Aanvragen

Hoogtepunten van Iran

 Iran |   10 dagen | vanaf 1695,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Iran, een rondreis door Iran zal u zo nieuwsgierig maken dat u na 10 dagen denkt, ik kom hier nog eens terug. Deze 10-daagse rondreis door Iran neemt u mee langs alle de 4 grote steden in centraal Iran en langs de hoogtepunten die deze steden te bieden hebben. Vanuit Shiraz reist u via Persepolis naar Yazd. Vanuit deze woestijnstad gaat u richting Isfahan, waar u het plein van de wereld bezoekt. Na een paar dagen in Isfahan gaat u via Kashan & Qom richting de hoofdstad Teheran. In deze metropool sluit u de reis af. Als het ware reist u vanuit het historische Iran richting het nieuwe Iran. In Shiraz vindt u veel historie zoals ook Persepolis, in Teheran (noord vooral) ziet u het nieuwe en moderne Iran. Een reis door de tijd in 10 dagen. Dat kan alleen in Iran!  Eigenlijk is een 10-daagse rondreis door Iran natuurlijk te kort. Maar omdat niet iedereen zeeën van tijd heeft, hebben we een leuke reis samengesteld voor de snelle reizigers! Door op Shiraz te vliegen en vanaf hier te beginnen met de reis spaart u al wat extra reisdagen uit. Maar hebt u een paar dagen extra, dan is ons advies deze zeker te gebruiken!  

Dagprogramma: 
Dag 1: Amsterdam - Shiraz 
Dag 2: Shiraz 
Dag 3: Shiraz - Persepolis - Pasargadea  - Yazd 
Dag 4: Yazd 
Dag 5: Yazd – Meybood – Naien – Isfahan
Dag 6: Isfahan
Dag 7: Isfahahan – vrije dag
Dag 8: Isfahan – Kashan – Qom – Teheran
Dag 9: Teheran
Dag 10:Teheran - Amsterdam 


10 dagen te kort voor u? Kijk eens naar onze 18-daagse rondreis door Iran >> 

** Reis altijd verder naar wens/budget aan te passen. 

Dag 1: Amsterdam – Shiraz
U komt vandaag aan in Shiraz. Hier wordt u opgewacht door onze gids en wordt u naar het hotel gebracht. Hier kunt u uitrusten van de reis en u voorbereiden op de eerste dag.
 
 
Dag 2: Shiraz
U blijft vandaag in Shiraz. Shiraz is de op 5 na grootste stad in Iran en heeft als bijnaam stad van de rozen en nachtegalen. U begint de dag met een bezoek aan de Nasir Al Mulk Mosque. Deze moskee is bekend om haar prachtige licht in de vroege ochtend en heeft als bijnaam Moskee van het Roze licht.  Hierna gaan we naar de  De Eram/ Narenjanstan tuinen Dit zijn Perzische tuinen in de Iraanse stad Shiraz. Een prachtig gezicht en u hebt meteen een beeld van de klassieke Perzische tuin. Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran.  U bezoekt in de avond de Tombe van Hafez, dit is een belangrijke plek in Shiraz waar veel mensen samenkomen. Deze plek is erg populair onder jongeren en staat te boek als een inspirerende plek.
 
 
Dag 3: Shiraz – Persepolis – Pasargadae –  Yazd
Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien vandaag. Samen met de gids gaat u richting Persepolis, Necropolis en Pasargadae. Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis & Pasargadae. Een geschiedenisles vandaag, maar we leen leerzame dag welke u de rest van de reis helpt de geschiedenis van het land te begrijpen. Na dit bezoek reist u verder naar Yazd.
 
 
Dag 4: Yazd
Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroastrisers zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. Dit geloof is de basis geweest voor de Islam. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroasrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen gaan we de stad in. Yazd is daarbij ook een stad welke bekend staat om de lekkernijen en zoetigheden. Overal vindt u leuke patisserieën en winkeltjes.
 
 
Dag 5: Yazd – Meybood – Naien – Isfahan
Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood, hier bezoekt u een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien, dit is een van de oudste stadjes uit Iran, met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste traditionele huizen. Het Pre-Islamic Narej Fortress; a Pirnia. Hier brengt u een bezoek aan en u gaat verder nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.
 
 
Dag 6: Isfahan
U ontwaakt in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan of ook gezegd: Esfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 2,5/3 miljoen inwoners (de laatste officiële telling was in 2004). De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen. (boektip: Meisje van Isfahan, niet perse omdat het een goed boek is, maar u leest wel een prachtige omschrijving van Isfahan). In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het rode plein na het grootste plein ter wereld. Het is een UNESCO world Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!  De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeen en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koninging Elizabeth gelogeerd  tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.
 
 
Dag 7: Isfahahan – vrije dag
Vandaag hebt u een vrije dag in Isfahan. Wandel naar de bruggen van Isfahan en ga mee in het dagelijkse bestaan van de Iraniërs.
 
 
Dag 8: Isfahan – Kashan – Qom – Teheran
Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de luncht. Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: Gepaste kleding is in Qom een vereiste. Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khomeineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah, hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniers.
 
 
Dag 9: Teheran
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de Souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord-Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers.
 
 
Dag 10: Teheran – Brussel / Amsterdam 
Vandaag komt de reis tot een einde en reist u terug naar Brussel vanaf Teheran.
 

Deze 10-daagse rondreis door Iran is geschikt voor de actieve reizigers onder ons. U reist veel in 10 dagen tijd, maar het is goed te doen! Niet zeker of dit iets voor u is? Neem dan contact met ons op via + 31 73 610 12 90.

Zoroastrian man Yazd 
( mor december 2014 )
zoroastrian man in Isfahan
Vuurtempel Yazd  Vuurtempel Yazd

Reizigers MOR ( Oktober 2015 )
Persepolis, Shiraz  

Toerisme Iran
Teheran 
Mountainview 
Teheran Iran
Shiraz, 
Nasir Al Mulk Moskee.
 Nasir Al Mulk Mosque. Shiraz
Vertrek Dagelijks
Bestemming Steden van Iran
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Dusseldorf 
Duur 10 dagen 
Reiscode IRA10D2017

Prijs v.a. 1.695,-

 

Inclusief

Exclusief

Optioneel

- Retourvlucht Economy Class met geselecteerde airline
- Meet & Assist bij aankomst Shiraz en vertrek Teheran
- Airport transfers
- Iraanse simkaart
- Gidsen op genoemde dagen
- Transport zoals vernoemd
- Basis Bed & breakfast/ Op reis dagen half board
- Gids & chauffeur gedurende reis
- Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
- Alle belastingen en toeslagen
- Visa invitation code
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
- Een onvergetelijke ervaring
 
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Visum Iran
- Overige uitstapjes en excursies
 
- Reis en/of annuleringsverzkering
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotel
- Extra gidsdagen 

Deze rondreis door Iran is altijd verder aan te passen naar uw wensen/budget. Reist u liever met een groep? Kijk dan eens naar onze groepsreis door Iran >> 


Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com