Aanvragen

Wijnreis Israël

 Israël |   6 dagen | vanaf 1327,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Een incentive of groepsreis naar Israël? Middenoostenreizen.com is de specialist op het gebied van leuke themareizen naar Israël. Wist u dat Israel een perfect klimaat heeft voor de wijnbouw? In Israël vindt u heerlijke wijnen en prachtige wijnhuizen.

Tijdens deze wine & dine reis gaan we op culinaire tocht door Israël. Een verrassende, maar zeer aangename keuze. Israël heeft een heerlijke keuken en heeft tal van specialiteiten. In steden zoals Jeruzalem & Tel Aviv vindt u de beste restaurants, richting het noorden en tussen de steden in zijn de vele wijnhuizen gesitueerd. Deze wijnhuizen worden vaak al generaties lang door dezelfde families gerund.

Naast al deze culinaire hoogtepunten brengen we natuurlijk ook een bezoek aan de oude stad van Jeruzalem, de Bahai tempel in Haifa en het prachtige oude Ceasarea.

Deze zesdaagse reis is perfect als beloningsreis of als groepsreis voor een culinair gezelschap. Deze reis is met enkele aanpassingen ook voor particulieren te maken. Dan is de reis eventueel uit te breiden met stranddagen of een ander programma.

 

Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam – Tel aviv
Dag 2: Tel Aviv –Haifa
Dag 3: Haifa – Golan Hoogte - Galilea
Dag 4: Galilea – Jeruzalem
Dag 5: Jeruzalem
Dag 6: Jeruzalem – Tel Aviv (Jaffa) – Amsterdam

Onze reizen worden altijd in samenspraak met u volledig op uw wensen afgestemd. Het dagprogramma dient dan ook als voorbeeld en inspiratie.

Dag 1: Aankomst en Tel Aviv
• Aankomst op Luchthaven Ben Goerion in Tel Aviv
• Een welkom-in-Israël-wijnproeverij in  Villa Wilhelmina, Bnei Atarot. Villa Wilhelmina verwerft haar druiven uit het hoge Galilea, waar vanwege de basalt grond, de lage luchtvochtigheid en het grote contrast tussen temperaturen overdag en ’s nachts, zeer speciale wijnen ontstaan.
• De grootste en meest levendige markt van Tel Aviv is de Carmel Markt, beter bekend als Shuk HaKarmel. Smalle steegjes aan beide zijden omringd door kleurrijke stalletjes. Een bezoek aan de Carmel Markt is de beste mogelijkheid om met de bevolking van Tel Aviv kennis te maken en exotische lokale producten en specialiteiten in te slaan. Een culinaire tour over de Carmel Markt met verschillende proeverijen.
• Het in 1887 gestichte Neve Tzedek was de eerste Joodse wijk van Tel Aviv. De orientaalse architectuur is grotendeels gerenoveerd en oogt schilderachtig. Nauwe steegjes vol met boetiekjes en cafeetjes bieden de perfecte omgeving voor een relaxe wandeling
• Een wandeling langs de Middellandse Zeekust
• Tony Blair, Pink, Jean-Claude Vandamme en vele anderen streken in Restaurant Messa neer voor een haute cuisine diner. Een ontmoeting met de jonge chefkok Moshe Aviv, die meer door talent dan door scholing een succesvol chefkok is geworden. Diner in het Messa Restaurant.
Overnachting Tel Aviv 

