Aanvragen

Jordanië Compleet

 Jordanië |   15 dagen | vanaf 2144,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Ontdek Jordanië! Deze 15-daagse individuele rondreis neemt u mee langs alle verborgen schatten van Jordanië. U krijgt een totaal beeld van het land en gaat van de gebaande paden af. Dit begint al op het eerste deel van de rondreis. Nadat u Amman verlaat gaat u richting het groene noorden van Jordanië. U zet koers richting Irbid, u kruist deze stad en komt al rijdend door de aardbeienbossen terecht in El Himma. Een parel in het noorden van Jordanië met natuurlijke warmwaterbronnen. Hier verblijft u op een hele bijzondere locatie. Vervolgens zet u koers richting het zuiden. Na een bezoek aan Jerash en de Dode Zee reist u via de Kings Highway naar beneden. Natuurlijk niet zonder onderweg gestopt te zijn bij de prachtige Wadi Bin Hamad. Vervolgens staat Petra, de highlight van Jordanië op de planning. Ook hier gaat u niet via de normale route, u bezoekt Petra op een bijzondere manier. Vanuit Petra gaat u  richting de Wadi Rum woestijn, voor een nachtje wildkamperen (of 2). In Aqaba hebt u tijd om even bij te komen en te relaxen aan de Rode Zee om vervolgens de reis terug te maken richting het noorden. Onderweg komt u langs het nationale natuurreservaat Dana. Deze reis is te maken als self drive of met gids! Klaar voor avontuur? Lees dan snel verder.  

Dagprogramma 

 
Dag 1: Amsterdam/Brussel - Amman 
Dag 2: Amman 
Dag 3: Amman - Jerash - Ajloun - El Himma 
Dag 4: Himma - Dode Zee 
Dag 5: Dode Zee - Madaba - Mount Nebo 
Dag 6: Dode Zee - Relax dag 
Dag 7: Dode Zee - Kings Highway - Petra 
Dag 8: Petra 
 
Dag 9: Petra - Wadi Rum 
Dag 10: Wadi Rum 
Dag 11: Wadi Rum - Aqaba 
Dag 12: Aqaba 
Dag 13: Aqaba - Dana 
Dag 14: Dana - Amman 
Dag 15: Amman - Amsterdam 

 

Deze reis is te maken als individuele rondreis met gids of als selfdrive! Voor een uitgebreid dagprogramma kijk onder tab: dagprogramma. 

 

*Deze reis is eventueel uit te breiden met extra dagen strand. 

Dag 1: Amsterdam/Brussel  – Amman
U reist vandaag vanaf Amsterdam of Brussel naar de hoofdstad van Jordanië, Amman. U komt aan op het Queen Alia Airport waar een van onze lokale medewerkers u op staat te wachten zodra u het vliegtuig verlaat. Hij/zij begeleidt u door de douane en brengt u naar de aankomst hal. Hier volgt een privé transfer en u gaat richting uw hotel in Amman voor de eerste overnachting. 
 
 
Dag 2: Amman
Vandaag gaat u op pad door de hoofdstad van Jordanië. U bezoekt de hoogtepunten van deze culturele hotspot in het Midden-Oosten. U start de dag met een ontmoeting met een van onze lokale medewerkers in Jordanië. Deze geeft u een uitgebreide instructie over de reis en geeft u nog de laatste tips mee voor onderweg. Hierna neemt u de auto in ontvangst en gaat de rondreis van start. In Amman bezoekt u de Blue Mosque, de Souq/Bazaar en de Citadel waar zich ook een groot Romeins amfitheater bevindt.  
 
