Aanvragen

Authentiek Jordanië

 Jordanië |   10 dagen | vanaf 1490,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Deze 10-daagse rondreis door Jordanië neemt u mee langs het authentieke Jordanië. Bezoek hoogtepunten als het prachtige wereldwonder Petra, de kosmopolitische hoofdstad Amman en slaap in een luxe tentenkamp in de Wadi Rum woestijn. Deze rondreis is een perfecte mix van cultuur, natuur en ontspanning. Jordanië is een land waar u prima zelf rond kunt rijden, maar u kunt er ook voor kiezen om de reis met een privéchauffeur te maken.
 
 

Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Amman – Jerash – Dode Zee
Dag 3: Dode Zee
Dag 4: Dode Zee – Kerak – Dana Reserve
Dag 5: Dana Reserve – Petra
Dag 6: Petra
Dag 7: Petra – Wadi Rum
Dag 8: Wadi Rum – Aqaba
Dag 9: Aqaba – Amman
Dag 10: AmmanDag 1: Aankomst Amman
Vandaag komt u aan op de luchthaven Queen Alia Airport in Amman. Hier wordt u ontvangen door een van onze lokale medewerkers en volgt de transfer naar het hotel in de hoofdstad.


Dag 2: Amman - Jerash - Dode Zee
Na het ontbijt heeft u de tijd om Amman te ontdekken in de ochtend. Enkele hoogtepunten van de hoofdstad zijn de Blue Mosque, Citadel Hill en het Amfitheater. Hierna vervolgt u de reis naar Jerash. Deze verwoeste stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest interessante Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Hier zijn veel overblijfselen van de imposante stadspoorten, tempels en theaters te vinden van deze ooit machtige stad. De dag eindigt met een duik in het zwembad van het hotel bij de Dode Zee.


Dag 3: Dode Zee
Vandaag heeft u een relaxdag bij uw resort aan de Dode Zee. De Dode Zee is de laagste punt ter wereld en ligt ongeveer 430 meter onder zeeniveau. Bovendien bevat de zee 10 keer de hoeveelheid zout ten opzichte van een normale zee. Vanwege dit extreme zoutgehalte kunt u makkelijk blijven drijven op het water. De grote hoeveelheid aan mineralen in het water maakt het de grootste natuurlijke spa ter wereld. 


Dag 4: Dode Zee - Kerak - Dana Reserve
Na het ontbijt checkt u uit bij het resort en vervolgt u uw weg. Onderweg kunt u eerst stoppen bij een van de mooiste valleien van Jordanië: Wadi Mujib. Hier kunt u doorheen wandelen, zwemmen en klimmen. Het levert adembenemende uitzichten op in deze prachtige kloof. Vervolgens rijdt u verder naar de kruisvaardersburcht van Kerak. Tot slot eindigt u bij uw accommodatie in het grootste natuurreservaat van Jordanië: Dana Reserve.


Dag 5: Dana Reserve - Petra
Na het ontbijt heeft u de mogelijkheid om Dana te ontdekken met een hike door de Wadi Feynan Vallei. Het natuurreservaat van Dana bestaat uit bergen en droge rivierbedingen. Omdat het een een beschermd natuurgebied is, leven hier wilde dieren zoals hyena's en wolven. Aan het einde van de dag vervolgen we de reis naar uw hotel in Petra.


Dag 6: Petra
Vandaag is de dag dat u het mysterieuze wereldwonder Petra gaat ontdekken. Het is een avontuurlijke tocht waarbij u oog in oog komt te staan met de imposante schatkamer en het prachtige klooster van Petra. Het is een lange, maar schitterende wandeling en deze dag in de roodstenen stad is gegarandeerd onvergetelijk.


Dag 7: Petra - Wadi Rum
Na het ontbijt vervolgt u de reis naar de grootste woestijn van Jordanië: de Wadi Rum. Vanwege de bijzondere rotsformaties is dit een van de mooiste woestijnlandschappen ter wereld. Hier checkt u in bij het woestijnkamp en heeft u een heerlijk avondmaal en overnachting midden in de woestijn.


Dag 8: Wadi Rum - Aqaba
Na het ontbijt gaat u verder op avontuur. Met uw eigen privéchauffeur crosst u enkele uren lang door de Wadi Rum woestijn. Na deze ontdekkingstocht is het een klein uurtje rijden naar Aqaba, een mooie kustplaats in Jordanië.


Dag 9: Aqaba - Amman
Relax vandaag bij uw hotel en geniet van het strand. Aan het einde van de dag gaat u terug naar Amman voor de laatste overnachting.


Dag 10: Amman
Uw rondreis komt deze dag tot een einde. U checkt uit bij het hotel en wordt naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 
Jerash
Jerash - Jordanië
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee - Jordanië
   
Zoutafzettingen in de Dode Zee
Dode Zee
Panorama uitzicht Jordanië
Panorama uitzicht Jordanië
   
Petra
Petra - Jordanië
Wadi Rum woestijn
Wadi Rum woestijn
   
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Duiken in Aqaba
Duiken in Aqaba
Duur 10 dagen
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf

Prijs v.a. 1.599,- p.p.

 

 

U verblijft in de volgende hotels*: 

4* Comfort Package 5* Deluxe package
Amman: Al Qasr Hotel Amman: InterContinental - Le Royal - Marriott
Dode Zee: Holiday Inn Dead Sea Dode Zee: Marriott - Kempinski
Dana Reserve: Eco Lodge Dana Reserve: Eco Lodge Deluxe room
Petra: Petra Moon Petra: Movenpick - Marriott
Wadi Rum: Quite Desert Camp Wadi Rum: Wadi Rum Nights 
Aqaba: Marina Plaza Tala Bay Aqaba: InterContinental
Prijs v.a. 1.899,-  Prijs v.a. 2.111,- 
   
Offerte aanvragen Offerte aanvragen

Inclusief

Exclusief 

Optioneel

- Retourvlucht Economy Class incl. bagage
- Overnachtingen in geselecteerde hotels
​- Alle belastingen en toeslagen
- Autohuur
- 4 uur durende trektocht door Dana Reserve
- Jeepsafari Wadi Rum
- Visum Jordanië
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
 

- Reis en/of annuleringsverzekering
​- Excursies
- Chauffeur per dag 140 euro 
- 1-persoonskamer 

 


Wilt u meer informatie over deze reis? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!
Reis op basis van 2 personen 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com