Reizen naar Jordanië en het coronavirus

12 januari 2021

De situatie in Jordanië verandert net als in veel landen wekelijks. Gelukkig heeft het land de besmettingscijfers inmiddels al gedurende langere tijd onder controle. De overheid heeft al een aantal keer een volledige lockdown ingesteld, waardoor de cijfers momenteel lager zijn dan in alle omringende landen. Een actueel overzicht van de besmettingen in Jordanië vindt u hier. Op 9 januari waren er 966 besmettingen geregistreerd.

Vaccineren in Jordanië

Op 3 januari heeft Jordanië aangekondigd te starten met het vaccineren van de bevolking. De regering heeft zelf verschillende vaccins aangekocht en het land maakt aanspraak op 2 miljoen doses uit het COVAX-programma van het WHO. De minister van Volksgezondheid heeft gemeld uiterlijk op 15 januari te starten met het grootschalige vaccinatieprogramma.

Reizen naar Jordanië

Het advies van de Nederlandse en Belgische overheid is momenteel om enkel essentiële reizen uit te voeren. Royal Jordanian vliegt momenteel vier maal per week vanuit Amsterdam naar Amman en Transavia start haar vluchtschema weer op vanaf 1 april 2021. Het is momenteel echter wel mogelijk om naar Jordanië te reizen met inachtneming van de volgende regels:

  • 7 dagen quarantaine (in ieder geval verplicht tot 1 maart 2021)
  • U moet in het bezit zijn van een negatieve PCR-test
  • Online registratie via Visit Jordan website
  • U kunt zich op de luchthaven laten testen voor 28 JOD

De verwachting is dat er vanaf april weer gereisd kan worden naar Jordanië zonder de huidige quarantaineplicht. Echter wordt gesuggereerd dat vanaf het voorjaar enkel een negatieve PCR-test voldoende is om het land te bezoeken.

Blijf op de hoogte

Wilt u een update ontvangen zodra de grenzen weer opengaan en u weer onbezorgd op reis kunt naar Jordanië? Laat het ons weten en stuur een e-mail naar info@middenoostenreizen.com. We nemen contact met u op wanneer het weer mogelijk is.


Wilt u dit najaar naar Jordanië reizen? Bekijk hier ons aanbod!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!