Aanvragen

Individuele rondreis Iran

 Iran |   15 dagen | vanaf 1945,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis. We starten onze rondreizen door het oude Perzië meestal vanuit Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige en liberale stad in Zuid-Iran. Vervolgens komt u aan in Yazd, de stad van het Zoroastrisme. Daarna is het tijd voor, wat misschien wel de mooiste stad van Iran is: Isfahan. Een sprookjesachtige stad die eventueel zelfs per fiets te verkennen is. Tussen de steden door doen we kleine dorpjes aan en stoppen we bij mooie natuurgebieden. Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran, waar u ondergedompeld wordt in het moderne Iran. Kortom een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land.

Iran, een bestemming met een eigen karakter, onwijs vriendelijke mensen en een schat aan historie en culturele hoogtepunten. Een land wat u zeker eens bezocht moet hebben in uw leven. Een land wat in ontwikkeling is, modern en traditioneel op haar eigen manier. Heeft u vragen over Iran? Stel ze gerust, wij helpen u graag verder!


Dagprogramma

Dag 1: Aankomst Shiraz  | + airport transfer
Dag 2: Shiraz
Dag 3: Shiraz stadstour | + gids
Dag 4: Shiraz – Persepolis –  Necropolis - Shiraz  | + gids/chauffeur
Dag 5: Shiraz – Bakhtegan National Park –  Kerman | + chauffeur
Dag 6: Kerman – Lut woestijn – Shahdad – Kerman |  + chauffeur
Dag 7: Kerman – Rafsanjān – Saryazd – Zein – o Din – Yazd    | + chauffeur
Dag 8: Yazd  | + lokale gids
Dag 9: Yazd – Meybood – Naien – Isfahan | + chauffeur
Dag 10: Isfahan | + lokale gids
Dag 11: Isfahan
Dag 12: Isfahan – Kashan – Qom – Tehran  | + chauffeur
Dag 13: Teheran  | + lokale gids & metro
Dag 14: Teheran –  Darband – Teheran  | + chauffeur
Dag 15: Teheran – Amsterdam | + airport transfer

Dag 1: Aankomst Shiraz  | + airport transfer
Vandaag reist u vanaf Amsterdam naar Shiraz. U komt de volgende ochtend/nacht aan in Shiraz. Afhankelijk van uw vluchtkeuze. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers die de transfer naar het hotel zal verzorgen. Deze rondreis is met prive chauffeur! 


Dag 2: Shiraz
U heeft vandaag een dag ter vrije besteding in Shiraz. U bent laat in de nacht aangekomen en kunt even bijkomen van de vlucht. Rond het middaguur maakt u kennis met een van onze lokale medewerkers die u wat meer verteld over de komende twee weken in Iran en over de stad Shiraz.


Dag 3: Shiraz stadstour | +  lokale gids
Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met de Roze- Moskee, een moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. Dit door de locatie en het doorschemeren van het glas in lood. Na dit bezoek aan de Nasir AL Muk Moskee gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin. In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de tombe van dichter Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Dit is een inspireerde plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren.


Dag 4: Shiraz – Persepolis –  Necropolis - Shiraz  | + gids/chauffeur
Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien. Samen met de gids gaat u richting Persepolis en  Necropolis. Houdt er rekening mee dat vandaag een lange dag is.  Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis.  Een ware geschiedenisles vandaag om de geschiedenis te begrijpen. Vanuit Persepolis reist u terug naar Shiraz voor de overnachting.


Dag 5: Shiraz – Bakhtegan National Park –  Kerman | + chauffeur
Deze ochtend vertrekt u vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. U reist via het Bakhtegan National park richting een bijzonder stad in het oosten van Iran, namelijk Kerman. U rijdt door bijzondere landschappen en ziet de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaamaan veranderen in een woestijn landschap. Aangekomen in Kerman bezoekt u het Kooleh paleis en de mooie binnenstad van Kerman. Als u tijd heeft breng een bezoek aan de bazaar in de oude binnenstad!


Dag 6: Kerman – Lut woestijn – Shahdad – Kerman |  + chauffeur
Vanuit Kerman gaat u vandaag richting de Lut woestijn.  U komt onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving van Kerman constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan. U heeft vandaag de hele dag om de omgeving van de Lut woestijn te bezoeken.


