Aanvragen

Groepsreis Iran

 Iran |   15 dagen | vanaf 2145,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel
Op reis naar Iran, een bijzondere bestemming met vele contrasten. Ruige bergen in het noorden en uitgestrekte woestijn in centraal Iran. Een groot land met een rijke geschiedenis. We starten onze rondreizen door het oude Perzie vanuit Shiraz. De stad van rozen en nachtegalen, een levendige stad in Zuid-Iran. We starten in Shiraz om vervolgens door te reizen met de groep naar Kerman, een oude VOC Post. Vanuit hier gaan we richting de stad van het Zoroastrisme vervolgens komen we aan in Yazd. We reizen zo kris kras door het land. Na Yazd is het tijd voor een van de hoogtepunten van de reis, de stad Isfahan. Een sprookjesachtige stad die we per fiets verkennen. Tussen de steden door doen we kleine dorpjes aan en stoppen we bij mooie natuurgebieden. Tijdens deze reis maakt u kennis met het oude en klassieke Iran en eindigen we in de moderne hoofdstad Teheran, waar u ondergedompeld wordt in het moderne Iran. Een reis die u een compleet beeld geeft van dit prachtige land. Voor een complete dagbeschrijving, lees snel verder op deze pagina, bij het kopje dagprogramma.   

Onze Middenoostenreizen.com blogger ging uw voor Lees hier het hele verhaal >> 


Dag 1. Amsterdam – Shiraz
Vandaag vertrekken we vanuit Amsterdam richting Iran. Onze eerste stop op deze reis is Istanbul, waar we overstappen op de vlucht naar Shiraz. Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Shiraz staat hier onze lokale agent te wachten en volgt de eerste transfer naar het hotel. Hier volgt de check in.

Aantal kilometers: 5932 KM 

Dag 2. Shiraz
U bent vannacht laat aangekomen in Shiraz en vandaag is de eerste dag van de reis. In de ochtend hebt u op uw gemak tijd om te ontbijten en u blijft vandaag in Shiraz. Rond 10 uur komt de gids u ophalen voor een eerste kennismaking met deze metropool. Shiraz is de op 5 na grootste stad in Iran en heeft als bijnaam stad van de rozen en nachtegalen. Shiraz is ook de stad van Hafez, de bekende dichter van Iran. U begint vandaag rustig met een wandeling door het centrum en een bezoek aan de tombe van Hafez. Onderweg komen we vandaag bij de AL Mulk Mosque en de Eram gardens. Een relaxte eerste dag in deze prettige stad!  In de avond bent u vrij en hebt u tijd om de souq te bezoeken, de levendige markt van Shiraz welke is geopend tot 21:00 uur.

Aantal kilometers: 50 KM
Basis: Bed & Breakfast  

Dag 3. Shiraz – Persepolis – Kerman  | Vertrek 07:00 uur.
Vandaag staat u vroeg op want er is veel te zien. Samen met de gids gaat u richting Persepolis en  Necropolis. Houdt er rekening mee dat vandaag een lange dag is.  Wanneer u onderweg bent gaat u eigenlijk 2.500 jaar terug in de tijd. Persepolis is gebouwd door Darius I welke hier samenkwam met alle leiders en bewindslieden uit de regio tijdens zijn heerschap. Na een utigebreid bezoek aan Persepolis gaan we verder naar Necropolis.  Een geschiedenisles vandaag, maar we leen leerzame dag welke u de rest van de reis helpt de geschiedenis te begrijpen. Vanuit Persepolis gaat de reis verder naar Kerman. Een lange reis, van zo’n 500 km. Dit is meteen ook de langste reis van de tour. In de avond komen we aan in Kerman en checken we in bij het hotel.

Aantal kilometers: 590 KM** Langste dag 
Basis: Bed & breakfast

Dag 4. Kerman - Bam – Lutwoestijn -  Kerman
Vanuit Kerman bezoeken we Arg-E-Bam een historische ruine stad. Dit is een officiele UNESCO Site en het is gelegen op het zuidelijke hoogplateau in Iran. The originele bebouwing dateert terug naar 4 eeuwen voor het begin van onze jaartelling. De stad stond bekend als verwerkingstad van zijde en beleefde hierdoor een opleving in de 7e eeuw. Vanuit Bam zetten we koers terug naar Kerman en maken we voordat we terugkeren een stop in de uitgetrekte Lut-woestijn. Dit is een van de heetste plekken op aarde, waardoor er zich bijzondere gesteente in de uitgestrekte woestijn hebben gevormd.

Aantal kilometers: 290 KM
Basis: Bed & breakfast

Dag 5. Kerman – Rafsanjān – Yazd 
Vanuit Kerman reizen we naar de woestijn stad Yazd, een stad gekenmerkt door de typische laagbouw en welke bekend is van het bijzondere Zoaraster geloof. Vanuit Kerman komen we eerst langs het stadje Rafsanjan, hier stoppen we voor een lokale lunch alvorens we verder reizen naar Yazd. Wanneer we aankomen in Yazd hebt u de rest van de dag vrije tijd om te relaxen in deze fijne stad!

Aantal kilometers: 374 KM
Basis: Bed & breakfast


Dag 6. Yazd
Vandaag staat in het teken van het Zoroastrisme, een interessante geloofsstroming welke is gebaseerd op goed en kwaad.  U ontmoet in Yazd uw nieuwe gids, welke u mee op pad neemt door Yazd. Deze religie is afkomstig uit het oude Perzië. De Zoroasters  zijn een kleine minderheid in Iran en zijn voornamelijk geconcentreerd rondom Yazd. Men gelooft hierbij in goed en kwaad. We bezoeken de Towers of Silince en de Vuurtempel waar het eeuwige vuur van het Zoroastrisme brand. In de middag bezoeken we de Dolatabaad tuinen gaan we de stad in.

