Reizen naar Oman en het Corona virus

20 januari 2021

Oman neemt strenge maatregelen tegen de bestrijding van het COVID-19 virus. U kunt Oman momenteel niet over land in- of uitreizen. Wel zijn de luchthavens open voor noodzakelijk verkeer. Vanaf 28 december is het land weer geopend voor vliegtuigen. De algemene maatregelen die nu van kracht zijn in Oman, zijn het verplicht dragen van mondkapjes in openbare ruimten en 1,5 tot 2 meter afstand houden van elkaar. Oman neemt deze strenge maatregelen zodat zij in het voorjaar het land weer kunnen openen. De gezondheidszorg en de logistiek is goed geregeld in Oman, waardoor er al begonnen is met het vaccinatie programma. Oman verwacht vanaf 1 maart weer open te gaan voor Internationale toerisme.


Vaccineren in Oman

Oman is een grootschalig vaccinatie programma gestart op 27 december 2020. Als eerste worden alle zorgmedewerkers en oudere mensen gevaccineerd in Oman.


De minister van Volksgezondheid in Oman was een van de eerste die werd gevaccineerd in Oman op 27 december 2020. Oman maakt gebruik van het Pfizer Biontech Vaccin. 

OMAN INREIZEN

Het is mogelijk om naar Oman te vliegen. Het inreisverbod is op 28 december namelijk opgeheven. Wél moeten er aan een paar strenge vereisten voldaan worden:

Voor aankomst in Oman:

  • U heeft een negatieve PCR-testuitslag nodig, deze mag niet ouder zijn dan 72 uur bij aankomst én moet in het Arabisch of Engels opgesteld zijn.
  • Het ministerie van Gezondheid heeft de app ‘Tarassud+’ ontwikkeld. Deze dient u te downloaden en uzelf te registreren.
  • Ook dient u in het bezit te zijn van een ziektekostenverzekering die ten minste een maand de kosten van een Covid-19 behandeling vergoedt.

Na aankomst in Oman

  • Wanneer u in Oman bent aangekomen is het verplicht om een tweede PCR-test* te ondergaan. Deze kost 25 Omaanse Rial wat omgerekend €54 is.
  • Vervolgens moet u verplicht in quarantaine** voor minstens 7 dagen. Dit wordt gecontroleerd door een speciale track&trace armband* die u bij aankomst om krijgt. Deze armband is verbonden met de Tarassud+ app, waarop de quarantaineperiode gemonitord wordt.
  • Ten slotte, op dag 8, heeft u de derde en laatste PCR-test om Oman binnen te komen. Wanneer deze negatief is mag de armband af en kunt u uit quarantaine.
  • De verwachting is dat deze maatregelen duren tot tenministe 1 maart 2021.

* Kinderen jonger dan 15 jaar zijn vrijgesteld van de PCR-test, track&trace armband en de Tarassud+ app.

Door de genomen maatregelen gaan de bestemmingscijfers naar beneden en gaat het de goede kant op in Oman. Wilt u in het najaar naar Oman reizen? Kijk eens naar de rondreizen die we aanbieden of lees meer over het mooie Sultanaat.


Voor meer informatie over de maatregelen of voor het maken van een boeking, neemt u contact op met een van onze reisspecialisten. Via info@middenoostenreizen.com of via 073 610 12 90.

 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!