Aanvragen

Avontuurlijk Jordanië

 Jordanië |   17 dagen | vanaf 2755,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Tijdens deze avontuurlijke rondreis leert u het prachtige Jordanië kennen op een actieve manier! Als een echte ontdekker trekt u door dit diverse land en combineert u ontspanning met een wandeltocht van vier dagen. Waar u het ene moment door een zandstenen formatie klimt, drijft u het andere moment op het water in de Dode Zee. Maak kennis met de gastvrije bevolking van Jordanië en trek van plek naar plek om het pracht en praal van dit land te aanschouwen. Uiteraard neemt deze rondreis door Jordanië u mee langs alle hoogtepunten van het land, maar u komt ook op plekken waar soms dagen geen mens passeert. U ziet Jordanië van voor en achter de schermen. Tijdens deze reis trekt u als echte bedoeïenen door de Jordaanse natuur. 

De reis start in de hoofdstad Amman. Met ruim drie miljoen inwoners is dit het dichtstbevolkte gebied van het land. Vanuit hier zet u koers met uw eigen huurauto richting Jerash en zakt u vervolgens via de King's Highway af naar het zuiden. De oversteek tussen Dana en Petra maakt u te voet met een vierdaagse tocht onder begeleiding van een gids. Deze hike is onderdeel van de Jordan Trail. Tijdens de wandeltocht gaat u in de buitenlucht overnachten en kan de gids u alles vertellen over de omgeving en de geschiedenis van Jordanië. Ook in Wadi Rum overnacht u onder de sterrenhemel. U sluit de reis af aan de Rode Zee om te relaxen, snorkelen en uit te rusten van deze uitdagende tocht. 

Middenoostenreizen.com is de specialist voor reizen naar Jordanië. Wij hebben in Jordanië ons eigen lokale team ter plekke, welke u assisteert vanaf het moment dat u aankomt in Jordanië. In de woestijn werken we samen met een lokale bedoeïen familie die u onvergetelijke ervaringen kan bezorgen. Onze reisspecialisten in Nederland komen jaarlijks in het land om zo perfect op de hoogte te blijven van alle ins en outs. Heeft u speciale wensen voor uw reis door Jordanië?  Laat het ons weten, wij regelen het voor u!

Meer weten over de Jordan Trail hike? Lees hier alles over deze spectaculaire wandeling »


Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam - Amman
Dag 2: Amman
Dag 3: Amman - Jerash - Ajloun - El Himma
Dag 4: El Himma - relax dag
Dag 5: El Himma - Umm Qais - Jordan river - Dode Zee
Dag 6: Dode Zee - Wadi Muijb - Madaba - Mount Nebo - Dode Zee
Dag 7: Dode Zee - Wadi Bin Hamad - Kerak - Dana
Dag 8: Dana - Wadi Malaga
Dag 9: Wadi Malaga - Ras Al-Feid
Dag 10: Ras Al-Feid - Little Petra
Dag 11: Little Petra - Petra
Dag 12: Petra
Dag 13: Petra - Wadi Rum
Dag 14: Wadi Rum - Aqaba
Dag 15 & 16: Aqaba 
Dag 17: Aqaba - Amsterdam  


Avontuurlijk Jordanië  Avontuurlijk Jordanië

Dag 1: Amsterdam – Amman
Vandaag ruilt u Nederland in voor Jordanië. Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Amman, wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers. Hij regelt uw visum, loodst u door de de douane en zet u vervolgens af bij uw eerste accommodatie in de hoofdstad van Jordanië. U heeft de rest van de dag vrije tijd om op uw gemak Amman te verkennen.


Dag 2: Amman
Amman is een indrukwekkende, maar ook bruisende stad. De stad laat u het hedendaagse leven in Jordanië zien. Ook heeft deze stad veel plekken die het waard zijn om te bezoeken. Wat zeker niet mag ontbreken aan uw bezoeken zijn de Blauwe Moskee, de Soug, de markt, de Citadel en het Amfitheater. Ook in de avond komt u aan uw trekken in deze stad. Amman wordt in de avond alleen nog maar levendiger en u hebt de keuze uit tal van kleine en grote eet- en drinkgelegenheden. Rainbowstreet en de Citymall zijn de plekken voor als u het nachtleven in wilt duiken. 


Dag 3: Amman – Jerash – Ajloun – El Himma
Na een goede nachtrust zal iemand van ons lokale team de huurauto bij uw accommodatie afzetten en kort toelichting geven over de reis die u te wachten staat. Vervolgens laat u de hoofdstad achter en trekt u erop uit naar de indrukwekkende ruïnes van Jerash. Jerash wordt beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. Na enkele uren rondwandelen, rijdt u verder naar Ajloun Castle. Vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Vervolgens stappen we voor een laatste maal in de auto om naar El Himma te rijden. Deze onontdekte parel in Jordanië is de plek van uw overnachting. Hier kunt u genieten van rust, stilte en luxe.