Dag 7: Kerman – Rafsanjān – Saryazd – Zein – o Din – Yazd    | + chauffeur
Vanuit Kerman reizen we naar de woestijn stad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaroaster geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs het stadje Rafsanjan, vervolgens komt u bij Saryazd, hier staat het bekende kasteel van Sar. Zeker een stop en een bezoekje waard. Vanuit Sar Yazd komt u aan bij de Caravanserai Zein-O-Din. Na hier een bezoek te hebben gebracht rijdt u door naar Yazd.


Dag 8: Yazd  | + lokale gids
Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad.  Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in.  Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen, op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen op de city tour. 


Dag 9: Yazd – Meybood – Naien – Isfahan | + chauffeur
Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het Noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood, hier bezoekt u een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien, dit is een van de oudste stadjes uit Iran, met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste traditionele huizen. Het Pre-Islamic Narej Fortress; a Pirnia. Welke u ook zal bezoeken om daarna zo’n 140 kilometer verder te gaan naar Isfahan.


Dag 10: Isfahan | + lokale gids
Vandaag ontwaakt u in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. We gaan vandaag een hele dag op pad door deze bijzondere stad. We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 3 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen. In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Het is een UNESCO World Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!  De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd  tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen.


Dag 11: Isfahan
U heeft vandaag vrije dag in Isfahan. Geniet van de Iraanse families die op en picknick kleed zitten midden op het Meidan Emam plein en dwaal door de 5 kilometer souq rond het plein. Isfahan is een prachtige stad met veel jongeren die graag een praatje met je maken! Uiteraard denken we graag mee over het programma voor deze dag. Optioneel een bezoek aan de Armeense wijk is aan te raden. Daarnaast is het gebied rondom de bruggen van Isfahan een aanrader! Vooral onder de bruggen van de Si-o-se Pol brug waar mannen zingen onder bruggen, werkelijk een prachtige ervaring.


Dag 12: Isfahan – Kashan – Qom – Tehran  | + chauffeur
Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch. Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: Gepaste kleding is in Qom een vereiste. Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khojulineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah, hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniërs.


Dag 13: Teheran  | + lokale gids & metro
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers. In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!


Dag 14: Teheran –  Darband – Teheran  | + chauffeur
Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar voor uw trip naar Darband. U kunt vandaag een bezoek brengen aan het Sa'dabad complex. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven kom je uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex. Na de lunch kunt u in de middag naar Darakeh gaan, een dorpje op 1700 meter hoogte ten noorden van de beruchte Evin gevangenis. Darkaeh is een van de meest aangename stedelijke ontsnappingen van Teheran. Vanuit het cluster met restaurants langs de rivier in de buurt van de centrale parkeerplaats, lopen paden omhoog door het dorp en verbinden ze zich met wandelpaden over en langs de berghelling. Het is mogelijk om vanaf hier naar Station 1 van Tochal Telecabin en verder te wandelen.


Dag 15: Teheran – Amsterdam | + airport transfer
Vandaag reist u per privé transfer naar de internationale luchthaven van Teheran waar u begint aan de reis terug naar Nederland.

Vertrek Dagelijks
Duur 15 dagen
Bestemming Iran
Vertrek vanaf Amsterdam

Prijs v.a. 1.990,- p.p

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy Class met geselecteerde airline
- Meet & Assist bij aankomst Shiraz en vertrek Teheran
- Airport transfers
- 24/7 nood nummer beschikbaar
- Vervoer per sedan auto
- Chauffeur/gids gedurende rondreis
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels (logies & ontbijt)
- Alle belastingen en toeslagen
- Visa invitation code
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
- Een onvergetelijke ervaring!
- Overige maaltijden en dranken
- Overige uitstapjes en excursies
- Entree fees
- Fooien
- Visum Iran
- Reis en/of annuleringsverzekering

Iran Rondreis
Rondreis Iran
Iran Rondreis
Iran Rondreis
   
Iran Rondreis
Iran Rondreis
Iran Rondreis
Iran Rondreis

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com