Reizigers weer welkom in Oman

23 augustus 2021

Goed nieuws vanuit Oman: per 1 september vervalt de quarantaineplicht in Oman. Gevaccineerde reizigers kunnen zo weer gemakkelijk naar het Sultanaat reizen! Hieronder leest u meer over de vereisten om Oman binnen te komen.


Op 23 augustus 2021 hebben de autoriteiten in Oman besloten het land te heropenen en de tot op heden geldende quarantaine maatregelen per 1 september af te schaffen. Dit omdat de besmettingen in Oman laag liggen momenteel en de vaccinnatie campagne op stoom is. Inmiddels is zo’n 42 procent van de Omani’s gevaccineerd.

Reizen naar Oman

U dient rekening te houden met de volgende regels als u Oman in wilt reizen:

  1.  U dient minimaal 14 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd te zijn. Bij aankomst wordt u gevraagd om een vaccinatiebewijs. De QR code in de CoronaCheck app voldoet niet. U dient het bewijs uitgeprint mee te nemen.
  2. U dient een negatieve PCR-test te overleggen die maximaal 72 uur (vluchten van 8 uur of korter) of 96 uur (vluchten van meer dan 8 uur) oud is bij aankomst in Oman.
  3. Indien u geen negatieve PCR-test kunt overleggen, zal u bij aankomst een PCR-test moeten afnemen. U gaat daarna in quarantaine tot het testresultaat bekend is. Zodra u een negatieve uitslag heeft mag u vrij reizen door het land. Bij een negatieve uitslag gaat u 10 dagen in quarantaine.
  4. Voor uw vlucht vertrekt dient u een pre-registratie formulier in te vullen. U upload tevens uw vaccinatiebewijs en PCR-testuitslag.
  5. Reizigers tot 18 jaar zijn vrijgesteld van bovenstaande verplichtingen. Zij mogen zonder vaccinatiebewijs en PCR-test Oman binnen komen.
  6. Let op: de CoronaCheck-app wordt niet geaccepteerd door landen buiten de EU.
  7. Wilt u precies weten wat u moet doen? Neem contact op met onze Oman specialisten via info@middenoostenreizen.com 

Huidige maatregelen Oman

Het leven in Oman is weer op gang. Alle hotels, restaurants en bezienswaardigheden zijn geopend. Het kan zijn dat er lokaal maatregelen gelden en ze hanteren nog steeds een 1,5 meter regel.  Daarnaast geldt voor binnen in publieke ruimtes een mondkapjes plicht. Dit met uitzondering van de horeca.

Goed nieuws voor alle reizigers die dit jaar nog naar Oman willen reizen, dit najaar of tijdens de kerst. Daarnaast kunt u vanuit Oman ook naar de Emiraten reizen en vice versa. Combinatie reizen zijn ook weer mogelijk vanaf een september 2021.  Voldoet u aan bovenstaande regels en droomt u al langer van een reis naar Oman? Bekijk dan hier onze reizen naar Oman of neem contact op met onze reisspecialisten om de mogelijkheid te bespreken. 

Oman Wahabi Sands

Wahabi Sands in Oman

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!