Dag 2: Ceasarea – Haifa
• Een bezoek aan het oude Caesarea, waar Koning Herodus de Grote in Romeinse tijd zijn grootheidswaan ten toon spreide. De resten van het hippodrome, het theater en het paleis van Herodus zijn tot op vandaag goed herkenbaar.
• Wijnproeverij in de Tisbhi Wijnmakerij, de op 5 na grootste wijnmakerij van Israël met een jaarlijkse productie van 1 miljoen flessen. De Tisbhi familie was na de stichting van de staat Israël de eerste die een moderne wijnmakerij opzette. Proef de ervaringen van generaties wijnmakers en ontdek wat een wijn volgens Joods-religieuze wetten een koshere wijn maakt. 
• Israël is een land met diverse etnische groeperingen. Bezoek het dorp Daliyat el Carmel, waar een grote en zeer gastvrije Druzen gemeenschap woont. Maak kennis met de Druzen cultuur en de Arabische specialiteiten die op iedere straathoek verkocht worden. Lunch in Daliyat el Carmel.
• Schoonheid, pracht en architectuur, gecombineerd met zorgvuldig onderhoud creëren de unieke sfeer van de Bahai Tempel en Tuinen in Haifa. Een zicht over de baai van Haifa vanaf de top van de Bahai Tuinen.
• Een wandeling door Wadi Nisnas, een pitoreske en serene wijk in centraal Haifa. Wadi Nisnas is zowel beroemd vanwege haar marktjes en uitstekende restaurants als vanwege haar co-existentie tussen Joden en Arabieren.
• Een Duitse protestantse sekte vestigde zich in Haifa in de 19e eeuw in de hoop dat de messias terug naar aarde zou komen, indien deze sekte het “ Heilige Land” zouden gaan bebouwen. Momenteel is deze German Colony de populairste en mooiste wijk van Haifa. Een wandeling door de German Colony.
• Diner aan de haven van Haifa in Restaurant Hanamal 24, waar de Franse keuken wordt gecombineerd met een vleugje Italiaanse invloeden. Ontmoeting met chefkok Ran Rosh.
Overnachting: Haifa 

Dag 3: Akko – Golan gebergte – Galilea
• Bezoek aan het oude centrum van Akko, een oude havenplaats in het noorden van Israël, gelegen aan de Middellandse Zee en UNESCO beschermd cultuurgoed. Een plek waar oost en west, nieuw en oud, schoonheid en vervallenheid elkaar ontmoeten.
• Vanwege het feit dat Akko direct aan zee gelegen is, is een bezoek aan Akko bij uitstek de mogelijkheid om heerlijk verse vis en zeevruchten te eten. Lunch in het beroemde Uri Buri restaurant, gelegen in een oud Ottomaans huis aan Akko’s kust. Een ontmoeting met de chefkok en eigenaar van Uri Buri, Uri Yirmias.
• Een rit de Golan Hoogten op. Vanaf de top van berg Bental een panoramisch zicht over Syrië.
• Vanwege het vulkanische gesteente van de Golan Hoogten, is het gebied rijk aan tientallen wijnsoorten. Een wijnproeverij op de Golan Hoogten in de Golan Heights Wijnmakerij, de op twee na grootste wijnmakerij in Israël.
• Diner in de kelder van de Golan Heights Wijnmakerij. Het uitstekende eten wordt vergezeld van Israëls absolute topwijnen.
Overnachting: Galilea 

Dag 4: Jordaan vallei – Massada – Jeruzalem
• Een rit zuidwaarts door de Jordaanvallei
• Massada is een bekende citadel op een enorme rots bij de Dode Zee. Koning Herodes vluchtte in 40 v.Chr. uit Jeruzalem naar deze plek omdat hij in gevaar was en later diende het fort als een toevluchtsoord voor een groep Joden die voor de Romeinen vluchtten. Ontdek de fascinerende geschiedenis van Masada.
• Geniet van het mineraalrijke water van de Dode Zee, dobber en drijf op het zoute water. Een ontspannende tijd in een Spa-Hotel aan de Dode Zee
• Van 400 meter onder de zeespiegel naar 800 meter boven de zeespiegel: rit naar Ramallah.
• Diner in het Darna Restaurant in de historische kern van Ramallah. Een uitstekende Mediterrane keuken staat op het menu, evenals verschillende Palestijnse wijnen. Ontmoeting met de koks.
Overnachting: Jeruzalem 

