Reizen naar Jordanië zonder test mogelijk per 1 maart 2022!

18 februari 2022

Jordanië heeft vandaag verdere versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 maart 2022 hoeven reizigers naar Jordanië niet langer een PCR-test te laten zien voor aankomst in het land. Dit hoeft niet meer voorafgaand aan de reis, maar ook niet meer op de luchthavens zelf of bij het oversteken van de landgrenzen naar Jordanië. Het land hoopt hiermee het toerisme weer een boost te geven. Staat Jordanië nog op jouw bucketlist? Twijfel niet langer en neem contact met ons op! 

Reisadvies en inreisbeperkingen Jordanië

Het reisadvies voor Jordanië is geel. Dit betekent dat je veilig kunt reizen naar Jordanië. Om in te reizen zijn er nu de volgende voorwaarden:

  • Je moet je reis aanmelden bij de Jordaanse Overheid. Na registratie krijg je een QR-code. Op basis van deze registratie, waarin je ook aangeeft of je gevaccineerd bent, krijg je de inreisvoorwaarden te zien.
  • Je hebt een bewijs van zorgverzekering nodig voor vertrek naar Jordanië.
  • Je moet een gezondheidsverklaring invullen. Deze krijg je in de meeste gevallen van de luchtvaartmaatschappij.

Terugkeer naar Nederland

Voor de terugreis naar Nederland moet je voldoen aan de volgende punten (deze gelden niet voor kinderen jonger dan 12 jaar):

  • Negatieve testuitslag: je mag alleen terugreizen met een negatieve testuitslag (een NAAT(PCR)-test van maximaal 48 uur oud bij vertrek óf een sneltest van maximaal 24 uur oud bij vertrek).
  • Gezondheidsverklaring: laat je ingevulde gezondheidsverklaring zien bij het instappen (boarden).

Voor de terugreis naar België is geen PCR-test vereist.

Bent jij benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens naar onze reizen naar Jordanië. Of neem vrijblijvend contact met ons op via info@middenoostenreizen.com of +31 (0)73 610 1290.

Wadi Rum Jordanie

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!