Aanvragen

Rondreis Iran

 Iran |   18 dagen | vanaf 2690,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Deze rondreis door Iran geeft u een hoop vrijheid tijdens het reizen, maar is toch voor het grootste deel begeleidt. U reist zelf sommige stukken per trein en hebt in de verschillende steden een gids bij om u te vertellen over de omgeving en de historie van de plek. Sommige trajecten legt u af met een privé chauffeur omdat het of niet handig is dit zelf met het OV te doen, of omdat u anders te veel mist. Deze rondreis door Iran neemt u mee langs alle hoogtepunten en u bezoekt de bijzondere steden, Yazd, Isfahan, Shiraz, Teheran en Qom.  We beginnen de reis in Teheran, u vliegt hier naar toe met Iran Air, omde beleving compleet te maken. Vervolgens reist u af naar het zuiden om de uiteindelijk weer terug te komen in Teheran. Onder het kopje: Dagprogramma ziet u een uitgebreid schema. Onderweg komt u nog vele andere prachtige historische plekken tegen tijdens de reis door Iran. Tijdens de rondreis door Iran zult u merken hoe gemakkelijk u contact maakt met de lokale bevolking en hoe bijzonder dit land is. Als u een keer bent geweest, gaat u zeker nog een tweede keer! Een bijzondere ervaring!


Dagprogramma reis Iran

 
Dag 1: Aankomst Tehran  Dag 11: Isfahan | Vrije dag 
Dag 2:Tehran - Yazd (Treinreis)  Dag 12: Isfahan - Kashan
Dag 3: Yazd + gids  Dag 13: Kahan | Vrije dag 
Dag 4: Yazd | Vrije dag  Dag 14: Kashan - Qom - Tehran
Dag 5: Yazd - Persepolis - Shiraz + gids Dag 15: Tehran + gids 
Dag 6: Shiraz + gids  Dag 16: Tehran + gids 
Dag 7: Shiraz | Vrije dag  Dag 17: Tehran | Vrije dag 
Dag 8: Shiraz - Isfahan (Treinreis)  Dag 18: Terhan- Amsterdam 
Dag 9: Isfahan + gids   
Dag 10: Isfahan + gids   

*Deze reis te lang voor u? of op zoek naar iets anderrs, kijk eens naar onze 10-daagse Iran reis >>

 

Dag 1: Amsterdam – Teheran 
U vliegt vandaag vanuit Amsterdam, Schiphol richting de internationale luchthaven van Teheran. (IKA). Hier wordt u opgehaald door een van onze lokale chauffeurs en gaat u richting uw hotel in Teheran voor de eerste overnachting.


Dag 2: Teheran – Yazd (Trein)
U gaat naar het centrale station van Teheran en pakt hier de trein naar Yazd. U kunt de trein nemen van 12:10, dan bent u om 19:00 uur in de avond in Yazd. Hier gaat u naar het hotel en checkt u in. U overnacht in het Dad Hotel, een oude canvaserai omgebouwd tot een bijzonder hotel.


Dag 3: Yazd (Gids)
In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor vandaag. Deze neemt u mee op pad door de bijzondere stad Yazd. Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroastrisers zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuweige vuur van het Zoroasrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen gaan we de stad in.


Dag 4: Yazd | Vrije dag
Dag ter vrije besteding in Yazd.


Dag 5: Yazd – Persepolis – Pasargadea – Shiraz  (Auto + gids)
In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids om richting Shiraz te reizen. Deze route wordt onderbroken door een van de belangrijkste sites van Iran. U bezoekt vandaag Persepolis. Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een utigebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis & Pasargadae. Vervolgens zet u koers richting Shiraz. Stad van de rozen, nachtegalen en dichters.


Dag 6: Shiraz  (Gids)
In de ochtend gaan we naar de Nasir Al Mulk Mosque. Deze moskee is bekend om haar prachtige licht in de vroege ochtend. Hierna gaan we naar De Eram/ Narenjanstan tuinen. Dit zijn Perzische tuinen in de Iraanse stad Shiraz. Een prachtig gezicht en u hebt meteen een beeld van de klassieke Perzische tuin. Na deze bijzondere tuin gaat u  verder naar de Jameh oude Moskee & de Ali Ebn-e Hamze shrine. In de avond bent u vrij en kunt u lekker de stad in om wat souvenirs mee te nemen uit Shiraz en te gaan eten. De Bzaar is open tot 21:00 uur.


Dag 7: Shiraz | Vrije dag
Dag ter vrije besteding in Shiraz.


Dag 8: Shiraz – Isfahan (Trein)
Vandaag reist u Shiraz naar Isfhahan per trein. In de ochtend gaat u richting het treinstation en vervolgt u uw reis richting Isfahan, de duizend en een nacht stad. Als u de ochtend trein rond 08:00 uur neemt bent u rond 15:00 uur in Isfahan. U gaat richting uw hotel en hebt de rest van de dag vrij.


