Aanvragen

Romantisch Jordanië

 Jordanië |   15 dagen | vanaf 2159,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze mooie rondreis door Jordanië neemt u mee langs alle hoogtepunten van het land. Naast een hoop avontuurlijke dagtochten is er genoeg tijd over om te relaxen. Zo maakt u onderweg verschillende tussenstops bij heerlijke resorts en natuurlijke spa's. U verblijft 2 dagen in het Ma'in Spa hotel, de grootste natuurlijke spa ter wereld waarna u uitgerust bent om op avontuur te gaan door de Wadi Rum woestijn. Natuurlijk komt u onderweg langs de Dode Zee, Petra en Jerash. Allemaal ervaringen op zich. Deze reis is verder volledig aan te passen aan uw wensen. Geef uw specifieke wensen door aan een van onze reisspecialisten en uw ontvangt een voorstel op maat. Als u verder leest op deze pagina kunt u alvast het uitgebreide dagprogramma lezen en foto's bekijken. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via info@middenoostenreizen.com.


Dagprogramma:
Dag 1: Amman
Dag 2: Amman - Jerash - Ajloun
Dag 3: Amman – Pella – Umm Qais – Amman
Dag 4: Dode Zee
Dag 5: Dode Zee – Mt. Nebo – Madaba – Wadi Mujib – Ma'in
Dag 6: Ma'In - Petra
Dag 8: Petra - Wadi Rum
Dag 9: Wadi Rum
Dag 10: Wadi Rum - Aqaba
Dag 10 - 14: Aqaba
Dag 14: Aqaba - Amman
Dag 15: Amman - Amsterdam


* Deze reis is eventueel uit te breiden met Israël of met extra stranddagen.
 

Dag 1: Amman
Aankomst op de luchthaven Queen Alia Airport in Amman. Hier wordt u ontvangen door een lokale medewerker en volgt de transfer naar het hotel. Na aankomst bij het hotel heeft u de rest van de dag vrij om de stad te verkennen.

Dag 2: Amman - Jerash - Ajloun
Na de eerste overnachting en het ontbijt begint jullie romantische reis door Jordanië met een stadstour door Amman met als een van de hoogtepunten een bezoek aan de Blue Mosque. Na deze ochtend vervolgt u de reis naar Jerash waar u een tour heeft door deze prachtige Romeinse ruïnestad. Jerash staat ook wel bekend als een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Na Jerash gaat de reis verder naar Aljoun. Hier is een 12e eeuws kasteel te vinden. Het kasteel is groots en zeer indrukwekkend. 

Dag 3: Amman – Pella – Umm Qais – Amman
Na het ontbijt gaat u samen met de chauffeur richting Pella. Dit was een toevluchts stad voor Christenen uit Jeruzalem in de eerste eeuw na Christus. Zij vluchtte hiernaar toe tijdens de Joods Romeinse oorlogen. Hierna gaat de reis verder richting Umm Qais. Dit was het vroegere centrum van vele filosofen, dichters en schrijvers. Deze stad stond ook wel bekend als het nieuwe Athene. Vanuit hier hebt u ook een prachtig uitzicht over de Jordan Valley en de zee van Galilea. Onderweg komt u de prachtige woestijnkastelen tegen van Umm Qais.

Dag 4: Dode Zee
Vandaag gaat u naar het laagste punt ter wereld. Na de eerste dag vol indrukken reist u in de ochtend naar de Dode Zee. Hier hebt u een relax dag bij uw resort aan de Dode Zee. De Dode Zee, welke 410 meter beneden zee level ligt, is het laagste punt ter wereld. In de Dode Zee zijn 35 verschillende mineralen gevonden. Het is hiermee de grootste natuurlijke spa ter wereld. De Dode Zee bevat meer dan 450 gram zout per liter water, dit is 10 keer zoveel als een normale zee.

Dag 5: Dode Zee – Mount Nebo – Madaba – Wadi Mujib – Ma'in
Na een dagje relaxen vertrekt u in de ochtend richting de Christelijke plaats Madaba, de stad van de mozaïeken. Hier ligt het oudste mozaïek ter wereld opgeslagen in de kerk van St. Georges.
Voordat u verder reist gaat u nog langs Mount-Nebo, de plek vanwaar Mozes over het beloofde land uitkeek.
In de middag komt u aan bij Wadi Mujib. Hier is het tijd voor wat actie. Wadi Mujib is het laagste natuur reservaat ter wereld en wordt omgeven door mooie watervallen. Tijdens deze hike loopt u door de diepe valleien van Jordanië. Een super ervaring. Na deze actieve dag is het tijd voor wat meer rust en gaat u richting Ma’in Six Senses Hotsprings om te relaxen.

