Praktische informatie Jordanië

Jordanië is gelegen tussen Israël, Syrië, Saoedi-Arabië en Irak en grenst zowel aan de Dode zee als de Rode zee. De hoofdstad van Jordanië is Amman, wat tevens de grootste stad is van het land.

Jordanië heeft door de rijke geschiedenis een enorme historie die voortkomt uit alle delen van de wereld. Het land biedt diversiteit in cultuur, natuur en historie. De Jordaanse bevolking is erg gastvrij en men verwelkomt graag toeristen. 

Jordanië heeft een centrale ligging in het Midden- Oosten en hierdoor zelfs een grote kustplaats aan de Rode zee. Daarnaast ligt Jordanië aan de Dode Zee. Deze zee scheidt Jordanië van Israel en de Westelijke Jordaanoever. Aan de noordkant van de Dode zee is dan ook een belangrijke grensovergang tussen deze landen. De King Hussain Bridge. Jordanië is al jaren een populaire bestemming onder Nederlanders en Belgen voor vakantie. Sinds de jaren ’80 is het echt ontdekt door de toeristen en wordt er flink naar dit land toe gereisd. De afgelopen jaren met ups- en downs in verband met de situatie in het Midden-Oosten. Echter is Jordanië geen enkele keer bij een van de conflicten betrokken geweest. Jordanië is het stabiele hart van de regio. Hierdoor blijft het dan ook een heerlijke bestemming om naar toe te reizen.

De belangrijkste steden in Jordanië

Amman

De hoofdstad met twee miljoen inwoners, die de Romeinen Philadelphia noemden, is gebouwd op zeven heuvels en was al in 3500 v.Chr. bewoond. Amman is een levendige en moderne stad. Hier kunt u heerlijk op een terrasje zitten of gebruik maken van een van de vele hamams.

Aqaba

Dit is de enige plek waar Jordanië toegang tot de Rode Zee heeft. In de zomer kan het hier erg warm worden, maar in het voor- en najaar is dit een heerlijke plek voor een strandvakantie.

Irbid

De tweede grootste stad van het land met 300.000 inwoners. Deze stad ligt op korte afstand van de Syrische grens. De natuur is hier en in de omgeving heel anders als in de rest van het land. Het noorden is veel groener en hier kan het in de winter ook kouder worden.

Azraq

Deze oostelijke oasestad ligt ruim 100 km ten oosten van Amman. Er is een kasteel van zwart basalt en een wildreservaat. 

Wadi Musa

Wadi Musa staat voornamelijk bekend om Petra, een van de zeven wereldwonderen. Wadi Musa is de stad bij Petra. Hier zijn verschillende hotels waar u kunt overnachten.

Bezienswaardigheden in Jordanië

Petra, een van de zeven wereldwonderen

De uit de rotsen gehakte stad Petra is een absolute must see als je in Jordanië bent. De Nabateeërs bouwden deze stad 600 jaar voor Christus. Petra was onderdeel van een belangrijke handelsroute. In deze prachtige stad kunt u gemakkelijk een dag ronddwalen.

De Dode Zee

Het laagste punt ter wereld. De Dode Zee heet niet voor niets zo, dankzij de hoge zout concentratie is er geen mogelijk tot leven in de zee. Bij de Dode Zee zijn verschillende hotels en resorts om een aantal dagen heerlijk te relaxen of te kuren. 

Jerash

Een verassing op zich. Jerash is een van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Op 40 minuten rijden van Amman komt u in deze grote ruïne terecht. Jerash is naast Petra een van de mooiste bezienswaardigheden in Jordanië.

Madaba

Madaba staat bekend om de mooie Byzantijnse mozaïeken die hier gevonden zijn. Het interessantste mozaïek bevindt zich in de Grieks-orthodoxe kerk en stelt een plattegrond van Palestina voor.


Als Midden- Oosten specialist hebben wij verschillende rondreizen en groepsreizen door Jordanië. Bekijk hier het complete aanbod aan reizen naar dit land »

Contactgegevens

Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Populaire bestemmingen