3: Amman – Madaba – Mount Nebo – Dode Zee
U start vandaag met een bezoek aan de blauwe moskee in Amman. Vervolgens bezoekt u de citadel en het Amman Amfitheater in de stad. Na dit bezoek reist u naar de levendige Arabische souq in downtown Amman. U verlaat Amman en zakt langzaam af richting het zuiden. U komt langs Mount Nebo, de berg vanwaar Mozes uitkeek over het beloofde land. Dit is een bijzondere spirituele plek. Er is niet veel meer dan een kerk en een uitzichtpunt, maar toch is het gevoel op deze plek alleen al de moeite waard om even te stoppen. Na Mount Nebo staat Madaba – de mozaiek stad op het programma. Hier bezoekt u de St. George Church waar een van de eerste landkaarten ter wereld ligt. Vervolgens reist u verder naar de Dode Zee voor de overnachting.


Dag 4: Dode Zee – Ma’in Hotspring – (optioneel: Wadi Mujib/Wadi Bin Hamad) – Dana
U neemt in de ochtend een duik in de Dode Zee en laat dit speciale water vervolgens achter u om een bezoek te brengen aan de hot springs van Ma’in. Na deze hotsprings gaat u verder naar Wadi Mujib of Wadi Bin Hamad. Hier kunt een stevige hike maken van een aantal uur. Vanuit het natuur gebied bij Wadi Mujib reist u verder naar het natuur reservaat Dana. Voordat u aankomt in Dana komt u langs het oude kruisvaarders kasteel Kerak. Hier kunt u een bezoek brengen om vervolgens naar uw overnachtingsplaats door te reizen.


Dag 5: Dana – Showbak – Petra | incl. hike met gids in Dana 
Vandaag heeft u in de ochtend de mogelijkheid om een wandeling te maken door het natuurgebied in Dana. Er zijn routes van 4, 6 of 8 uur te maken. Deze hikes zijn alleen met gids te maken. Onderweg ziet u prachtige natuur en maakt u kennis met de flora fauna van het gebied. Na de wandeling is het tijd om richting Petra te reizen. Petra ligt bij het stadje Wadi Musa. Petra is een van de meest toeristische plekken van Jordanië. Dit is niet onlogisch, want Petra is de highlight van het land. U reist vanuit Dana in ongeveer 2 uurtjes richting het stadje Wadi Musa. Onderweg komt u de burcht van Showbak tegen wanneer u door het gelijknamige dorpje rijdt.


Dag 6: Petra | optioneel met bedoeïenen gids
Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de roodstenen stad van de Nabateers. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) is Petra ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt. Vanaf toen is het een echte trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u heeft de hele dag nodig om de stad te bezoeken.

Als u wilt kunnen wij u op een speciale manier de stad binnenloodsen, dit is echter alleen voor echte avonturiers! Laat ons weten bij de aanvraag of u dit wat lijkt. U gaat dan via een +/- 2,5 uur durende hike via het achtergelegen natuurgebied de stad Petra in met een specialistische bedoeïenen gids.


Dag 7: Petra – Wadi Rum | incl. 4-uur durende jeep safari in de Wadi Rum
U verlaat de roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties. In Wadi Rum slaapt u onder de sterrenhemel in een woestijnkamp. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. Nadat u aankomt in de woestijn gaat u op pad met 4WD jeeps en crosst u over de zandduinen tot de zon ondergaat. U rijdt samen met de jongens van het kamp naar een speciale plek voor de zonsondergang en geniet hier van dit magische moment. In de avond volgt een BBQ. 


Dag 8: Wadi Rum – Aqaba | 17:00 drop off car 
Nadat u ontwaakt in de woestijn gaat u zich klaarmaken voor vertrek naar de bewoonde wereld. U reist richting Aqaba gelegen aan de Rode Zee. Aqaba is de havenstad van Jordanië en bij uitstek de plek om even tot rust te komen en alle indrukken van de afgelopen dagen te laten bezinken. U komt rond het middag uur aan in Aqaba en hebt de rest van de dag ter vrije besteding.