 
Dag 3: Amman – Jerash – Pella – El Himma 
Deze oude ruïnestad is een van de best bewaarde ruïnes ter wereld en staat ook wel bekend als het Pompeii van het Oosten. Jerash, of Gerasa, is 2000 jaar geleden gebouwd en wordt genoemd als de best bewaarde stad van de Decapolis. De naam van de confederatie van 10 steden waar Jerash onderdeel van was. Vervolgens reist u richting Ajloun. Hierna bezoekt u Pella. Uit archeologische vondsten is gebleken dat de plaats bewoond was vanaf het neolithicum. Vondsten uit de brons- en de ijzertijd duiden op een welvarende stad die handel dreef met Egypte, Syrie en Cyprus. We arriveren in Ajloun via een mooie rit door het Dibeen bos, een bos vol met aarbeienbomen. U komt vervolgens aan in Himma, een plek die nog niet ontdekt is in Jordanië in het noorden. Hier kunt u de prachtige warmwaterbronnen bezoeken en de groene heuvels in.
Overnachting: El Himma Chalets (privé accommodatie van Middenoostenreizen.com. Dit zijn twee mooie chalets bij de warmwaterbronnen van Himma, een plek waar u echt tussen de lokale bevolking bent en waar geen toeristen komen. We zorgen hier voor een BBQ, zodat u voorzien bent van diner.)
 
 
Dag 4: Himma  – Dode Zee
Na het eerste deel van de reis vol historie en cultuur is het tijd om te gaan relaxen aan de Dode Zee. Vanuit Amman zet u koers zuidwaarts naar het laagste punt op aarde. De Dode Zee ligt 428 meter beneden zeelevel. Hier checkt u in bij het Kempinski Dead Sea Ishtar hotel. Het mooiste resort aan de Dode Zee. In de middag heeft u tijd om te relaxen en een duik te nemen in de Dode Zee.
 
 
Dag 5: Dode Zee – Madaba – Mount Nebo – Wadi Mujib
Na het ontbijt gaat u richting Madaba, de mozaïek stad. U brengt een bezoek aan de St. George kerk en de kerk van John the Baptist (Johannes de doper). Hierna reist u langs Mount Nebo. De plek vanwaar Mozes over het beloofde land uitkeek. Hierna is het tijd voor actie! U rijdt verder naar Wadi Mujib. Dit is een ruige vallei met watervallen en prachtige natuur. Na een hike van zo’n 2,5 a 3 uur gaat u terug naar uw hotel aan de Dode Zee. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.
 
 

Dag 6: Dode Zee - Relax dag
Tijd om een dagje te relaxen aan de Dode Zee.

 
Dag 7: Dode zee – Kings Highway – Wadi Bin Hamad - Petra
Het programma vervolgt zich richting een van de bekendste bezienswaardigheden in Jordanië. U gaat verder zuidwaarts en zakt via de Kings Highway een oude handelsroute vertakking van de zijderoute af naar Petra. Voordat u in Petra aankomt bezoekt u Wadi Bin Hamad. Een rustige wadi met prachtige natuur. Na een wandeling van een uur of 2 gaat u verder richting Petra, de stad van de Nabateers. Onderweg maakt u een stop bij verschillende uitzichtpunten en bij de Wadi Mujib dam. U komt rond het avonduur aan in Petra. U kunt in de middag Little Petra bezoeken of relaxen in het hotel. In de avond kunt een hapje gaan eten in de Cave Bar. Dit is een restaurant in de oude graftombes van de Nabateers.
 
 
Dag 8: Petra – Backdoor Hike
Tijd voor een nieuw avontuur. U bezoekt vandaag de bijzondere roodstenen stad Petra, de grootste culturele schat van Jordanië. U bezoekt deze stad niet zomaar. U gaat via de Middenoostenreizen.com manier op pad. Vanuit het hotel wordt u opgehaald en rijdt u richting het achter gelegen natuurgebied bij Petra. Hier ontmoet u onze lokale bedoeïenen gids. De gids neemt u mee op een 3 uur durende tocht door de mooie bergen en natuur. Hij kan u alles vertellen over het Bedoeïen leven en de natuur in de omgeving. Na de tocht komt u niet bij de Treasury maar bij the Monastery uit. De hoogstgelegen – goed bewaarde – schat van Petra. 
 
