Aanvragen

Groepsreis Jordanië

 Jordanië |   8 dagen | vanaf 1480,- p.p.

Inschrijven

Deze groepsreis door Jordanie neemt u mee op avontuur door dit bijzondere land. U reist in een relaxt tempo langs alle hoogtepunten van het land. U verblijft in goede hotels en hoeft zelf enkel iedere ochtend op tijd klaar te staan! Verder wordt alles tijdens deze reis geregeld.

Tijdens deze 8 daagse groepsreis ziet u alle belangrijke bezienswaardigheden van het land en kunt u onderweg genieten van prachtige natuur en bijzondere uitzichten. U start de reis in de hoofdstad Amman, met drie miljoen inwoners het dichtstbevolkte gebied in het land. Vanuit Amman zet u koers richting Jerash en zakt u vervolgens via de oude handelsroute, de Kings Highway af naar het zuiden. Via deze weg komt u langs mooie natuur gebieden en bezoekt u Petra. Vervolgens overnacht u op een bijzondere plek. U slaapt onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn, een unieke ervaring. U sluit de reis af aan de Rode zee om te relaxen en te snorkelen.


Klik hier voor reacties van andere reizigers »

Dagprogramma: 
Dag 1: Amsterdam – Amman 
Dag 2: Amman – Jerash – Ajloun – Dode Zee
Dag 3: Dode Zee – Wadi Mujib – Kerak – Petra
Dag 4: Petra
Dag 5: Petra – Wadi Rum
Dag 6: Wadi Rum – Aqaba
Dag 7: Aqaba
Dag 8: Aqaba – Amman – Amsterdam 

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van het programma onder het kopje dagprogramma.


Dag 1: Amsterdam  – Amman | + Airport transfer

Op de eerste dag reist u vanuit Nederland naar Jordanië en komt u aan in de hoofdstad Amman. Hier wordt u opgewacht door iemand van het team van Middenoostenreizen.com. U wordt door de visum procedure geloodst door onze lokale medewerker en naar het hotel gebracht voor de overnachting. De volgende dag ontmoet u opnieuw iemand van onze crew die u uitleg geeft over de rondreis. In Nederland ontvangt u de instructie handleiding om mee op reis te nemen. In Jordanië krijgt u de ins en outs van ons lokale team.


Dag 2: Amman– Jerash – Ajloun – Dode Zee | + Gids

Vandaag staat de gids om, 09:00 uur in uw hotel voor de start van de rondreis Amman is een levendige en moderne stad en biedt u een kijkje in het moderne Jordaanse leven. De stad heeft een aantal hoogtepunten die u absoluut niet mag missen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de Blauwe Moskee. Vanuit de Moskee gaat u richting de Souq en downtown Amman. Na een bezoek aan de markt gaat u richting de Citadel en brengt u een bezoek aan het Amfitheater. Deze twee plekken liggen bij elkaar en midden in het centrum van de stad. Vervolgens reist u richting het Noorden. U verlaat de hoofdstad en koerst richting Jerash. Deze oude ruïne stad is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Jerash is geen UNESCO site, omdat men vroeger de verkeerde methodes gebruikte om dit gebied opnieuw op te bouwen, maar ondanks dit is het een van de grootste verassingen in Jordanië. Gelegen midden in een hedendaagse stad waant u zich even terug in de Romeinse tijd. Een must-see in Jordanië. Vanuit Jerash reist u richting de dode zee voor de overnachting..


Dag 3: Dode Zee – Wadi Mujib – Kerak – Petra  | + Gids

Vanuit uw hotel aan de dode zee reist u richting Wadi Mujib.  Dit natuurgebied bestaat uit enorme rotspartijen, die in het verloop van miljoenen jaren door verschuivende platen zijn gescheurd. In deze nauwe doorgangen zijn heuse zoetwaterwegen gesleten, die hun oorsprong meer in het binnenland van Jordanië vinden. Hier kunt u een mooie wandeling maken. Vervolgens  reist u via de Kings highway, een oude handelsroute richting Kerak. Kerak is een vrijwel onmisbare stop als je de Koninklijke Weg in Jordanië volgt, de King’s Way. Het Kerak kasteel was een belangrijk kasteel voor de kruisvaarders en is nu een van de meest bekende kastelen van het land. Kerak wordt in de Bijbel genoemd als de plaats Kir, waarna het belegerd werd in de 9e eeuw onder koning Mesa van Moab. Uiteindelijk werd het kasteel in de tijd van de kruistochten een ontzettend belangrijk strategisch punt. Met controle over de Dode Zee en Palestina en bovendien over de karavaanroute had het kasteel een perfecte ligging. Vanuit Kerak reist u richting Petra.


