Aanvragen

Compleet Iran

 Iran |   21 dagen | vanaf 2990,- p.p.

Offerte aanvragen
Ontvang een persoonlijk reisvoorstel

Een reis door Iran vergt enige voorbereiding. Wanneer u op reis gaat door dit prachtige land dient u vooraf wat informatie in te winnen en u goed in te lezen. Iran is een bijzonder land wat lange tijd erg op zichzelf gericht is geweest. Momenteel is het land bezig met een opmars als we kijken naar Internationale betrekkingen, toerisme en handel. Het is een perfecte bestemming voor een onvergetelijke rondreis. Hebt u tijd? Dan adviseren we u zeker deze reis te kiezen, 21 dagen hebt u zeker nodig om een goed beeld te krijgen van Iran. Drie weken reizen door Iran, daar hebt u wat ondersteuning bij nodig. Wij als Middenoostenreizen.com zijn na vele eigen ervaringen de Iran specialist van Nederland. We hebben een uitgebreid netwerk op locatie en kunnen u precies vertellen, wat wel en niet te bezoeken. Daarin raden we onze reizigers dingen aan, maar soms ook af – om zo voor u een zo passend mogelijke reis samen te stellen. Wanneer u naar Iran reist moet u keuzes maken, alles in een keer zien is (haast) onmogelijk. Toch komt u met deze reis in de buurt! Als u een keer in Iran bent geweest, wilt u sowieso nog eens terug!

Gaat u met ons op reis door Iran? We horen het graag!


Dagprogramma 

 

Dag 1. Amsterdam - Teheran - Shiraz
Dag 2. Shiraz
Dag 3. Shiraz
Dag 4. Shiraz - Persepolis - Necropolis
Dag 5. Shiraz
Dag 6. Shiraz - Bakhtegan Parc - Kerman
Dag 7. Kerman - Bam - Shahdad - Kerman
Dag 8. Kerman - Shahdad - Kalut - Kerman
Dag 9. Kerman - Rassanjan - Yazd
Dag 10 & 11. Yazd - vrije dag

 

Dag 12. Yazd - Meybod - Naien - Isfahan
Dag 13. Isfahan 
Dag 14 & 15. Isfahan - Fiets tour 
Dag 16. Isfahan - Abyaneh - Kashan 
Dag 17. Kashan
Dag 18. Kashan - Qom - Teheran
Dag 19. Teheran
Dag 20. Teheran 
Dag 21. Teheran - Amsterdam / Brussel


*Deze reis niets voor u? Kijk eens naar onze 10-daagse reis >> 

Vragen over deze reis? Laat het ons weten en bel 073 610 1290! 


Dag 1. Amsterdam - Teheran – Shiraz
Op de eerste dag van deze individuele rondreis door Iran reist u vanaf Amsterdam, Schiphol Airport richting Teheran, de hoofdstad van Iran. Vanaf hier vliegt u verder naar Shiraz een van de grootste steden in Zuid-westen van Iran. Vanaf Shiraz begint de rondreis echt en gaat u op avontuur door het oude Perzie.


Dag 2. Shiraz
In de ochtend kunt u vandaag rustig aan doen. U bent vandaag vroeg in de ochtend aangekomen in het hotel en hebt dus even tijd om bij te komen van de reis naar Iran. In de middag gaat u op pad door de stad. in Shiraz bezoekt u de citadel van de stad en het gebied rondom de souq. In Shiraz zijn daarnaast veel leuke theehuizen en koffie tentjes waar u kennis kunt maken met de Perzische gastvrijheid. Een relaxt begin van een bijzondere reis.


Dag 3. Shiraz
Vandaag staat de hele dag in het teken van een stadstour door het levendige Shiraz. U bezoekt vandaag een aantal hoogtepunten van de stad en begint in de ochtend met de Roze- Moskee, een moskee die prachtig licht geeft in de vroege ochtend. DIt door de locatie en het doorschemeren van het glas in lood. Na dit bezoek aan de Nasir AL Muk Moskee gaat u verder richting de beroemde Perzische Eram tuin. In de avond bezoekt u een plek die vooral populair is onder Iraanse jongeren. U gaat naar de tombe van dichter Hafez, een geprezen dichter die nog steeds vele Iraniers inspireert. Dit is een inspirende plek waar u makkelijk in contact komt met de lokale jongeren. 


Dag 4. Shiraz - Persepolis - Necropolis
Na een dag in het moderne Shiraz is het tijd om terug in de tijd te gaan en u te gaan verdiepen in de historie van het oude rijk Perzie. Wat vroeger uitstrekte over een groot deel van centraal-Azie.  u bezoekt vandaag Persepolis, een historische plek van zo'n 2.500 jaar oud. Deze plek wordt vaak aangeduid als een oude stad, maar dit is een plek waar men in de tijd van koning Darius samenkwam voor het jaarlijkse nieuwjaar. Uit alle windstreken kwamen de koningen hier samen om elkaar te ontmoeten. Na het bezoek aan Persepolis gaat u verder naar een andere historische plek die hier vlakbij ligt. Necropolis, een verassend mooie toevoeging aan deze trip.