Dag 9: Isfahan (Gids)
Vandaag ontwaakt u in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan of ook gezegd: Esfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 2,5 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen. (boektip: Meisje van Isfahan, niet perse omdat het een bijster goed boek is, maar u leest wel een prachtige omschrijving van Isfahan). In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het rode plein na het grootste plein ter wereld. Het is een UNESCO world Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het paleis, de moskeeen en de bazaar.


Dag 10: Isfhahan (Gids)
Vandaag hebt u nog een dag met gids in Isfahan u gaat met de gids de stad in en gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koninging Elizabeth gelogeerd tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst. Vervolgens loopt u richting het gebied rondom de bruggen van Isfahan.


Dag 11: Isfahan |  Vrije dag
Dag ter vrije besteding in Isfahan.


Dag 12: Isfahan – Abyaneh – Kashan  (Auto + gids)
U vertrekt vandaag vroeg vanuit Isfahan richting Abyaneh. Dit kleine historische dorpje ligt tegen de voet van de Karkas berg. Dit authentieke stadje heeft slechts een kleine 400 inwoners welke zich voornamelijk bezig houden met het maken van handgemaakte kunstvoorwerpen. Daarnaast staat het bekend om de roodlemen huizen. Vervolgens rijdt u met de gids naar Kashan. Hier bezoekt u de mooie Fin tuinen en het Bouroujerdi historical house in het centrum van Kashan. Dit zijn mooie tuinen en een 180 jaar oud huis wat midden in het oude centrum van Kashan staat. U overnacht hier in een prachtig omgebouwd oud huis wat nu een hotel is. 


Dag 13: Kashan 
Dag ter vrije besteding in Kashan.


Dag 14. Kashan – Qom – Teheran  (Auto + gids)
Een nieuwe dag, met een nieuwe gids. U wordt vandaag opgehaald in Kashan en zet koers richting de miljoenen stad Teheran. Onderweg komt u eerst langs Qom, het geloofshart van Iran. In Qom zetelen de Ayatollahs en staat de shrine van de 8ste Iman van Iran. Na een bezoek aan dit indrukwekkende plein en de Shrime gaat u richting Teheran. Net voor de stad stopt u bij het mausoleum van Ayatollah Khomeini en zijn familie. Dit terrein beslaat 20 km2 en staat bekend als het grootste mausoleum ter wereld. Er wordt nog steeds aan gebouwd en men twijfelt of het ooit af komt. Hier kunt u de graftombe bezoeken.


Dag 15: Teheran (Gids + metro kaart)
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de Souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Vervolgens neemt de gids u mee in dit centrum deel van Teheran voor een tour langs de belangrijke gebouwen hier. Zoals de Amerikaanse Ambassade en het museum van de Martelaren.


Dag 16: Teheran (Gids + metro kaart)
Vandaag reist u af naar het noorden van de stad Teheran, het moderne Iran. Hier gaat u met de gids naar het Nivarran paleizen complex. Dit is het paleis van de laatste Sjah. Dit is tegenwoordig een museum en biedt u een inkijkje in het moderne Iran van de jaren 70. Vervolgens gaat u dit bosrijke gebied in en bezoekt u Darband, een soort efteling met restaurants. Tegen de voet van het gebergte aan vindt u hier talloze restaurantjes en thee huizen. Hier komen de rijkere Teherani’s samen.


Dag 17: Teheran | Vrije dag
Vandaag hebt u een vrije dag in Teheran. Houdt hier rekening met een de drukte in het verkeer met de dingen die u wilt bezoeken.


Dag 18: Teheran – Amsterdam
De reis komt tot een einde en u vliegt terug naar Amsterdam.

 

Rondreis Iran
 

  Qom Iran
 
  Isfahan Iran
 
  Shiraz Iran
 
Persepolis Iran
   
Vertrek Dagelijks
Duur 18 dagen 
Vertrek vanaf Brussel, Amsterdam, Dusseldorf
Bestemming Iran
Boekingcode  IRA19D2016

Prijs v.a. 2.690,- 

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class met geselecteerde airline
- Meet & Assist bij aankomst Shiraz en vertrek Teheran
- Airport transfers
- Iraanse simkaart
- Alle genoemde sites zoals genoemd
- Gidsen op genoemde dagen
- Transport zoals vervnoemd
- Basis Bed & breakfast
- Tickets met treinen op genoemde trajecten 
- Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
- Alle belastingen en toeslagen
- Visa invitation code
- Alle overig genoemde excursies zoals programma
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
- Een onvergetelijke ervaring!
 

- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Visum Iran
- Overige uitstapjes en excursies
- Vervoer naar treinstations toe 

 

 

- Reis en/of annuleringsverzkering
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotel
- Extra gidsdagen 


  

 


Hotels 

 
Teheran: Teheran Grand  Hotel   
Yazd: Dad Hotel   
Isfahan: Dibai Guesthouse  
Kashan: Manchuberi guesthouse  
Shiraz: Kamir Khan Hotel   

Deze reis is altijd verder naar uw wens/budget aan te passen. Of wilt u liever een andere reis door Iran maken? Kijk dan eens bij onze andere rondreizen en groepsreizen naar Iran


Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com