Praktische informatie Abu Dhabi

Abu Dhabi is veruit het grootste en rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Abu Dhabi is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Waar Dubai zich richt op extreme luxe en wellness faciliteiten richt Abu Dhabi zich meer op de culturele aspecten, zoals musea en kunst. Maar Abu Dhabi is ook perfect voor een strandvakantie; er zijn heerlijke stranden, luxe hotels en goede restaurants.

Tijdens uw vakantie in Abu Dhabi kunt u een bezoek brengen aan het Formule 1 circuit op Yas Island of de prachtige Sjeik Zayed-moskee. Winkelen kunt u op de lange wandelboulevard van Corniche Road. Verder biedt Abu Dhabi goede golf- en watersport mogelijkheden.

In de zomer kan het erg heet worden in Abu Dhabi. De beste reisperiode is dan ook van september tot en met half mei. Ideaal voor een winterzonvakantie dus!

Over Abu Dhabi

Hoogtepunten

Sheikh Zayed Mosque

De Sheikh Zayed Mosque is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze volledig witte moskee heeft Arabische, Moorse en Mongoolse invloeden. In de moskee is ruimte voor 40.000 personen. Belangrijke elementen van de moskee zijn de grootste kroonluchter en het grootste tapijt van de wereld.

Emirates Palace

Abu Dhabi wilde net als Dubai een zeven sterrenhotel hebben en opende daarom in 2005 het Emirates Palace hotel met een oppervlakte van 850.000 vierkante meter. Hoewel men in Dubai koos voor een moderne vormgeving koos men hier voor een typische Arabische stijl. De lobby van dit hotel bestaat voor het overgrote deel uit goud en natuursteen en het is dan ook een overweldigende  ervaring om aan dit mega hotel een bezoek te brengen.

Yas Marina Circuit

Het Yas Marina Circuit is een Formule 1 circuit dat gelegen is op Yas Island. De bouw van het Formule 1 circuit kostte 1 miljard dollar waardoor dit het duurste circuit ter wereld is. De voornaamste kosten zitten hem in het futuristische Yas Viceroy Hotel wat deels over het circuit is heen gebouwd.

Corniche Road

Bij uitstek dé verkeersader van de stad. De onlangs gerenoveerde wandelboulevard is de ontmoetingsplaats van Abu Dhabi. Zowel jong als oud komt hier bijeen om te wandelen langs het strand. Ook zijn er speciale stukken strand gereserveerd voor vrouwen en kinderen, zodat zij apart van mannen naar het strand kunnen gaan. Op de zuidwestelijke punt van deze straat is het Emirates Palace hotel te vinden. De Marina Mall die op een kunstmatig schiereiland aan deze weg ligt is ook zeker een bezoek waard. 

Abu Dhabi heritage village

Dit dorp laat een reconstructie zien van de traditionele woningen in Abu Dhabi en geeft een impressie hoe het leven er vroeger uitzag. 

Emirates National Auto Museum

Op een uur rijden van Abu Dhabi ligt het Emirates National Auto Museum. Hier is de privécollectie van Sjeik Hamad Al Nahyan te bekijken. In totaal staan er zo’n 200 auto’s waarvan de meeste stammen uit de tweede helft van de vorige eeuw.

Ferrari World

Werelds eerste Ferrari themapark met attracties voor alle leeftijden. Het park vertelt de geschiedenis van Ferrari vol passie en opwinding. De achtbaan Formula Rossa is werelds snelste achtbaan en bereikt een snelheid van wel 240 km per uur. 

Yas Island Waterpark 

Dit futuristisch waterpark neemt wel 15 voetbalvelden in beslag en zorgt voor een dag vol nieuwe en spannende ervaringen.

Etihad Towers

Dit gebouwencomplex met vijf torens nodigt bezoekers en bewoners uit om er te wonen, te werken, te winkelen en te dineren in een prachtige omgeving met een panoramisch uitzicht op de stad en de Arabische Golf. De 74e verdieping (300 meter hoog) van de tweede toren is een observatiedek dat een onovertroffen stadsbeeld en uitzicht op het eiland biedt.

Al Ain National Museum

Het Al Ain National Museum is een van de oudste musea van de Verenigde Arabische Emiraten. Het museum is gebouwd in 1971 en geeft een unieke kijk op het erfgoed en de geschiedenis van Abu Dhabi. 

Miraj Islamic Centre

Het Miraj Islamic Centre beschikt over unieke kunstwerken afkomstig uit landen als Egypte, Syrië, Iran, India Irak, Kashmir en Rusland. In het centrum zijn bijvoorbeeld handgeweven tapijten, zijden stoffen, sieraden, en Arabische gegraveerde vazen te zien. Het personeel neemt de bezoekers mee terug in de geschiedenis van de islamitische wereld en vertelt over de herkomst van de stukken en de bepaalde technieken die gebruikt werden bij het maken. 

Al Jahili Fort

Het schilderachtige Al Jahili Fort is een van de meest historische gebouwen van de Verenigde Arabische Emiraten. Het fort is afkomstig uit 1891 en werd gebouwd om de stad te verdedigen en ter bescherming van de kostbare palmbomen. Naast en rondom het Fort liggen prachtig aangelegde tuinen die zeker een bezoek waard zijn. 

Al Ain Camel Market

Dit is de laatste kamelenmarkt van zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten. Naast dat het leuk is om de handelaren bezig te zien kunt u op de markt ook veel leuke souvenirs kopen. 

Impressie

Rondreizen naar Abu Dhabi