Dag 5. Shiraz
Na een aantal intensieve eerste dagen van deze reis door Iran hebt u vandaag een dag vrij om zelf de stad te ontdekken.


Dag 6. Shiraz - Bakhtegan Parc - Kerman
Vandaag is een lange dag, u reist richting de stad Kerman in het Zuid-Oosten van Iran.  Deze stad is ook de hoofdstad van de gelijknamige provincie Kerman. Deze route is lang, zo'n 500 kilometer, maar  wordt onderbroken door een bezoek aan het nationaal park, Bakhtegan. Dit park dankt zijn naam aan het grote zoutwater meer wat hier ligt wat wordt gevoed door de Kor rivier. Een fijne afwisseling in hte programma naast de steden die bezocht worden. In het natuurpark ziet u flamingo's, Pelikanen en vele andere vogels. Vanuit hier gaat u verder richting Kerman. Voordat u in Kerman aankomt stoppen we nog bij Rayan, een volledig uit leem opgebouwde stad aan de rand van Kerman.


Dag 7. Kerman - Shahdad - Kalut  Kerman
In de ochtend bezoekt u de stad Kerman, u kunt de souq bezoeken en de grootste Moskee van de stad. Vervolgens gaat u richting Dasht E Lut, een uniek natuur verschijnsel in de heetste woestijn ter wereld. Dasht- E- Lut is gemiddeld gezien de heetste plek op aarde. Hier ziet u een soort van zandkastelen die men Kaluts noemt. Deze Kaluts zijn ontstaan door de erosie in de afgelopen eeuwen. Vervolgens gaat u via het dorpje Shahdad terug naar Kerman voor de overnachting.


Dag 8. Kerman - Rassanjan - Yazd  | Optioneel trein route
Vandaag gaat u met de trein vanuit Kerman richting Yazd, stad van Zoraosters. U vertrekt in de ochtend naar Yazd en hebt een leuke trein ervaring, Deze trein route neemt u mee langs mooie vergezichten en mooie natuurgebieden. In Yazd aangekomen, staat een nieuwe gids u op te wachten om u de rest van de reis verder te begeleiden..  In de middag bezoekt u de vuurtempels en de towers of silence.


Dag 10 & 11. Yazd - vrije dag
Yazd - vrije dagNa wederom wat dagen met veel indrukken  is het tijd voor een relaxte dag. U kunt vandaag zelf de stad ontdekken, uiteraard is de gids beschikbaar!


Dag 12. Yazd - Meybod - Naien - Isfahan
Vandaag verlaat u het woestijnland en gaan we terug richting het Noorden. U reist vanuit Yazd naar Meybood, hier bezoekt u . een van de bijzondere waterkoelinstallaties en een oude Canvaserai. Vervolgens gaat de reis verder naar Na’in of Naien, dit is een van de oudste stadjes uit Iran, met slechts 25.000 inwoners. Echter staat hier een van de mooiste en oudstra traditionele huizen. Het Pre-Islamic Narej Fortress; a Pirnia. Hier brengt u een bezoek aan en u gaat verder nog zo’n 140 kilometer naar Isfahan.


Dag 13. Isfahan
Vandaag ontwaakt u in een Duizend-en-een-nacht-sprookje. U bent in Isfahan of ook gezegd: Isfahan. Naar onze mening de mooiste stad in Iran. We gaan vandaag een hele dag op pad door deze bijzondere stad. We hebben vandaag alle hoogtepunten op het programma staan, zodat u morgen zelf kunt bepalen waar u eventueel nog naar  terug wilt. Isfahan is de op 2 na grootste stad van Iran met 3 miljoen inwoners. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur en bruggen. In de ochtend komt de gids u ophalen en gaat u naar de Imam Square, ook wel het plein van de wereld genoemd. Op het rode plein na het grootste plein ter wereld. Het is een UNESCO World Heritage site en verder zeggen we hier niets over. Ga, ontdek en beleef deze stad!  De gids neemt u mee op een tour door het Paleis, de moskeeën en de bazaar. Later op de dag gaat u richting het Chehel Sotoun-paleis, hier heeft Koningin Elizabeth gelogeerd  tijdens haar eerste bezoek aan Iran en dit is een prachtig paleis met bijbehorende tuinen. Hier vindt u ook bijzondere kunst.


Dag 14 & 15. Isfahan - Vrije dag
Vandaag hebt u een vrije dag in Isfahan. Wandel naar de bruggen van Isfahan en ga mee in het dagelijkse bestaan van de Iraniërs.  | De gids is vandaag de hele dag beschikbaar voor u. Na de dag van gisteren kunt u in samenspraak met hem vandaag het programma bepalen. Eventueel – kunt u een fietstocht maken door Isfahan.


