Praktische informatie Abu Dhabi

Abu Dhabi is veruit het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Als u in Abu Dhabi op vakantie wilt bent u bij middenoostenreizen.com aan het juiste adres. Wij hebben een groot aanbod in vakanties naar Abu Dhabi.  Waar Dubai zich richt op extreme luxe en welness faciliteiten  richt Abu Dhabi  zich meer op de culturele aspecten, zoals musea en kunst. Maar Abu Dhabi is ook perfect voor een strandvakantie er zijn heerlijke stranden, luxe hotels en goede restaurants. Tijdens uw vakantie in Abu Dhabi kunt u een bezoek brengen aan het Formule 1 circuit op Yas Island of de prachtige de Sjeik Zayed-moskee. Winkelen kunt u op de lange wandelboulevard van Corniche road. Verder biedt Abu Dhabi goede golf- en watersport mogelijkheden. In de zomer kan het erg heet worden in Abu Dhabi. De beste reisperiode is van september tot en met half mei. Ideaal voor een winter zon vakantie dus!

Bezienswaardigheden & hoogtepunten van Abu Dhabi

Yas Marina Circuit

Het Yas Marina Circuit is een Formule 1 circuit dat gelegen is op Yas Island. Dit Formule 1 circuit is met de bouwkosten van 1 miljard dollar het duurste circuit ter wereld. De voornaamste kosten zitten hem in het futuristische Yas Viceroy Hotel wat deels over het circuit is heen gebouwd.

Emirates Palace

Abu Dhabi wilde net als Dubai zelf ook een zeven sterrenhotel hebben en opende in 2005 het Emirates Palace hotel met een oppervlakte van 850.000 vierkante meter. Hoewel men in Dubai koos voor een moderne vormgeving koos men voor dit hotel voor een typische Arabische stijl. De lobby van dit hotel bestaat voor het grootste gedeelte uit goud en natuursteen en het is dan ook een overweldigende en unieke ervaring om aan dit mega hotel een bezoekje te brengen.

Corniche Road

Bij uitstek de verkeersader van de stad. De onlangs gerenoveerde wandelboulevard is de ontmoetingsplaats van Abu Dhabi, zowel jong als oud komt hier bijeen om te wandelen langs het strand. Ook zijn er speciale stukken strand gereserveerd voor vrouwen en kinderen, zodat zij apart van mannen naar het strand kunnen gaan. Aan zuidwestelijke punt van deze straat is ook het Emirates Palace hotel te vinden.  De Marina Mall die op een kunstmatig schiereiland aan deze weg ligt is ook zeker een bezoekje waard, doordat het aantal grote shopping malls beperkt is.

Sheikh Zayed Mosque

De Sheikh Zayed Mosque is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze moskee die volledig wit is heeft Arabische, Moorse en Mongoolse invloeden. Deze moskee heeft ruimte voor 40.000 personen. Belangrijke elementen van de moskee zijn de grootste kroonluchter en het grootste tapijt van de wereld.

Abu Dhabi heritage village

Dit dorpje laat een reconstructie zien van traditionele woningen in Abu Dhabi. Dankzij deze oasewoningen kan men een beeld krijgen hoe het leven er vroeger in Abu Dhabi aan toe ging.

Emirates National Automuseum

Op een uur rijden van Abu Dhabi ligt het Emirates National Automuseum. Voor de autoliefhebbers is hier de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan te bekijken. In totaal staan er zo’n 200 auto’s waarvan de meeste stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw.

Ferrari World

Werelds eerste Ferrari themapark met attracties voor alle leeftijden. Het park vertelt de geschiedenis van Ferrari met veel passie en opwinding. De achtbaan Formula Rossa is werelds snelste achtbaan en bereikt een snelheid van 240 km per uur. Door middel van meer dan 20 spannende en educatieve attracties, bezienswaardigheden, interactieve winkels en authentieke Italiaanse eetgelegenheden.

Yas Island Waterparc

Een futuristisch waterpark wat 15 voetbalvelden in beslag neemt, zorgt voor een dag vol nieuwe en spannende ervaringen .

Etihad Towers

Dit vijf toren complex nodigt bezoekers en bewoners uit om er te wonen, te werken, te winkelen en te dineren in een omgeving met een panoramisch uitzicht op de stad en de Arabische Golf. De 74e verdieping (300 meter hoog) van de tweede toren is een observatiedeck die een onovertroffen stadsbeeld en uitzicht op het eiland biedt.

Al Ain National Museum

Aan de rand van de Al Ain Oasis biedt dit museum het unieke erfgoed en de geschiedenis van Abu Dhabi. Dit museum zit gehuisvest in hetzelfde complex als het Sultan Bin Zayed Fort.

Miraj Islamic Centre

Dit centrum beschikt over unieke islamitische kunstwerken afkomstig uit de hele islamitische wereld. Voornamelijk uit landen als Egypte, Syrië, Iran, India Irak, Kashmir en Rusland. Hier zijn bijvoorbeeld de hand geweven picturale en getooid tapijten, zijden stoffen, sieraden, en Arabische kalligrafie gegraveerd vazen te zien. Het personeel neemt de bezoekers mee terug in de geschiedenis van de islamitische wereld en verteld over de herkomst van de stukken en de bepaalde technieken die gebruikt werden bij het maken. 

Al Jahili Fort

Het schilderachtige Al Jahili Fort is een van de meest historische gebouwen van de Verenigde Arabische Emiraten. Het fort afkomstig uit 1891 werd gebouwd om de stad te verdedigen en ter bescherming van de kostbare palmbomen. Naast het Ford zijn ook de prachtig aangelegde tuinen die het Ford omringen een bezoek waard.

Al Ain Camel Market

Dit is de laatste souk van zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten, ten oosten van Jebel Hafeet in Al Ain is een uitstekende gelegenheid om kamelen van dichtbij te zien. Daarnaast de gelegenheid om handelaren te zien onderhandelen.


Bekijk hier het complete aanbod aan reizen & strandvakanties naar Abu Dhabi »

Contactgegevens

Middenoostenreizen.com
Vughterstraat 141
5211 GB 's-Hertogenbosch

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Populaire bestemmingen