Reizen naar Dubai tijdens COVID-19

16 september 2020

Dubai ligt op slechts 6,5 uur van ons vandaan. Het land heeft zich tijdens de COVID-19 crisis goed staande gehouden en heeft op tijd de juiste maatregelen getroffen. Hierdoor is de impact beperkt gebleven.  Als u nu met Emirates naar Dubai vliegt, bent u volledig verzekerd door Emirates voor alle medische en quarantaine kosten als u te maken krijgt met het COVID-19 virus. ( lees hier de update van Emirates hierover )

U kunt nu gelukkig weer naar de Verenigde Arabische Emiraten reizen. De vliegvelden van zowel Dubai als Abu Dhabi zijn geopend en als u goed voorbereid op reis gaat, kunt u zonder problemen het land binnen. Wij zijn op de hoogte van alle maatregelen die Emirates getroffen heeft en staan u graag te woord.

Hier ziet u de actuele cijfers van COVID-19 in de V.A.E.

Wat zijn de reisrestricties en toelatingsvereisten om naar Dubai te reizen

  • Om Dubai binnen te komen moet je een geldige PCR test hebben, waaruit blijkt dat u niet bent besmet met COVID-19. Vanaf 7 juli 2020 is Dubai geopend voor toeristen. Als u een negatieve covid-19 test kunt overleggen voor de vlucht wordt u probleemloos toegelaten tot het land.
  • De test moet maximaal 96 uur voor aanvang van de reis afgenomen zijn.
  • U moet het formulier uitgeprint meenemen
  • Het moet een officiele polymerase chain reaction (PCR) swab test zijn. Zelf-tests en andere testen worden niet geaccepteerd. U kunt deze test bij Nederlandse test laboratoria af laten nemen.
  • Alle reizigers moeten een formulier invullen en dit kunnen overhandigen aan de crew tijdens de vlucht. Wij hebben dit formulier voor u beschikbaar.

Na aankomst

  • Geef het ingevulde formulier aan de Dubai Health Authority. U moet bereid zijn in Quarantaine te gaan als het COVID-19 virus bij u wordt vastgesteld.
  • Download the DXB Smart App
  • Mocht u in Dubai COVID-19 oplopen, dan vergoed Emirates alle kosten hiervoor.
    lees meer

Uw tijd in Dubai

U kunt zich in Dubai vrij bewegen, de hotels en restaurants zijn geopend. De 1,5 meter wordt streng nageleefd en alle noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan zijn genomen. Hotels zijn ingericht met spatschermen en hebben overal voldoende ruimte gecreëerd. Het voordeel aan accommodaties in Dubai was altijd al de ruimte die zij bieden, maar in de huidige tijd is dit nog maar eens extra prettig. Wilt u de aankomende herfst of kerstvakantie dus nog even genieten van de zon? Dan kan dit in de Emiraten. Wanneer u via ons deze reis boekt zorgen wij dat u alle voordelen van de Emirates-100 % dekking mee krijgt en dat u dus onbezorgd op reis kunt.

Ga hier naar het volledige aanbod reizen naar Dubai. Wilt u liever een volledig op maat samengestelde reis naar Dubai? Laat het ons weten, een van onze specialisten zet graag uw wensen op een rijtje om zo samen met u de perfecte Dubai reis samen te stellen.

Dubai Burj Al Arab

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!