UNESCO breidt haar werelderfgoedlijst uit met het oogverblindende Yazd!

11 juli 2017

Tijdens de 41e bijeenkomst van het World Herritage Committee in Krakau, Polen heeft de commissie besloten de lijst met UNESCO werelderfgoederen uit te breiden.

Op deze lijst staat ook onze bestemming Yazd in Iran! Deze historische stad in het centrum van Iran is het 22e werelderfgoed wat het land in haar bezit heeft. Wat zo uniek aan deze toezegging is, is dat Yazd de enige UNESCO-genoteerde Iraanse stad is waar daadwerkelijk nog mensen leven. Tevens wordt er ook gezegd dat Yazd de grootste bebouwde stad van de wereld is. De stad Yazd is geen onbekende voor UNESCO. Het is de thuisbasis voor UNESCO-genoteerde oude Perzische qanaten, maar ook voor de Dolat Abad-tuin. Deze tuin staat samen met acht andere tuinen in Iran op de World Heritage List als “de Perzische tuinen”.

Iran staat met 22 werelderfgoedlocaties op nummer 1 in het Midden-Oosten, wereldwijd gekeken komen zij uit op een mooie 11e plek. Zeker een bezoek waard vinden wij! Benieuwd geworden naar Iran en Yazd? Kijk dan hier voor onze rondreizen door Iran waar we uiteraard ook stoppen in Yazd!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!