Aanvragen

Hoogtepunten van Jordanië

 Jordanië |   6 dagen | vanaf 989,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Een reis door Jordanië van zes dagen. Tijdens deze korte trip bezoekt u de hoogtepunten van het land. Jordanië is een mooi land waar u zich zeker langer kunt vermaken, maar heeft u minder tijd? Of wilt u bijvoorbeeld alleen de hoogtepunten bezoeken dan is deze trip perfect geschikt voor u. Na aankomst op de luchthaven heeft u de kans om de hoofdstad Amman te verkennen, waarna u verder reist naar de Dode Zee. Hierna gaat de reis verder zuidwaarts naar het zevende wereldwonder Petra. Hier gaat u op een avontuurlijke wijze dit prachtige gebied verkennen. Een avontuurlijke, adembenemende en een onvergetelijke reis!


Klik hier voor reacties van andere reizigers »

Dagprogramma: 
Dag 1: Amsterdam - Amman 
Dag 2: Amman - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee
Dag 3: Dode Zee- Kings Highway - Kerak -  Petra
Dag 4: Petra - Wadi Rum 
Dag 5: Wadi Rum - Amman 
Dag 6: Amman - Amsterdam 

Voor een uitgebreide beschrijving van het programma kijk onder het kopje dagprogramma.


Dag 1: Amsterdam  – Amman  | + meet & assist, transfer
Op de eerste dag reist u vanuit Amsterdam naar Amman en komt u aan in de hoofdstad Amman. Hier wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com. U wordt door de visum procedure geloodst door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht voor de overnachting. De volgende dag ontmoet u opnieuw iemand van onze crew die u uitleg geeft over de rondreis. In Nederland ontvangt u de instructie handleiding om mee op reis te nemen. In Jordanië krijgt u de ins en outs van ons lokale team. U reist naar uw hotel per transfer


Dag 2. Amman – Jerash – Aljoun -  Madaba – Mount Nebo – Dode Zee | + Pick up car
Na een goede nachtrust zal iemand van ons lokale team de huurauto bij uw accommodatie afzetten en kort toelichting geven over de reis die u te wachten staat. Vervolgens laat u de hoofdstad achter en trekt u erop uit naar de indrukwekkende ruïnes van Jerash. Jerash wordt beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Na enkele uren rondwandelen, rijdt u verder naar Ajloun Castle. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens gaat u richting Madaba, de Mozaïek stad. U brengt een bezoek aan de St. George kerk en de kerk van John the Baptist (Johannes de doper) hierna reist u langs Mount Nebo. De plek vanwaar Mozes over het beloofde land uitkeek. Vervolgens rijdt u naar uw hotel aan de Dode Zee. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.


Dag 3: Dode Zee - Kings Highway - Kerak-  Petra
Vanaf de Dode Zee gaat de reis verder in zuidelijke richting, over de Kings Highway. Deze weg was vroeger een oude handelsroute die onderdeel uitmaakte van de zijderoute. Onderweg komen we door de Jordanese Grand Canyon, het Wadi Mujib Reserve. Hier kunt u even genieten van de prachtige natuur die Jordanie te bieden heeft. Daarna rijden we verder naar Petra voor de overnachting.


Dag 4 tra day! – Wadi Rum 
Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateeërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt, vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken. In de avond reist u naar de Wadi Rum woestijn, waar u overnacht onder de sterrenhemel in een woestijnkamp.


Dag 5 Wadi Rum – Amman  | Optioneel ballonvaart
U wordt wakker in het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier.  Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied. Deze ochtend is erg bijzonder, u gaat namelijk een ballonvaart maken over de woestijn! Hierna verlaat u het woestijn gebied en reist u terug naar Amman voor de overnachting.


Dag 6: Amman – Amsterdam
U heeft de rest van de dag vrij om heerlijk te relaxen, van de stad te genieten en u voor te bereiden op u reis richting huis.

Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee - Jordanië
Zoutafzettingen in de Dode Zee
Dode Zee
   
Jerash - Jordanië
Jordanië - Jerash
Petra
Petra - Jordanië
   
Citadel van Amman - Jordanië
Amman
Petra
Petra - Jordanië
   
Uitzicht Mount Nebo
Uitzicht Mount Nebo
Petra
Petra - Jordanië
Vertrek Dagelijks
Bestemming Jordanië
Duur 6 dagen
Vertrek vanaf  Amsterdam
Boekingscode JOR06D18

Prijs: v.a. 989,- p.p.

 

Deze reis is dagelijks te boeken. U kunt deze reis maken op eigen gelegenheid met een huurauto of onder begeleiding van een van de gidsen van middenoostenreizen.com. U komt langs alle hoogtepunten van het land. Deze reis is een ideale aanvulling op een weekje relaxen of een stedentrip Jeruzalem.

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht | Economy Class
- 5 overnachtingen in geselecteerde hotels
- Alle belastingen en toeslagen
- Dagelijks ontbijtbuffet
- Huurauto op reisdagen 
- Airporttransfers
- Ruim- & handbagage
- Overige maaltijden en dranken             
- Persoonlijke uitgaven
- Optionele excursies
- Fooien
- Toeslag 1-persoonskamer
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Overige excursies
- Upgrades hotel

 

Wilt u meer informatie over deze reis? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com