Reizen naar Israël en het coronavirus

4 januari 2021

Wij kunnen niet wachten tot we weer naar Israël kunnen reizen! Ben jij benieuwd hoe Israël omgaat met de coronacrisis en wanneer je dit bijzondere land weer kunt bezoeken? Wij geven je een update over de ontwikkelingen in het land. 

Israël loopt voorop met vaccineren

Gelukkig kunnen we aan het begin van het jaar weer wat positief nieuws brengen. Israel is momenteel op grote schaal begonnen aan de vaccinaties voor het coronavirus. Op 4 januari, wanneer Nederland nog niet eens begonnen is, zijn in Israel al zo’n 2,2 miljoen inwoners gevaccineerd. Volgens de Corona Tracker van Persbureau Bloomberg is dit het hoogste percentage ter wereld. Israel heeft 8 miljoen doses van het Pfizer vaccin bestelt en krijgt daarnaast nog 6 miljoen doses van het Moderna vaccin.

Eind maart hele bevolking gevaccineerd

De verwachting is dat eind maart de gehele bevolking in Israel is gevaccineerd tegen COVID-19. Wat meespeelt is dat er in Israel wederom verkiezingen aan zitten te komen. Zittend president Netanyahu doet alles om deze massavaccinaties in zijn voordeel te laten werken voor zijn herverkiezing. Het is momenteel nog niet zeker of de deadline gehaald wordt, maar het gaat de goede kant op volgens de Israëlische media en het ministerie van gezondheid.

Reizen naar Israël

De verwachting is dat reizen naar Israël vanaf april in (redelijk) normale omstandigheden hervat kunnen worden. Momenteel kunt u ook naar Israel reizen als u dit noodzakelijk acht. U moet nu nog vijf dagen in quarantaine na aankomst en een negatieve PCR test overleggen. Wij van Middenoostenreizen.com houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en voor actueel advies kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Tekst gaat verder onder foto

El Al Suspends Operations Indefinitely – AirlineGeeks.com


De Incoming Tour Ascosation heeft aangegeven dat de grenzen voor toerisme weer opengaan zodra het kan. Deze datum is nog niet bekend gemaakt, men komt op korte termijn met een verwachte datum. Echter zijn hier verschillende voorwaarden aan verbonden.

  • Iedere reiziger moet een gezondheidsverklaring invullen
  • Iedereen moet een negatieve PCR test kunnen overleggen bij aankomst
  • Verwachting is dat de versoepelingen in het grensbeleid vanaf maart 2021 aangekondigd worden
  • Iedere reiziger moet een geldige verzekering hebben die medische kosten dekt, ook wanneer u het coronavirus krijgt
  • Uw reisplan moet u kunnen overleggen bij aankomst

Zoals het er nu uit ziet is Israël deze zomer weer normaal bereisbaar. Wilt u een reis plannen naar Israël? Laat het ons weten, we denken graag met u mee. U kunt ons bereiken op + 31 73 610 1290.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!