Saoedi-Arabië verwelkomt reizigers!

27 september 2019

Vanaf vandaag is het mogelijk een toeristenvisum aan te vragen voor Saoedi-Arabië. Het land is tot op heden altijd gesloten geweest en bezoek aan was alleen weggelegd voor zakenreizigers, staatshoofden of pelgrims.

Saoedi-Arabië heeft voor 49 landen de deuren geopend waaronder voor Nederland! Het land is de geboorteplaats van de islam en er zijn dan ook een tal een bijzondere bezienswaardigheden en culturele plaatsen. Kroonprins Mohammed Salman heeft de ambities om het land minder afhankelijk te laten zijn van de olie-industrie en wil graag het toerisme laten groeien. Het visum voor Saoedi-Arabië kun je zelf eenvoudig online aanvragen en kost rond de €80. Het voltooien van de aanvraag neemt slechts enkele minuten in beslag en een bezoek aan de ambassade is niet nodig. Vervolgens ontvang je via de mail jouw e-visum voor het land en deze dien je uitgeprint aan de grensautoriteiten te overleggen.

Door de invoer van het toeristenvisum zijn ook enkele regels versoepeld. Zo is het voor buitenlandse vrouwen zijn niet meer verplicht om traditionele kleding te dragen. Ook mogen zij op eigen gelegenheid het land bezoeken.

Wil je meer informatie over reizen naar Saoedi-Arabië of wil je zelf op vakantie naar dit unieke land? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze reisspecialisten gaan graag voor u aan de slag.


Wil jij dit bijzondere land bezoeken? Bekijk hier ons aanbod voor Saoedi-Arabië »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!