Update coronavirus

29 juni 2020

In verband met de huidige situatie rondom COVID-19 begrijpen we dat er veel vragen zijn. Dit heeft ook gevolgen voor reizen richting onze bestemmingen. Lees hier alles over de laatste stand van zaken.

LAATSTE UPDATE: 29 juni 2020 

Reisbeperkingen & reisadvies

De versoepeling van de reisadviezen voor een groot aantal Europese landen is ingegaan. Vanaf 15 juni is het reisadvies voor de meeste Europese landen omgezet naar ‘geel’. Niet-noodzakelijke reizen mogen dan weer, al worden reizigers wel gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico’s op hun vakantiebestemming.

Daarnaast verwacht het ministerie van Buitenlandse Zaken al deze zomer een minder streng advies te kunnen geven voor reizen naar sommige niet-Europese landen. Het departement noemt echter geen concrete landen.

Reizen tot en met juli

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben voor de komende periode vluchten geannuleerd. Zo vliegt Transavia momenteel nog maar op een beperkt aantal bestemmingen binnen Europa en zijn tot en met juli alle reizen buiten Europa tot nader order uit het vluchtschema gehaald.

Mocht uw vertrekdatum in deze periode liggen, nemen wij in de week van 16 juni 2020 contact met u op om uw reis om te boeken naar een nieuwe datum. Reizen die door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd zijn, kunnen worden omgeboekt tot en met 15 december 2021. Wij verzoeken u te wachten totdat wij contact met u opnemen, zodat we al onze reizigers zo goed mogelijk kunnen helpen.

Lees hier meer over onze versoepelde voorwaarden »

Reizen vanaf augustus

Voor alle reizen met een vertrekdatum vanaf 1 augustus 2020 zijn wij afhankelijk van de ontwikkelingen in het beleid van overheden en luchtvaartmaatschappijen. Vooralsnog is het zo dat deze reizen gewoon doorgaan. Naar verwachting vliegt Transavia vanaf augustus weer naar Israël en Marokko en bekijkt daarbij wekelijks of er nieuwe bestemmingen kunnen worden toegevoegd.

Staat uw reis gepland in augustus 2020 en wilt u liever niet op reis, dan is het vaak wel mogelijk om uw reis kosteloos om te boeken naar een later moment. Wel kan er voor populaire periodes een tariefverschil zijn.

Wilt u uw reis omboeken naar een nieuwe datum? Neem dan contact op met uw contactpersoon dan kijken we samen met u naar de best passende oplossing. Voor reizen vanaf 1 augustus gelden momenteel onze normale voorwaarden.

Heeft u nog vragen over uw aanstaande reis? Neem dan gerust contact met ons op!

Reizen vanaf September

U kunt nu gratis annuleren of omboeken naar een andere datum wanneer u vanwege COVID-19 niet op reis kunt gaan. Dit geldt voor alle nieuwe boekingen gemaakt vanaf 18 mei 2020. Het is enkel mogelijk van deze regeling gebruik te maken wanneer uw reis plaatsvindt na 1 december 2020. Zo kunt u toch alvast na gaan denken over een mooie reis tijdens de kerstperiode of in het voorjaar van 2021. Voor nieuwe reizen in september en oktober kunt u wel gratis omboeken, maar niet annuleren? Meer weten? Lees all info hier

Artikel delen:

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!