Dag 9: Aqaba | optioneel snorkelexcursie 4 uur incl. lunch
Relax dag in Aqaba. Hier kunnen we optioneel voor u een snorkel en/of duik excursie voor u boeken.


Dag 10: Aqaba – Eilat – Ein Gedi | incl. transfers & pick up car in Eilat
U verlaat vandaag het Hasjemitisch Koninkrijk van Jordanië en steekt de grens over van Aqaba naar Eilat. Deze twee steden liggen aan elkaar gegroeid en de oversteek kost u dan ook weinig tijd. U wordt in de lobby van uw hotel opgehaald in Aqaba om vervolgens naar de grens gebracht te worden. Na de douane staat aan de Israëlische zijde van de grens opnieuw een lokale medewerker van Middenoostenreizen.com op u te wachten. Zij begeleiden u naar het verhuurstation voor de auto en helpen u op weg met de eerste route in Israel. (als u met gids rijdt, staat de gids hier uiteraard op u te wachten) Vanuit Eilat zet u koers richting Ein Gedi, een natuurgebied nabij de Dode Zee aan de Israëlische zijde. U overnachting hier in de Kibbutz Ein Gedi. Een bijzondere plek om te overnachten midden in het nationale park Ein Gedi.


Dag 11: Ein Gedi - Massada – Jeruzalem
In de ochtend heeft u de tijd om het nationale park Ein Gedi te bezoeken. Hier zijn watervallen en bijzondere flora en fauna te vinden. Na een wandeling van zo’n 2,5 tot 3 uur gaat u verder. Vanuit Ein Gedi bent u met een kleine 20 minuten bij Massada, een bekende ruïnestad in Israël. Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode Zee. Hier vluchtte Koning Herodus naar toe 40 v. Christus omdat hij in gevaar was. Na uw bezoek aan Massada reist u verder richting Jeruzalem voor uw overnachting.


Dag 12: Jeruzalem | optioneel met gids (305,- p.d.)
Vandaag bezoekt u Jeruzalem de hele dag. In Jeruzalem is enorm veel te zien en het is lastig keuzes maken. We beginnen daarom onze route in de oude stad. Via de Dolorosa loopt u naar de heilige grafkerk boven op de heuvel. Dit is de weg die Jezus af heeft gelegd op weg naar zijn kruisiging. U start deze route bij de Tempelberg, een heilige plek voor Christenen, Joden en Moslims. Een bijzondere plek waar u de Klaagmuur ziet, maar ook de Al Aqsa moskee. Vanuit hier loopt u door de Arabische wijk naar boven en komt u de twaalf punten tegen op de weg naar boven. In de middag kunt u Mount of Olives bezoeken en kijkt u uit over de stad Jeruzalem. In de avond kunt u bij Jaffa Gate het King David center bezoeken waar u mooie lichtshow over de geschiedenis van Jeruzalem kunt bijwonen.


Dag 13: Jeruzalem – Nazareth - Haifa
Vanuit Jeruzalem rijdt u richting de derde stad van Israël, Haifa. Haifa is een stad die nu bekend staat als technologie stad. Grote bedrijven zoals Microsoft en Google zijn hier gevestigd. Voordat u in Haifa bent komt u langs Nazareth gereden. U kunt hier de Aankondigingskerk bezoeken. Vroeger was Haifa een stad waar een grote Duitse kolonie woonde. Hierdoor is het nu erg leuk om deze wijk te bezoeken. Daarnaast is Haifa de stad van de Bahai tempels. Wereldwijd zijn er ongeveer 7 miljoen mensen die het Bahai geloof aanhangen. (Ook in Nederland is ereen kleine gemeenschap.) Volgens de Bahá'ís is de mensheid betrokken bij een voortdurend, noodzakelijk en geleidelijk proces naar verstandhouding, vrede, gerechtigheid en eenheid op wereldschaal. Na het bezoeken van de mooie Bahai tuinen overnacht u vanavond in Haifa.