Day 6: Ma'in - Petra 
Vandaag kunt u genieten van een heerlijke relaxte dag in het oudste natuurlijke spa gebied ter wereld. Hier kunt u even heerlijk tot rust komen om vervolgens richting Petra te reizen.

Dag 7: Petra
Vandaag is de dag dat u Petra gaat ontdekken, een van de zeven wereldwonderen. Na deze tocht treedt u binnen in een van 's werelds grootste mysteries: Petra. Deze dag in de roodstenen stad wordt gegarandeerd onvergetelijk. Vandaag gaat u via een niet gewone manier op pad naar de schatten van Petra. Via een prachtige wandeling komt u via de achterkant binnen. Iets wat niet vele doen, maar wat veel mooier is dan via de normale manier. U ziet het prachtige natuur gebied achter de stad en hoeft vervolgens enkel nog naar beneden te lopen.

Dag 8: Petra - Wadi Rum
In de ochtend heeft u nog de kans om klein Petra te bezoeken.
Hierna staat er een transfer op het programma richting Wadi Rum. In Wadi Rum kunt u de zonsondergang in de woestijn mee maken en de mooiste woestijnlandschappen ter wereld bewonderen. U kunt hier thee drinken met de lokale bevolking en sandboarden. 

Dag 9: Wadi Rum
Na het ontbijt maakt u een avontuurlijke tocht door de woestijn. Met 4 x 4 jeeps en een gids gaat u op pad door de ruige Wadi Rum woestijn. In de ochtend gaan jullie Dune-Bashen met de jeeps. In de middag maakt u uw eigen lunch klaar op de barbecue in de woestijn! In de avond heeft u een traditioneel woestijn diner in het kamp.

Dag 10 - 14: Aqaba
Na het ontbijt gaat u richting Aqaba om te genieten van een aantal dagen heerlijk relaxen aan de Rode Zee.

Dag 14: Aqaba – Amman 
Vandaag vliegt u laat in de avond middels een korte vlucht terug richting Amman. Hier heeft u nog een overnachting waarna u de volgende dag terug vliegt naar Nederland.

Dag 15: Amman - Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan uw reis en vliegt u terug. 

Wadi Rum, Ballonvaart 
 
Wadi Rum Ballonvaart
Ma'In, Jordanië  Ma'In Jordanie
Petra, Jordanië  Petra Jordanie
Intercontinental, Aqaba 
Kempinski, Dead Sea  Kempinski Hotel Dode Zee Jordanie
Kempinski, Dead Sea Kempinski Dode zee
Zonsondergang, Jordanië  Zonsondergang Jordanie
   
Vertrek Dagelijks
Vertrek vanaf  Amsterdam, Brussel, Dusseldorf 
Duur 15 dagen 
Bestemming Jordanië 
Boekingscode JOH15D2014 

Prijs v.a. 2.545,00 

 

* Deze prijs is gebasseerd op een begeleide reis. Deze reis is ook als Fly & Drive te maken, hierbij rijdt u zelf. 
 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class 
- Visum Jordanië
- Entreegelden bij genoemde sites Petra, Jerash & Wadi Rum
- Alle geselecteerde overnachtingen
- Gids inclusief prive voertuig 
- Dagelijks ontbijtbuffet
- 1 x warme lunch in Wadi Rum
- 2 x diner in Wadi Rum
- Alle overig genoemde maaltijden in het programma
- Alle transfers en transport zoals vermeld
- Tussenvlucht Amman – Aqaba op 1 na laatste dag
- Jeepsafari Wadi Rum
- Excursie Petra
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
 
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Uitstapjes en excursies
- Fooien
- Reis en/of annuleringsverzekering 
- Hotelupgrades 
- Vlucht upgrades 
- Overige excursies 
- Halfpension 
     

Hotels 

Amman: Al Qasr Hotel
Dead Sea: Kempinski Hotel Ishtar
Ma'in: Six Senses Ma'In
Petra: Petra Moon Hotel / Movenpick Hotel
Wadi Rum: Dessert Camp
Aqaba: Intercontinental / Radison Blu

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com