Dag 16. Isfahan - Abyaneh – Kashan
Na een relaxte dag in Isfahan gaat de reis vandaag verder naar het traditionele bergdorpje Abyaneh. Een tocht door woeste bergen en uitgestrekte vergezichten.  Dit dorpje is vooral populair onder de Iraniërs als toeristische bestemming. Er wonen slechts 100 mensen in het dorpje door de geïsoleerde ligging, echter hebben de bewoners van dit dorpje een eigen traditionele klederdracht en maken ze bijzondere souvenirs. Alleen de route hiernaar toe is al meer dan de moeite waard. . Vanuit Abyaneh gaan we richting Kashan.  Hier overnachten we in een van de traditionele huizen van Kashan.  In Kashan bezoeken we aan het einde van de middag de Fin Gardens, beroemde Perzische tuinen.


Dag 17. Kashan
Vrije dag.


Dag 18. Kashan – Qom – Teheran
U verlaat Kashan vandaag en gaat richting Qom, de heiligste stad van Iran. Dit is het geloofscentrum van Iran. Een bijzondere stop. De Ayatollah zetelt in Qom en u brengt een bezoek aan de graftombe van Fatimeh. Let op: Gepaste kleding is in Qom een vereiste. Vanuit Qom rijdt u verder naar Teheran, de hoofdstad van Iran met zo’n 16 miljoen inwoners. Net voordat u Teheran binnen rijdt stopt u bij de Shrime van Ayatollah Khomeineh. Dit mega complex is een gedenkplaats voor de Ayatollah, hij heeft dit laten bouwen als plek om samen te komen voor de Iraniërs.


Dag 19 & 20. Teheran
Na het ontbijt vertrekken we op de vroege ochtend richting de Souq van Teheran. Hier ziet u het moderne Teheran in de perfecte combinatie met het Arabische leven. De souq is enorm en veelzijdig. Vanuit de Souq gaat u lopend verder naar het Golestan Palace, het oudste gebouw in Teheran, letterlijk: Paleis van de bloemen. Hierna gaat u richting het Paleis van de Sjah in Noord Teheran, het Niavaran Complex. Hier leefde de Sjah tot hij gevlucht is. Dit is sinds kort geopend voor bezoekers. In Teheran gaat u een dag met gids op pad. U bezoekt met de gids de hoogtepunten van de stad. U hebt ook een extra vrije dag in Teheran om zelf op pad te gaan.  We reizen in Teheran per Metro, want het verkeer is hier erg druk. Hier raakt u erg veel tijd mee kwijt, daarom dus de metro! Dag 20 is ter vrije besteding.


Dag 21. Teheran - Amsterdam / Brussel
Vandaag komt uw reis tot een einde. U wordt opgehaald in uw hotel en vliegt terug naar Amsterdam of Brussel.

Vertrek Dagelijks 
Bestemming Teheran, Iran 
Vertrek vanaf Amsterdam, Brussel, Dusseldorf 
Duur reis 21 dagen 
Reiscode IRA21D017

Prijs: v.a. 2.990,- p.p.

 

Inclusief

Exclusief 

Optioneel 

- Retourvlucht economy Class met gekozen airlines 
- Meet & Assist bij aankomst Shiraz en vertrek Teheran
- Airport transfers
- Iraanse simkaart
- Gidsen op genoemde dagen
- Transport zoals vervnoemd
- 2 x treinreis 
- Gidsdagen zoals vernoemd
- Basis Bed & breakfast
- Gids & chauffeur gedurende reis
- Alle overnachtingen zoals genoemd  in het voorstel
- Alle belastingen en toeslagen
- Visa invitation code
- 1 stuk handbagage max 10 kg
- 1 stuk ruimbagage 23 kg
- Een onvergetelijke ervaring
- Overige maaltijden en dranken
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Visum Iran
- Overige uitstapjes en excursies 
- Reis en/of annuleringsverzkering
- Upgrade vlucht
- Upgrade hotel
- Extra gidsdagen
- Verlenging reis 

 
     

Comfortklasse hotels

Deluxe Klasse hotels 

1. Shiraz - Kamir Khan 
2. Kerman - Akhavan Hotel 
3. Yazd - Silk Road 
4. Isfahan - Kowsar hotel 
5. Kashan -Ehsan Guesthouse
6. Qom - International Hotel 
7. Tabriz:  Shayhar hotel 
8. Teheran - Saina hotel 

1. Shiraz - Zandiye Hotel 
2. Kerman - Pars Hotel 
3. Yazd - Dad Hotel 
4. Isfahan - Abassi Hotel 
5. Kashan - Manuchehri Guesthouse 
6. Qom - Qom Hotel 
7. Tabriz:  Sina Hotel 
8. Teheran - Espinas Palace 
Prijs: v.a. 2.990  Prijs: v.a. 3.301,00 

Heeft u vragen over deze reis of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of onderstaande contactgegevens.


Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

+31 (0) 73 610 12 90
info@middenoostenreizen.com