Dag 4: El Himma | relaxdag
Vandaag staat er niets op het programma en geniet dan ook vooral van het warme zwembadwater van El Himma. Het is de perfecte locatie om even te ontspannen en tot rust te komen. Himma betekent dan ook niet voor niets ‘hete bron’. De plek was al in de Romeinse tijd een trekpleister voor de inwoners van het nabijgelegen Umm Qais.


Dag 5: El Himma – Umm Qais – Jordan River – Dode Zee
Na de rustdag van gisteren, gaan we vandaag weer verder op reis. Met  een  uiterst  ontspannen  gevoel  vervolgt  u  de weg  naar  de  Dode  Zee. Na een tussenstop bij de ruïnes van Umm Qais, rijdt u door op een weg die paralel loopt met de grens met Israël. Deze weg  leidt  u  langs  de  oevers  van  de  Jordan  River naar een  spirituele  plek waar Jezus is gedoopt. Omdat u alle vrijheid heeft met uw eigen huurauto, kunt u eventueel deze doopplaats kort bezoeken. Eenmaal aangekomen bij uw hotel aan de Dode Zee kunt u alles wat u tijdens uw rit vandaag heeft ervaren rustig op u in laten werken.


Dag 6: Dode Zee – Wadi Mujib  Madaba – Mount Nebo – Dode Zee
Vandaag heeft u de mogelijkheid om vroeg in de ochtend te gaan wandelen, zwemmen in klimmen in Wadi Mujib. Dit kan zowel zelfstandig als met een gids. Vervolgens rijden we verder naar Madaba, de stad van de mozaïek. Het is een populaire stop in Jordanië onder reizigers. De absolute trekpleister van het gemoedelijke stadje is de Sint-Joriskerk. Hierna rijden we verder naar Mount Nebo voor een prachtig uitzicht over de omgeving. Hier zag Mozes het beloofde land en maakte de oversteek naar Israël. De dag eindigt weer heerlijk ontspannen aan de Dode Zee. Geniet van het drijven in het zoute water of neem een duik in het zwembad van uw hotel.


Dag 7: Dode Zee – Wadi Bin Hamad – Kerak – Dana
Vandaag betreedt u de oude handelsroute van de Nabateeërs, tegenwoordig beter bekend als de King's Highway. Deze weg doorkruist Jordanië van noord naar zuid en neemt u mee langs allerlei historische bezienswaardigheden. Zo stoppen we onderweg bij Kerak om een bezoek te brengen aan de mooie kruisvaardersburcht. Hierna rijden we door naar het grootste natuurreservaat van Jordanië, het Dana Bionature Reserve. Het natuurgebied van ruim 320 vierkante kilometer is groot genoeg om dagen in rond te wandelen.


Dag 8: Dana – Wadi Malaga | Jordan Trail hike
Na een goed ontbijt start u vandaag met het meest avontuurlijke deel van deze reis: de hike van Dana naar Petra. U wordt tijdens deze wandeltocht begeleidt door een Engelssprekende gids die u wegwijs maakt door dit prachtige gebied. De huurauto laat u achter in Dana en wordt voor u naar Petra gebracht. De wandeling brengt u door de vallei van Feynan, welke een schitterend uitzicht biedt tijdens een afdaling van bijna 2.000 meter. Het ecosysteem hier is enorm divers en staat bekend om zijn oude Romeinse kopermijnen. De hike van vandaag duurt zo’n 6 tot 8 uur, afhankelijk van uw looppas. Lunch wordt voor u verzorgd en in de avond wordt er voor u een traditioneel diner bereid door de lokale bevolking.


Dag 9: Wadi Malaga – Ras Al-Feid | Jordan Trail hike
Dag twee van de Jordan Trail hike start na een goed ontbijt wat voor u wordt klaargemaakt door de gids. Vandaag is de afstand die we afleggen een stuk korter, vanwege het wat moeilijker begaanbaar rotsachtige gebied van het woestijnterrein van Wadi Malaga. Het beklimmen van de rotsten geeft u wederom prachtige panorama's over de Wadi Araba beneden u. Zowel de lunch als het avondeten worden wederom verzorgd.


Dag 10: Ras Al-Feid – Little Petra | Jordan Trail hike
Vandaag is de derde dag van de hike en we gaan verder met de beklimming die we gisteren hebben ingezet. Het zandstenen bergterrein maakt langzaam plaats voor een leefbaar terrein voor flora. Ook ontmoeten we vandaag de bedoeïenen die dit gebied al duizenden jaren als nomaden bewonen. Ze werden door de Arabieren bekeerd tot de Islam en houden er nog steeds een traditionele levenswijze op na. Dat maakt een ontmoeting met hen erg bijzonder. U heeft deze avond na uw maal de mogelijkheid om in een grot te gaan slapen.