Dag 4: Petra |  met gespecialiseerde gids voor Petra

Petra, een van de redenen om Jordanië te bezoeken. Vandaag treedt u binnen in de wondere wereld van Petra, de rood stenen stad van de Nabateërs. Eeuwen geleden bouwden zij hier een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 (her) ontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld. Petra is groot en u hebt de hele dag nodig om de stad te bezoeken. Een onvergetelijke dag, dus zorg dat u uitgerust aan deze dag begint. Als u wilt kunnen wij u op een speciale manier de stad binnenloodsen, dit is echter alleen voor echte avonturiers!


Dag 5: Petra – Wadi Rum | inclusief jeepsafari van 4 uur in Wadi Rum met lunch | + Gids 

U verlaat de Roodstenen stad van de Nabateërs en gaat richting het gebied van de Bedoeïenen, de Wadi Rum woestijn. Dit volk leeft, in tegenstelling tot de Nabateërs nog steeds hier. Zij zorgen dan ook dat de het beschermde Wadi Rum gebied nog steeds zijn charmes heeft net zoals duizenden jaren geleden. Dit is een van de mooiste woestijnen ter wereld. De Woestijn is uitgestrekt en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt.  Zo heeft dit gebied niet voor niets gediend als filmlocatie voor diverse grote producties. Hier ervaart u de grootsheid en de stilte van dit gebied., even voelt u zich Lawrence van Arabia. De jeepsafari van circa 3½ - 4 uur  met lunch is inclusief.  Dit kan eventueel ook op de volgende dag als u dit liever hebt.


Dag 6: Wadi Rum – Aqaba | optioneel ballonvaart over Wadi Rum met zonsopkomst | + Gids

Vandaag verlaat u het uitgestrekte landschap van de woestijn en gaat u weer richting de bewoonde wereld. U kunt uiteraard in de ochtend  ook nog genieten van deze prachtige natuur, maar vervolgens is het tijd om lekker te gaan relaxen aan de Rode zee. U reist vandaag richting Aqaba. Hier checkt u in bij uw resort aan de Rode zee en kunt u de indrukken van de afgelopen dagen op uw gemak verwerken.


Dag 7: Aqaba |  vrije dag

Vandaag heeft u tijd om lekker te relaxen aan het zwembad of in de zee. We kunnen ook een duik of snorkelexcursie voor u organiseren.


Dag 8: Aqaba – Amman – Amsterdam | transfer in ochtend naar Amman

Helaas komt vandaag uw groepsreis door Jordanië tot een einde. In de ochtend wordt u per transfer naar de luchthaven van Amman. U vliegt vanaf hier weer terug naar huis.

Citadel van Amman - Jordanië
Amman
Jerash - Jordanië
Jordanië - Jerash
   
Uitzicht Mount Nebo
Uitzicht Mount Nebo
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee - Jordanië
   
Zoutafzettingen in de Dode Zee
Dode Zee
Petra
Petra - Jordanië
   
Petra
Petra - Jordanië
Petra
Petra - Jordanië
Bestemming Jordanië
Duur 8 dagen
Vertrek vanaf  Amsterdam
Groepsgrootte 6 - 16 personen
Soort reis internationale groepsreis

 


 

Vertrekdata 

Beschikbaarheid 

Schrijf in 

Prijs p.p. 

5 - 12 oktober 2019

12 plaatsen beschikbaar

Schrijf nu in »

1.480,-

19 - 26 oktober 2019

10 plaatsen beschikbaar

Schrijf nu in »

1.480,-

26 oktober - 2 november 2019

VOL!

Schrijf nu in »

1.480,-

2 - 9 november 2019

14 plaatsen beschikbaar

Schrijf nu in »

1.480,-

 


 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht | Economy Class
- Ruim- & handbagage
- Meet & assist bij aankomst in Jordanië
- Visum Jordanië
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Alle maaltijden genoemd in het programma
- Transport zoals vernoemd tijdens rondreis
- Gepersonaliseerde reisapp met alle ins en outs van deze groepsreis
- 4 uur Jeep Safari Wadi Rum + lunch
- Gids in Petra
- Entree Petra & Jerash
- 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
- Alle belastingen en toeslagen
- Een onvergetelijke ervaring!
- Overige maaltijden en dranken
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Toeslag 1-persoonskamer
- Reis- en/of annuleringsverzekering

Hotels 

Amman - Corp Amman 4* 
Dead Sea - Holiday Inn Dead sea 5* 
Petra: Tetra Tree 4* 
Wadi Rum: Aicha Luxury camp 
Aqaba: Movenpick Aqab 5* 

Wilt u meer informatie over deze groepsreis? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail.

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com