Aantal kilometers: 30  KM
Basis: Bed & breakfast  

Dag 7. Yazd
Vrije dag. Vandaag hebt u een dag ter vrije besteding. Onze gids gaat vandaag op pad door het lokale leven van Yazd, u kunt mee gaan of besluiten lekker te relaxen vandaag. 

Aantal kilometers: 0  KM
Basis: Bed & breakfast  

Dag 8. Yazd – Meybood – Naien – Isfahan
Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het Noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood, hier bezoekt u . een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien, dit is een van de oudste stadjes uit Iran, met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudstra traditionele huizen. Het Pre-Islamic Narej Fortress; a Pirnia. Hier brengt u een bezoek aan en u gaat verder nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.

Aantal kilometers: 190 KM
Basis: Bed & breakfas
t

Dag 9. Isfahan
Vandaag ontwaakt u in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan of ook gezegd: Esfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. We gaan vandaag een hele dag op pad door deze bijzondere stad. We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar  terug wilt. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 2,5 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen. ( leestip: Meisje van Isfahan, niet perse omdat het een bijster goed boek is, maar u leest wel een prachtige omschrijving van Isfahan. ). In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het rode plein na het grootste plein ter wereld. Het is een UNESCO World Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad! De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd  tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.

Aantal kilometers: 20 KM
Basis: Bed & breakfast

Dag 10. Isfahahan – vrije dag
Vandaag hebt u een vrije dag in Isfahan. Wandel naar de bruggen van Isfahan en ga mee in het dagelijkse bestaan van de Iraniërs.  | Onze gids gaat vandaag een fietstochtje maken door Isfahan, als u wilt kunt u mee gaan. De fietsen worden lokaal gehuurd hier. 

Aantal kilometers: 10  KM
Basis: Bed & breakfast

Dag 11. Isfahan – Abyaneh - Kashan
Na een relaxte dag in Isfahan gaat de reis vandaag verder naar het traditionele bergdorpje Abyaneh. Een tocht door woeste bergen en uitgestrekte vergezichten.  Dit dorpje is vooral populair onder de Iraniers als toeristische bestemming. Er wonen slechts 100 mensen in het dorpje door de geisoleerde ligging, echter hebben de bewoners van dit dorpje een eigen traditionele klederdracht en maken ze bijzondere souvenirs voor de toeristen. Vanuit Abyneh gaan we richting Kashan.  Hier overnachten we in een van de traditionele huizen van Kashan.

Aantal kilometers: 250  KM
Bed & Breakfast

Dag 12. Kashan – Qom – Teheran
Dag 12 neemt ons mee vanuit Kashan naar Qom, de heiligste stad van Iran.
Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de Shrime van Fatimeh. Let op: Gepaste kleding is in Qom een vereiste. Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khomeineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah, hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniers.

Aantal kilometers: 260  KM
Bed & Breakfast


Dag 13, 14 Teheran  | Gids & metro
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de Souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers. In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. U hebt ook een extra vrije dag in Teheran om zelf op pad te gaan.  We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro! Dag 2 is ter vrije besteding.

Aantal kilometers: 65  KM
Basis: Bed & breakfast


Dag 15. Teheran – Amsterdam
De reis komt tot een einde, vandaag vliegt u terug naar huis. Vanuit Teheran vliegt u terug naar Amsterdam. U hebt een airport transfer en de reis komt tot een einde.

 
Rob ( Middenoostenreizen.com) In Isfahan  Rondreis door Iran
Plein van de wereld Isfahan Plein van de wereld Isfahan
Rondreis Iran 2015  Iraanse meisjes | Rondreis Iran
Iran Rondreis 2015  iran rondreis 2015
Iran reis 2015  Iran rondreis 2016
Reizen Iran 2016  Iran reizen 2016
Shahdad Woestijn  Shahdad woestijn Iran

Vertrekdatum 

Beschikbaarheid

Inschrijven

Prijs 

13 april 2019 0 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.190,-
4 mei 2019  0 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.190,-
21 september 2019 12 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,- 
12 oktober 2019  10 plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,-
26 oktober 2019  14  plaatsen beschikbaar Inschrijven » 2.159,-

* Vertrek v.a. Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar keuze
* Prijs op basis van beschikbaarheid en prijswijzigingen
* Minimale deelname 8 deelnemers
* Maximale deelname 14 personen
* eenpersoonstoeslag € 408,- p.p. 


Inclusief

Exclusief 

optioneel 

- Retourvlucht Amsterdam - Teheran 
- Dagelijks ontbijtbuffet 
- 8 x dinner 
- 5 x lunch
- Alle belastingen en toeslagen
- Overnachtingen in de geselecteerde hotels
- Airport transfers
-24/7 Nederlandstalige reisbegeleiding 

- Specialistische gids bij verschillende sites 
- Alle excursies zoals vermeld in de omschrijving
- Entree fees verschillende sites 
- Vervoer per luxe touringcar 
- Een onvergetelijke ervaring
- Visa invitation  code 
- gepersonaliseerde reisapp 

- Persoonlijke uitgaven
- Visum Iran 
- Reis- en/of Annuleringsverzekering,
- Niet genoemde maaltijden
- Fooien
- Toeslag 1-persoonskamer

  

- Reis/annuleringsverzekering 
- Ski dag Dizin 
- Upgrade vlucht 

 

  

     

Hotels 

Tehran: Grand Hotel Tehran 
Shiraz: Kamir Khan Hotel 
Kerman: Pars Hotel
Yazd: Dad Hotel
Isfahan: Kowsar Hotel 

 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com