Dag 14: Haifa - Tel Aviv
Vanuit Haifa reist u in ongeveer 45 minuten naar Tel Aviv. Hier kunt u nog een dagje lekker relaxen aan het strand van de stad. Of u bezoekt het levendige Jaffa, de oude havenstad van Tel Aviv.


Dag 15: Tel Aviv - Amsterdam | incl. transfer naar de luchthaven
Vandaag komt er een einde aan uw reis naar Jordanië en Israël. U vertrekt in de middag terug naar Nederland. Ongeveer 3 uur voor vertrek wordt u door onze lokale medewerker opgehaald en naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht. 


** Deze reis is altijd verder aan te passen naar uw wensen ** 
** Strandverlenging Tel Aviv mogelijk ** 

Tel Aviv, Israël Rondreis ISrael TEl Aviv
Jeruzalem, Israël vakanties en rondreizen Israel
Tel Aviv, Israël Haifa Israel
Mount Nebo, Jordanië  Mount Nebo Jordanie
Wadi Rum, Jordanië  Woestijn Jordanie
Jerash, Jordanië rondreizen en vakanties Jordanie
Gebergte Petra, Jordanië Petra bergen Jordanie
Vertrek Dagelijks
Duur 15 dagen 
Bestemming Jordanië & Israël
Vertrek vanaf Amsterdam / Brussel
Boekingscode ISJD142014

Prijs v.a. € 2.055,- 

 

Deze reis vertrekt dagelijks. Tijdens deze rondreis rijdt u zelf. Onderweg komt u de mooiste bezienswaardigheden tegen en kunt u genieten van deze twee prachtige landen. 


Toeristenklasse

Comfortklasse

Deluxeklasse 

€ 2.055,-  € 2.201,-  € 2.598,- 

Hotels
Amman: Miisk Hotel 
Dode Zee: Holiday inn 
Petra: Amra Palace 
Wadi Rum: Desert Camp
Aqaba: Hilton Doubletree
Jeruzalem: Harmony Hotel 
Tel Aviv: Blue Sea Marble

Hotels
Amman: Al Qasr 
Dode Zee: Holiday Inn 
Petra: Petraw Moon Hotel 
Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: Movenpick Tala Bay
Jeruzalem: Dan boutique Hotel
Tel Aviv: Town House Tel Aviv
Hotels
Amman: Marriot Amman 
Dode Zee: Kempinski Ishtar
Petra: Movenpick Petra 
Wadi Rum: Nights Camp 
Aqaba: Kempinski Hotel 
Jeruzalem: American Colony
Tel Aviv: Carlton Hotel 
Autohuur: Seat Ibiza (of vergelijkbaar)  Autohuur: Ford Focus (of vergelijkbaar) Autohuur: Volkswagen passat (of vergelijkbaar)
     


Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht | Economy Class
- Overnachtingen in geselecteerde  hotels
- Maaltijden zoals vernoemd in reisschema
​- Alle belastingen en toeslagen
- Autohuur tijdens gehele reis 
- Auto-service 
- 4 uur durende jeep safari Wadi Rum
- Meet & Assist bij aankomst
- Instructie rondreis Dag 2
- Visum Jordanie 
- Backdoor trip Petra 
- 24/7 begeleiding in geval van nood
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Alle niet genoemde maaltijden
- Toeslag 1-persoonskamer
- Reis en/of annuleringsverzekering
 

- Snorkelcruise Aqaba
- Reis en/of annuleringsverzekering
​- Overige niet genoemde excursies
- Hotelupgrades
- Visumservice
- Overige excursies en toegangsbewijzen voor sites
 

     

Vraag nu een offerte aan voor deze onvergetelijke reis! Wilt u meer informatie over deze reis? Dan kunt u het contactformulier invullen of stuur een e-mail.


Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com