 
Dag 9: Petra – Wadi Rum 
Vanuit Petra rijdt u de woestijn Wadi Rum in. Een van de mooiste woestijnen ter wereld. Dit door de bijzondere rotsformaties en de prachtige vergezichten en lichtval op het zand. U ontmoet hier onze woestijn gids welke met u de woestijn in gaat. Tijd voor een echt avontuur, wildcamping in de woestijn. Samen met de gids gaat u op een bijzondere tocht door de woestijn. We nemen ons snow/sandboard mee voor wat actie onderweg en u overnacht in de woestijn. Samen met de gids zet u uw tent op en maakt u het eten klaar in de woestijn.
Optioneel ballonvaart Wadi Rum
 
 

Dag 10: Wildcampimg Wadi Rum
Vandaag is er nog een dag in de woestijn. U gaat dieper het gebied in, maakt mooie wandelingen en reist samen met de gids en 4WD door de bijzondere Wadi Rum woestijn. Augustus is tevens een goede maand om veel verschillende vogels te zien i.v.m. de vogeltrek. Tegen de avond zoekt u een geschikte plek voor de overnachting en slaat u het kamp weer op. Hierna gaat het kampvuur aan en gaat u de maaltijd voor de avond bereiden.

 

Dag 11: Wadi Rum – Aqaba
Vandaag verlaat u de woestijn en reizen we richting de kust bij de Rode Zee in Aqaba. In Aqaba kunt u genieten van de Rode Zee en haar prachtige onderwater wereld. In Aqaba verblijft u in een van de strandhotels.

 

Dag 12: Aqaba - Relax dag
Vandaag heeft u een vrije dag.

 

Dag 13: Aqaba - Dana
Vandaag reist u terug richting het noorden, maar niet voordat u onderweg langs het prachtige en onontdekte Dana reist. Dana Biosphere reserve is een van de grootste natuur gebieden in Jordanië. Deze regio is een een onontdekte parel in Jordanië welke niet veel reizigers aan doen. U kunt hier prachtige wandelingen maken en genieten van de natuur. U verblijft hier in het Nawatef Camp. Een lokale familie uit de bergen bij Dana runt dit kamp. In de avond bereiden zij een heerlijke en typisch Jordaanse maaltijd voor u.

 

Dag 14: Dana – Amman
Vanuit Dana rijdt u terug naar de hoofdstad Amman. Onderweg kunt u stoppen bij Wadi Araba voor een laatste mooie wandeling door dit natuurgebied. Vervolgens komt u aan in Amman voor de laatste overnachting.

 

Dag 15: Amman – Brussel / Amsterdam 
Vandaag vliegt u terug naar huis. U wordt opgehaald bij het hotel en kunt de auto hier laten staan.

 


*Deze reis is optioneel altijd verder uit te breiden of verder aan te passen naar uw wensen. 

Vertrek Dagelijks 
Duur 15 dagen
Bestemming Jordanië
Vertrek vanaf  Amsterdam, Brussel, Dusseldorf
Boekingscode reis JOO15D2017

Prijs v.a. 2.144,-

 


Hotels 

 
Amman: Art Hotel   
Himma: Private Chalets   
Dode Zee: Holiday inn   
Petra: Guesthouse Petra   
Wadi Rum: Wildcamping (met gids)   
Aqaba: Intercontinental of Radisson  
Dana: Dana guesthouse   

*Hotels zijn altijd aanpasbaar naar uw wensen.
*P
rijs op basis van bovenstaande hotels, selfdrive en met gids in de woestijn. 


Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Overnachtingen in geselecteerde  hotels
- Retourvlucht Economy Class
- 1 x handbagage 
- 1 x ruimbagage 
- Meet & assist bij aankomst
- Roadbook voor rondreis 
- Uitgebreidde instructie rondreis op dag 2
- Visum Jordanie 
- Maaltijden zoals vernoemd in reisschema
​- Alle belastingen en toeslagen
- Autohuur tijdens gehele reis
- Auto-service
- Wildcamping uitrusting & gids in Wadi Rum 
- Backdoorhike Petra 
- 4 uur durende jeep safari Wadi Rum
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Alle niet genoemde maaltijden
- Toeslag 1-persoonskamer
- Reis en/of annuleringsverzekering
 
- Snorkelcruise Aqaba
- Reis en/of annuleringsverzekering
​- Overige niet genoemde excursies
- Hotelupgrades
- Ballonvaart Wadi Rum 
- Overige excursies en toegangsbewijzen voor sites
 
     

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com