Rob van Helvoort: We weten elke straat in het Midden-Oosten te vinden

28 juni 2024

De 34-jarige Rob van Helvoort begon 13 jaar geleden, tijdens het schrijven van zijn scriptie, met Middenoostenreizen.com. Destijds was er voor het Midden-Oosten nog geen specialist, wat de toen 21-jarige Brabander op een idee bracht. Reisbizz Magazine gaat op het kantoor gevestigd in Den Bosch in gesprek met de jonge ondernemer.

Middenoostenreizen.com heeft inmiddels bijna 40 medewerkers, een nieuwe locatie in Den Bosch en blijft, ondanks de conflicten in de regio, groeien. Ondertussen zijn ook Travel Legends en Srilankarondreis.com toegevoegd aan het portfolio en zijn er nog meer ambitieuze plannen in ontwikkeling. “We zijn bezig met iets in een nieuw geografisch gebied. We gaan dus alleen maar meer groeien.”

Team van Middenoostenreizen.com

Enthousiasme op het kantoor

‘s Ochtends loopt Rob met zijn hond Pancho naar het kantoor in Den Bosch, wat ideaal gelegen is met voldoende parkeerplaatsen en naast het station. Zodra je het lichte pand binnenstapt, merk je meteen de gezellige sfeer tussen de voornamelijk jonge collega’s die er al langere tijd werken. Hij doet het niet alleen; Gido van den Brand, de General Manager, bezit ook aandelen. Rob is een fervent reiziger en deelt deze passie graag met zijn partner Robert. Bij grote projecten en incentives gaat hij vaak zelf mee. Met veel enthousiasme vertelt hij over enkele bijzondere boekingen, zoals die van klanten die naar Cambodja gingen en na sluitingstijd dineerden in Angkor Wat. “Dat was heel vet”, zegt hij. Zelf heeft hij met zijn team een paar keer de Wadi Rum Rave georganiseerd in de Jordaanse woestijn. De laatste keer waren ze met zo’n honderd mensen. “Zo ontzettend gaaf om mee te maken. Dit concept hebben we ook een beetje gekopieerd naar Egypte, waar we een Nijlcruise hebben gecharterd met een lekker muziekje”, vertelt de bijna dansende reisliefhebber.

Wilt u het hele interview lezen?

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!