Dag 11: Little Petra – Petra | Jordan Trail hike
Het laatste stuk van de wandeling is de Nabateaanse route richting Petra en wordt ook wel de backdoorhike genoemd. Na deze avontuurlijke tocht van zo'n twee uur staat u plots oog in oog met het imposante klooster van Petra. Vanaf hier loopt u in uw eigen tempo terug naar de hoofdingang. Een lange, maar schitterende wandeling. Het beste van alles is dat u vanaf het klooster naar de hoofdingang alleen maar bergafwaarts loopt. Komend vanaf de achteringang loopt u in één keer langs alle hoogtepunten om te eindigen bij het meest bekende monument van Petra: de treasury, ofwel de schatkamer. Deze is zo’n 40 meter hoog en heeft imposante zuilen, nissen en pilaren.


Dag 12: Petra
Vandaag brengt u nog een dag door in Petra, omdat er zo ontzettend veel te verkennen is in deze opmerkelijke oude stad. Het mooie van deze trekpleister is dat u het gebied verder kunt ontdekken en andere routes kunt lopen waar nauwelijks toeristen komen. De massieve architectuur en complexiteit van de bouwwerken zijn verbazingwekkend. 


Dag 13: Petra  Wadi Rum | incl. jeepsafari Wadi Rum met lunch
Vanuit Petra rijdt u verder naar de Wadi Rum woestijn. Deze staat bekend als één van de mooiste van de wereld, voornamelijk vanwege de rotsformaties die door miljoenen jaren van wind- en zandstromen zijn gevormd. Paddenstoelvormige rotsen en bruggen zullen u doen verbazen. U ontmoet hier onze woestijn gids die u meeneemt om te gaan wildkamperen in de woestijn. De duinen hier dienen zich uitstekend om te gaan sandboarden. De gids maakt een heerlijk avondmaal voor u, waarna het tijd is om te genieten van de sterrenhemel.


Dag 14: Wadi Rum  Aqaba | optioneel: ballonvaart Wadi Rum
Na uw overnachting in de woestijn heeft u de mogelijkheid om een ballonvaart met zonsopkomst te maken. Om de Wadi Rum woestijn bij het ochtendgloren van bovenaf te zien, is adembenemend. Daarna verkennen we de woestijn verder met een 4WD. Na de lunch rijden we verder in de richting van Aqaba voor de laatste dagen van uw reis.


Dag 15 & 16: Aqaba | optioneel: snorkelen en/of duiken
Aqaba is de enige havenstad van Jordanië en beschikt over een mooi strand waar u heerlijk kunt ontspannen. Ook de onderwaterwereld hier is adembenemend. Mocht u deze willen aanschouwen, bent u bij Middenoostenreizen.com aan het juiste adres. Wij  verzorgen graag deze excursie voor u.


Dag 17: Aqaba – Amsterdam
Vandaag komt er een einde aan uw reis door Jordanië. U heeft een transfer vanuit Aqaba naar de luchthaven van Amman en vliegt terug naar huis.


Meer weten over de Jordan Trail hike? Lees hier alles over deze spectaculaire wandeling »

El Himma
El Himma - Jordanië
Drijven in de Dode Zee
Drijven in de Dode Zee - Jordanië
   
Zoutafzettingen in de Dode Zee
Dode Zee
Wadi Mujib
Wadi Mujib
   
Uitzicht tijdens de Jordan Trail
Uitzicht tijdens de Jordan Trail
Uitzicht tijdens de Jordan Trail
Uitzicht tijdens de Jordan Trail
   
Petra
Petra - Jordanië
Wadi Rum woestijn
Wadi Rum woestijn
   
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Ballonvaart over de Wadi Rum woestijn
Duiken in Aqaba
Duiken in Aqaba

Vertrek Dagelijks
Duur 17 dagen
Bestemming Jordanië
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf

Prijs v.a. 2.755,- p.p

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy Class 
- Hand- & ruimbagage
- Transfers vliegveld, aankomst en vertrek
- Meet en assist bij aankomst Jordanië
- Autohuur zoals beschreven
- Jeepsafari Wadi Rum met Lunch
- Jordan Trail hike met gids
- Auto verplaatsing Dana - Petra
- Backdoorhike Petra
- 4 dagen verblijf op full board tijdens Jordan Trail hike
- Verblijf op basis van halfboard in El Himma
- 24/7 lokaal noodnummer beschikbaar
- Wifi apparaat gedurende de hele reis
- Alle overnachtingen zoals genoemd in het voorstel
- Visum Jordanië

- Overige maaltijden en dranken
- Overige uitstapjes en excursies
- Fooien

- Reis en/of annuleringsverzekering
- Overige excursies
- Upgrade autohuur
- Upgrade hotels
- Ballonvaart Wadi Rum

Meer weten over de Jordan Trail hike? Lees hier alles over deze spectaculaire wandeling »

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com