Versoepelingen Jordanië deze zomer

2 juni 2021

Jordanië is al sinds 28 januari 2021 weer open voor toeristen en het gaat gelukkig steeds beter in het land. Het aantal besmettingen neemt af, sommige maatregelen zijn al vervallen en er staan nog een hoop versoepelingen op de planning. Het leven in Jordanië moet langzaamaan weer terug gaan naar normaal. De Jordaanse overheid is van plan om dat te doen in 3 stappen.

1 juni

Op 1 juni zijn veel sectoren zoals wellnesscentra, sportscholen, bioscopen en zwembaden weer open gegaan van 06:00 tot 22:00. Intussen hebben al 1,4 miljoen inwoners van Jordanië hun eerste vaccinatie gekregen. In het gebied rondom de Dode Zee hebben alle werknemers al twee vaccinaties. Het werd op 27 mei het veiligste gebied van het land verklaard.

De Dode Zee is het veiligste gebied van Jordanië

De Dode Zee is het veiligste gebied van Jordanië. Zelf een keertje drijven in de Dode Zee? Deze unieke locatie zit bij al onze reizen naar Jordanië inbegrepen.

1 juli

Vanaf 1 juli gaan er nog meer versoepelingen plaatsvinden. Zo wordt de avondklok versoepelt van 23:00 naar 01:00. Sportstadions zijn weer beschikbaar voor evenementen met een toegestane capaciteit van 30% en trouwzalen mogen gebruikt worden met maximaal 100 personen. Vooral in de ‘Gouden Driehoek’ van Jordanië zullen de versoepelingen te merken zijn. In Petra, Wadi Rum en Aqaba geldt er geen avondklok meer en zijn alle winkels open. Alle werknemers van deze winkels hebben op 1 juli twee vaccinaties gekregen. In totaal is het de bedoeling dat 2,5 miljoen inwoners per 1 juli hun eerste vaccinatie hebben gehad.

1 september

Nog twee maanden later is de lockdown zo goed als weg. De avondklok wordt volledig afgeschaft en mensen mogen tot 200 mensen uitnodigen voor hun bruiloft. Het leven gaat eigenlijk weer terug naar normaal, uiteraard wel met het oog op de volksgezondheid. De regels voor het reizen naar Jordanië blijven hetzelfde, je hebt bij aankomst nog steeds een negatieve PCR-test nodig. Verder is Jordanië een uitstekende bestemming om van de zon, natuur en cultuur te genieten dit jaar op een veilige manier!

De Wadi Rum woestijn in Jordanië


Op zoek naar een veilige en leuke bestemming voor uw vakantie? Bekijk hier ons reisaanbod voor Jordanië. Meer weten? Neem dan contact met ons op via info@middenoostenreizen.com of telefonisch +31 (0)73 610 1290.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!