Dag 5: Jeruzalem
• Vanaf de top van de Olijfberg een panoramisch zicht over de Oude Stad van Jeruzalem, de Tempelberg en de zo bekende gouden rotskoepel.
• Bezoek aan de Oude Stad van Jeruzalem. Tour door de Joodse-, Armeense, Christelijke- en Islamitische wijk. Wandel langs de belangrijkste plekken van Jeruzalems' Oude Stad: de Via Dolorosa, de Heilige Grafkerk, het Oostenrijkse gasthuis, de bekende ‘shouk’ (markt), de Klaagmuur,
• Bezoek de grootste en bekendste markt van Jeruzalem, de Machane Yehuda markt. Meters en meters van nauwe straatjes met aan weerszijden stalletjes bieden een enorme keuze aan verse, exotische producten. Een culinaire tour over de markt met proeverijen.
• “Kunt u mij die paprika even aangeven?” Geen vreemde vraag in het Machneyuda restaurant op de Machane Yehuda markt. Het restaurant biedt een sterrendiner in een ongedwongen sfeer, waarbij alle verse groenten die de koks gebruiken, opgesteld staan door het restaurant. Een diner in het Machneyuda Restaurant en interactief contact met de chefkoks die vanuit een open keuken werken. 
Overnachting: Jeruzalem

Dag 6: Jeruzalem – Tel Aviv – Amsterdam
• Wijnproeverij in boutique wijnmakerij Domain du Castel, aan de weg van Jeruzalem naar Tel Aviv. Meer dan 13 individuele wijnen van de Domain du Castel wijnmakerij werden bekroond met meer dan 90(/100) punten in de bekende “Wine Advocate” jaarlijkse proeftesten.
• Aan de weg van Jeruzalem naar Tel Aviv ligt het beroemde Abu Ghosh. Een Arabisch dorp dat bekend staat om haar uitstekende humus. Maak kennis met de Arabische gemeenschap in Israël en eet verse humus met salades en pita’s, de lokale specialiteit.
• Bezoek het pitoreske Jaffa met haar Jefet Straat en Artists Colony. De nauwe straatjes zijn gevuld met winkeltjes, galerijen, visrestaurants en kleine marktjes. Proef hoe de Arabische en Westerse cultuur opeenbotsen. Wandel direct aan de Middellandse Zeekust door de oudste nog bestaande haven ter wereld, de haven van Jaffa
• Vertrek vanaf Luchthaven Ben Goerion, Tel Aviv

 
   
Wijngaard, Israël Wijnreis Israel
Bahai Tempel, Haifa Wijnreis Israel groepsreis
Jeruzalem, Israël Jeruzalem wijnreis ISrael
Duur 6 dagen 
Vertrek vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel
Bestemming Israël 
Boekingscode ISW06D2019

Prijs per persoon

4* Hotels 

5* Hotels 

   
2 - 10   Personen 
10 - 16 Personen
16 - 24 Personen
24- 30  Personen
30 +      Personen
Op aanvraag
1.550,-
1.478,- 
1.411,- 
1.327,- 
Op aanvraag
1.840,- 
1.768,-
1.701,- 
1.623,- 
  


Inclusief

Exclusief 

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class
- Alle genoemde maaltijden zoals vernoemd in programma
- Transfers per luxe touringcar
- Nederlandse reisbegeleiding
- Alle geselecteerde overnachtingen
- Alle genoemde excursies 
- Verblijf op basis van logies & ontbijt 
- Ruim- & handbagage
- Nederlandse reisbegeleiding 
- Lokale gidsen bij excursies 
- Overige uitstapjes en excursies
- Fooien
- Persoonlijke uitgaven 
- Overige maaltijden en dranken 
- Aanvullingen op programma 
- 1-persoonstoeslagen  
- Reis en/of annuleringsverzekering 
- 1-persoonskamers 
- Upgrades voor vlucht
- Upgrade bus
     

Wilt u meer informatie over deze reis neem dan contact op via het offerteformulier, info@middenoostenreizen.com of bel naar +31 (0) 73 610 12 90. Als u interesse hebt in deze reis plannen wij graag een afspraak met u in om de mogelijkheden met u te bespreken. 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com