Aanvragen

Groepsreis Iran

 Iran |   15 dagen | vanaf 2159,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis.

We starten deze groepsreis door het oude Perzië in Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige stad in Zuid-Iran. Vervolgens reizen we met de groep door naar Kerman, een oude VOC-post. Vanuit hier gaan we richting de stad van het Zoroastrisme vervolgens komen we aan in Yazd. We reizen zo kriskras door het land.

Na Yazd is het tijd voor een van de hoogtepunten van de reis, de stad Isfahan. Een sprookjesachtige stad die we per fiets verkennen. Tussen de steden door doen we kleine dorpjes aan en stoppen we bij mooie natuurgebieden.

Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran, waar u ondergedompeld wordt in het moderne Iran. Een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land.

Voor een complete dagbeschrijving, lees snel verder op deze pagina, bij het kopje dagprogramma. 


Onze Middenoostenreizen.com blogger ging uw voor Lees hier het hele verhaal >> 


Dag 1. Amsterdam – Shiraz | incl. airport transfer
Vandaag reist u vanaf Amsterdam naar Shiraz. U komt de volgende ochtend/nacht aan in Shiraz. Afhankelijk van uw vluchtkeuze. Hier wordt u opgewacht door een van onze lokale medewerkers.

Aantal kilometers: 5.932


Dag 2. Shiraz
U bent laat in de nacht aangekomen en kunt even bijkomen van de vlucht. Rond het middaguur maakt u kennis met een van onze lokale medewerkers die u wat meer verteld over de komende twee weken in Iran en over de stad Shiraz. Rond 10 uur komt de gids u ophalen voor een eerste kennismaking met deze metropool. Shiraz is de op 5 na grootste stad in Iran en heeft als bijnaam stad van de rozen en nachtegalen. Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran. U begint vandaag rustig met een wandelring door het centrum en een bezoek aan de tombe van Hafez. Onderweg komen we vandaag bij de AL Mulk Mosque en de Eram garden. Een relaxte eerste dag in deze prettige stad! In de avond gaat u gezamenlijk dineren en hebt u de gelegenheid uw mede reizigers te leren kennen.

Aantal kilometers: 0
Maaltijden: fullboard


Dag 3. Shiraz | stadstour met lokale gids
Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met de Roze- Moskee, een moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. Dit door de locatie en het doorschemeren van het glas in lood. Na dit bezoek aan de Nasir AL Muk Moskee gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin. In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de tombe van dichter Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniërs inspireert. Dit is een inspireerde plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren.

Aantal kilometers: 0
Maaltijden: ontbijt & lunch


Dag 4. Shiraz – Persepolis –  Necropolis - Shiraz
Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien. Samen met de gids gaat u richting Persepolis en  Necropolis. Houdt er rekening mee dat vandaag een lange dag is.  Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een uitgebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis.  Een ware geschiedenisles vandaag om de geschiedenis te begrijpen. Vanuit Persepolis reist u terug naar Shiraz voor de overnachting.

Aantal kilometers: 120
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 5. Shiraz – Bakhtegan National Park –  Kerman 
Deze ochtend vertrekt u vroeg vanuit Shiraz richting de volgende bestemming. U reist via het Bakhtegan National park richting een bijzonder stad in het oosten van Iran, namelijk Kerman. U rijdt door bijzondere landschappen en ziet de heuvelachtige en groene omgeving van Shiraz langzaamaan veranderen in een woestijn landschap. Aangekomen in Kerman bezoekt u het Kooleh paleis en de mooie binnenstad van Kerman. Als u tijd heeft breng een bezoek aan de bazaar in de oude binnenstad!

Aantal kilometers: 550
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 6. Kerman – Lut woestijn – Shahdad – Kerman
Vanuit Kerman gaat u vandaag richting de Lut woestijn.  U komt onderweg verschillende woestijnvolken en nomaden tegen welke leven in de woestijn. Doordat de omgeving van Kerman constant warm is (30 á 35 graden) zijn er in deze omgeving bijzondere rotsformaties ontstaan. U heeft vandaag de hele dag om de omgeving van de Lut woestijn te bezoeken.

Aantal kilometers: 155
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 7. Kerman – Rafsanjān – Saryazd – Zein-O-Din – Yazd
Vanuit Kerman reizen we naar de woestijn stad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaroaster geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs het stadje Rafsanjan, vervolgens komt u bij Saryazd, hier staat het bekende kasteel van Sar. Zeker een stop en een bezoekje waard. Vanuit Sar Yazd komt u aan bij de Caravanserai Zein-O-Din. Na hier een bezoek te hebben gebracht rijdt u door naar Yazd. 

Aantal kilometers: 374
Maaltijden: ontbijt & lunch


Dag 8. Yazd | lokale gids
Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad.  Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen en gaan we de stad in.

Yazd staat ook bekend als de stad van de zoetigheid en lekkernijen, op veel plekken vind je lekkere patisserieën in de stad. Daarnaast heeft de stad een iconisch marktplein met een prachtig bouwwerk hierop. Daarnaast is de moskee van Yazd erg bekend, welke uiteraard niet wordt overgeslagen op de city tour.

