Samenwerking met stichting Perma-Atlas

12 januari 2022

De Hoge Atlas is het meest zuidelijke gedeelte waar zich ook de koningsstad Marrakesh bevindt. De Hoge Atlas is, zoals de naam al verraadt, het hoogste gedeelte van het Atlasgebergte. Het bereikt dan ook de 4.167 meter en dat is tevens het hoogste punt van heel Noord-Afrika.


Door klimaatverandering kampt het gebied in de Hoge Atlas steeds vaker met problemen vanwege droogte, onvoorspelbare neerslag en erosie. Ook omdat duurzame tradities door de jaren heen zijn ingeruild voor moderne landbouwtechnieken en een individuele levensstijl. Dit heeft de afgelopen jaren geresulteerd in ernstige overstromingen, aardverschuivingen en hevige regenval met als gevolg dat de lokale bevolking massaal uit de streek is weggetrokken.


Stichting Perma Atlas is een initiatief van Latife Oumlil. Ze is zelf in Anguelz geboren maar als kind naar Nederland verhuisd. Inmiddels woont ze al meer dan 40 jaar in Nederland en in 2015 richtte ze de stichting Perma Atlas op om zich in te zetten voor het dorp. De Stichting focust op perma cultuur en oude berber tradities waarbij de mens samenwerkt met de natuur zonder de natuur uit te putten. Stichting Perma Atlas helpt en stimuleert de dorpsbewoners om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen om zo een duurzaam bestaan op te bouwen. De focus ligt hierbij op het herstel van het ecosysteem en de samenwerking van de gemeenschap. Met een doelgericht stappenplan om de valleien weer economisch rendabel te maken, groeit het zelfvertrouwen van de lokale gemeenschap om weer een toekomst op te bouwen in hun eigen gebied.


Nadat eigenaar van Middenoostenreizen.com Rob van Helvoort en Latifa Oumlil elkaar ontmoet hebben is in 2021 besloten om Perma Atlas te gaan onersteunen met financiele donaties per reiziger. Ook is afgesprokene in de toekomst te gaan kijken om reizigers die naar Marokko reizen een bezoek te laten brengen aan Angulez om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren tijdens de reis.

Vanaf januari 2022 steunt Middenoostenreizen.com Stichting Perma Atlas en doneren per reiziger een bedrag van twee euro aan de organisatie.

Meer weten over het prachtige initiatief van Stichting Perma Atlas? Neem dan een kijkje op de website.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!