Aanvragen

Eilat & Jordanië

 Israël |   8 dagen | vanaf 1124,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Op zoek naar een heerlijke zonbestemming waarbij u ook wat natuur & cultuur mee kan pikken? Dan is deze 8-daagse reis naar Eilat iets voor u! Met een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland komt u aan op deze strandbestemming van Israël. Na enkele dagen steekt u de grens met Jordanië over voor een uitstapje naar de Wadi Rum woestijn en het wereldwonder Petra. Daarna maken we weer rechtsomkeert en heeft u nog een aantal dagen om te relaxen op het strand van Eilat.


Dagprogramma

Dag 1: Amsterdam – Eilat
Dag 2: Eilat
Dag 3: Eilat  – Wadi Rum
Dag 4: Wadi Rum – Petra
Dag 5: Petra
Dag 6: Petra – Aqaba – Eilat
Dag 7: Eilat
Dag 8: Eilat – Amsterdam


Liever een andere bestemming? Kijk eens naar onze duo stedentrip naar Tel Aviv & Jeruzalem »

Dag 1: Amsterdam – Eilat
Welkom in Eilat! U wordt op de luchthaven opgewacht door een onze lokale medewerkers. Deze brengt u vanuit de luchthaven naar uw accommodatie. Eilat ligt in het zuidelijkste stukje van Israël en ligt ingesloten tussen Jordanië en Egypte. De afgelopen jaren is deze badplaats uitgegroeid tot een vakantieparadijs met tal van mogelijkheden. Eilat heeft een rijke onderwaterwereld, zo zijn er meer dan 230 soorten koraal te vinden met de meest bijzondere vissen, schildpadden en zelfs dolfijnen.


Dag 2: Eilat | optioneel: excursie naar de Ramon-krater
Vandaag kunt u heerlijke genieten van het strand, gaan snorkelen, duiken, dolfijnen spotten of varen.

Optioneel: excursie naar de Ramon-krater
Toch liever iets gaan doen met meer avontuur? Ga dan in noordelijke richting naar Mitzpe Ramon. Deze plaats ligt dichtbij de indrukwekkende Ramon-krater, de grootste erosiekrater ter wereld. Deze Grand Canyon van Israël is maar liefst 37 kilometer lang, op sommige plekken 10 kilometer breed en heeft wanden van zo'n 200 tot 300 meter hoog. In Mitzpe Ramon bevinden zich uitzichtpunten en een informatiecentrum over de krater. De stad is hierdoor vertrekpunt voor veel toeristische excursies. Mocht u hier graag heen willen, laat het ons weten. Wij regelen de vakantie die u graag wilt.


Dag 3: Eilat  – Wadi Rum
Na het ontbijt gaan we op pad naar de Wadi Rum woestijn. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de grens met Jordanië gebracht. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die u door de grensovergang zal begeleiden. Vervolgens zet u koers richting de Wadi Rum, een uitgestrekte woestijn die wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de planeet Mars rijdt.

Eenmaal aangekomen bij het bezoekerscentrum gaat u onder begeleiding van een lokale bedoeïengids de woestijn in voor een 4 uur durende jeepsafari. U luncht samen met de gids midden in de woestijn en in de avond zet u koers richting het woestijnkamp voor de nacht. Hier kunt u genieten van de zonsondergang en een overheerlijk diner. Vergeet in de avond ook zeker niet te genieten van de sterrenhemel. Omdat er geen lichtvervuiling is, kunt u duizenden sterren zien en met een beetje geluk zelfs de Melkweg!


Dag 4: Wadi Rum – Petra | optioneel: ballonvaart over de woestijn
Nadat u ontwaakt in de grootsheid van de woestijn, maakt u zich klaar voor vertrek terug naar de bewoonde wereld. Per privétransfer gaat u richting Petra waar u de rest vrij mag invullen met eigen activiteiten.

Optioneel: ballonvaart over de woestijn
U staat vandaag al vroeg op (5:00) en wordt naar de plek gebracht waar de luchtballon de lucht in zal gaan. U kunt het hele proces van de ballon opzetten en zonsopkomst meemaken, een zeer bijzondere ervaring!


Dag 5: Petra | optioneel: backdoorhike naar Petra
Dit is een van de hoogtepunten van uw reis. Het wereldwonder Petra is zonder meer de grootste toeristische attractie van Jordanië. Deze unieke stad is ruim tweeduizend jaar geleden gemaakt door een relatief onbekend volk: de Nabateeërs. Het staat bovendien op de lijst van de zeven nieuwe wereldwonderen en is een must om in het echt te zien.

In 1812 werd Petra herontdekt en er is inmiddels zoveel opgegraven dat u hier uren lang rond kunt dwalen. Er is in werkelijkheid pas slechts 20% van de oude stad te zien. Dat geeft te denken over de schatten die nog onder de rotsen verstopt liggen!

Optioneel: backdoorhike naar Petra
Wilt u, in tegenstelling tot alle andere toeristen, op een unieke nog onbekende manier Petra ontdekken? Start dan met onze backdoorhike aan de achterkant! Hierdoor loopt u de vele trappen van Petra niet omhoog, maar juist omlaag. Deze wandeling is altijd onder begeleiding van een lokale bedoeïengids en exclusief via ons te boeken.


Dag 6: Petra – Aqaba – Eilat
Vanuit Petra reist u per transfer weer zuidwaarts naar Aqaba. Deze badplaats ligt naast Eilat en is dé plek in Jordanië voor zon, zee, strand. U kunt hier ook prima duiken, snorkelen of een leuke boottocht maken. Als u hier interesse in heeft laat het ons dan weten! Nadat u hier een middag heeft doorgebracht, gaat u terug naar Eilat. Wederom wordt u door een van onze lokale medewerkers door de grensovergang geloodst.


Dag 7: Eilat
Vandaag kunt u de hele dag relaxen.


Dag 8: Eilat – Amsterdam
Helaas zit de reis er alweer op en vliegt u vandaag terug naar Amsterdam. U wordt opgehaald bij uw accommodatie door een van onze lokale medewerkers en naar de internationale luchthaven van Eilat gebracht.

Vertrek Iedere woensdag
Duur 8 dagen
Bestemming Eilat (Israël) & Jordanië
Vertrek vanaf Amsterdam

Prijs v.a. 995,- p.p.

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy Class incl. handbagage
- Meet en assist bij aankomst Eilat
- Airport transfers van en naar de luchthaven
- Alle overnachtingen in geselecteerde accommodaties incl. ontbijt
- Alle belastingen en toeslagen
- Excursies zoals vernoemd in het programma
- 24/7 bereikbaar noodnummer
- Een onvergetelijke ervaring
- Overige maatijden en dranken
- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Overige uitstapjes en excursies
- Reis en/of annuleringsverzekering
- Verlening van uw reis
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotels

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het offerteformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com