Aantal kilometers: 30
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 9. Yazd – Meybood – Naien – Isfahan
Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het Noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood, hier bezoekt u een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien, dit is een van de oudste stadjes uit Iran, met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudste traditionele huizen. Het Pre-Islamic Narej Fortress; a Pirnia. Welke u ook zal bezoeken om daarna zo’n 140 kilometer verder te gaan naar Isfahan.

Aantal kilometers: 190
Maaltijden: ontbijt & lunch


Dag 10. Isfahan | lokale gids
Vandaag ontwaakt u in het sprookje van duizend-en-een-nacht. U bent in Isfahan, naar onze mening de mooiste stad in Iran. We gaan vandaag een hele dag op pad door deze bijzondere stad. We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar terug wilt. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 3 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen.

In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Het is een UNESCO World Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!  De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd  tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. 

Aantal kilometers: 20
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 11. Isfahan | vrije dag
U heeft vandaag een vrije dag in Isfahan. Geniet van de Iraanse families die op en picknick kleed zitten midden op het Meidan Emam plein en dwaal door de 5 kilometer souq rond het plein. Isfahan is een prachtige stad met veel jongeren die graag een praatje met je maken! Uiteraard denken we graag mee over het programma voor deze dag. Optioneel een bezoek aan de Armeense wijk is aan te raden. Daarnaast is het gebied rondom de bruggen van Isfahan een aanrader! Vooral onder de bruggen van de Si-o-se Pol brug waar mannen zingen onder bruggen, werkelijk een prachtige ervaring.

Aantal kilometers: 0
Maaltijden: ontbijt


Dag 12. Isfahan – Kashan – Qom – Teheran
Na een relaxte dag staat er een drukke dag op het programma. U vertrekt vroeg en gaat vanuit Isfahan naar Kashan. Een mooie historische stad en een perfecte tussenstop voor de lunch. Na Kashan gaat de reis verder naar Qom. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: Gepaste kleding is in Qom een vereiste. Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khojulineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah, hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniërs.

Aantal kilometers: 487
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 13. Teheran | lokale gids & metro
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen.

Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers. In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro!

Aantal kilometers: 35
Maaltijden: ontbijt


Dag 14. Teheran –  Darband – Teheran
Na het ontbijt staat uw chauffeur klaar voor uw trip naar Darband. U brengt vandaag een bezoek aan het Sa'dabad complex. In het witte paleis woonden Sjah Reza Pahlavi en Farah Diba voordat zij het land moesten verlaten. Op het complex zijn meerdere paleizen/gebouwen te bezichtigen. Via een weg door het bos naar boven kom je uiteindelijk bij de tweede uitgang van het complex. Na de lunch kunt u in de middag naar Darakeh gaan, een dorpje op 1700 meter hoogte ten noorden van de beruchte Evin gevangenis. Darkaeh is een van de meest aangename stedelijke ontsnappingen van Teheran. Vanuit het cluster met restaurants langs de rivier in de buurt van de centrale parkeerplaats, lopen paden omhoog door het dorp en verbinden ze zich met wandelpaden over en langs de berghelling. Het is mogelijk om vanaf hier naar Station 1 van Tochal Telecabin en verder te wandelen.

Aantal kilometers: 30
Maaltijden: ontbijt & diner


Dag 15. Teheran – Amsterdam | incl. luchthaven transfer
Vandaag reist u rond 13.00 uur lokale tijd per transfer naar IKA International airport. U heeft een privé transfer naar de internationale luchthaven van Teheran waar u begint aan de reis terug naar Nederland.

Aantal kilometers: 7.619
Maaltijden: ontbijt

Rob ( Middenoostenreizen.com) In Isfahan  Rondreis door Iran
Plein van de wereld Isfahan Plein van de wereld Isfahan
Groepsreis Iran Iraanse meisjes | Rondreis Iran
Iran Groepsreis iran rondreis 2015
Iran reis  Iran rondreis 2016
Reizen Iran  Iran reizen 2016
Shahdad Woestijn  Shahdad woestijn Iran

Vertrekdatum 

Beschikbaarheid

Inschrijven

Prijs 

13 april 2019 0 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,-
4 mei 2019  0 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,-
26 oktober 2019  7 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,-

* Vertrek vanaf Amsterdam
* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Minimale deelname 8 deelnemers
* Maximale deelname 14 personen
* Eenpersoonstoeslag 408,- euro p.p. 


Inclusief

Exclusief 

Optioneel 

- Retourvlucht Economy Class Amsterdam - Teheran 
- Ruim- & handbagage
- Meet & Assist bij aankomst Shiraz en vertrek Teheran
- Airport transfers
- Alle overnachtingen in geselecteerde hotels
- Dagelijks ontbijtbuffet 
- 5x lunch
- 8x diner
- Gecertificeerde Engelstalige gids gedurende gehele rondreis
- Chauffeur gedurende gehele groepsreis
- Entreekosten excursies
- Visa invitation code voor Iran
- Alle belastingen en toeslagen
- Gepersonaliseerde reisapp met alle ins & outs van deze groepsreis

- Persoonlijke uitgaven & fooien
- Visum Iran
- Overige maaltijden en dranken

- Reis- en/of annuleringsverzekering

     

Accommodaties 

Shiraz: Kamir Khan Hotel 
Kerman: Pars Hotel
Yazd: Dad Hotel Yazd
Isfahan: Kowsar Hotel
Tehran: Grand Hotel Tehran

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com